تیتر امروز

شنبه سرنوشت‌ساز سر رسید، شنبه‌ای دیگر در راه/ پاسخ مثبت مردم ایران به رابطه با آمریکا/ همسویی تندروهای داخلی و اسرائیل
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

شنبه سرنوشت‌ساز سر رسید، شنبه‌ای دیگر در راه/ پاسخ مثبت مردم ایران به رابطه با آمریکا/ همسویی تندروهای داخلی و اسرائیل

این هشتاد و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد
گفتگوی ویژه دیدارنیوز با یک تحلیلگر ارشد مسائل آمریکا درباره مذاکرات مسقط

ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد

امیرعلی ابوالفتح، تحلیلگر ارشد مسائل ایالات متحده در گفتگوی ویژه دیدارنیوز، پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، ابعاد و دامنه تحولات این مذاکرات را مورد بررسی قرار داده است.
«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟»
دیدارنیوز گزارش می‌دهد

«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟»

«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟» عنوان نشستی بود که به همت پژوهشکده مطالعات پیشرفته‌ خاورمیانه با همکاری حلقه‌ی مطالعاتی‌ یک چند، در محل این پژوهشکده برگزار شد.
تنش میان کابل و اسلام آباد

واکنش طالبان به حمله هوایی پاکستان؛ انتقام می‌گیریم

درپی حمله هوایی پاکستان به یک استان مرزی در شرق افغانستان که ۴۶ کشته برجای گذاشت، وزارت دفاع حکومت طالبان وعده داده است که انتقام این حمله را از پاکستان خواهد گرفت.

کد خبر: ۱۷۷۶۵۷
۱۸:۲۰ - ۰۵ دی ۱۴۰۳

واکنش طالبان به حمله هوایی پاکستان؛ انتقام می‌گیریم

دیدارنیوز: سخنگوی حکومت طالبان روز چهارشنبه ۲۵ دسامبر (پنجم دیماه ۱۴۰۳) به خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که حملات هوایی پاکستان در یک استان مرزی در شرق افغانستان ۴۶ کشته برجای گذاشت. این در حالی است که وزارت دفاع حکومت طالبان وعده داده است که انتقام این حمله را از پاکستان خواهد گرفت.

این حملات نشانگر تشدید تنش‌های مرزی بین افغانستان و پاکستان است که از زمان روی کار آمدن طالبان در سال ۲۰۲۱ میلادی رو به افزایش گذاشته است.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان اواخر روز سه‌شنبه اعلام کرد که پاکستان چهار منطقه را در ولسوالی برمل در ولایت پکتیکا بمباران کرد. وی گفت: «تعداد کشته‌شدگان در مجموع ۴۶ نفر است که بیشتر آن‌ها کودک و زن بودند و ۶ نفر دیگر نیز زخمی شدند.»

وزارت دفاع طالبان نیز در بیانیه سه‌شنبه شب خود، این حملات را «وحشیانه» و مصداق «تجاوز آشکار» خواند. در این بیانیه تاکید شده است که «امارت اسلامی [افغانستان]دفاع از خاک و حاکمیت خود را حق مسلم خود می‌داند و نمی‌گذارد این اقدام بزدلانه بی‌پاسخ بماند.»

۱۸ عضو یک خانواده کشته شدند

این درگیری مرزی به دنبال حملات هوایی مرگبار ماه مارس ارتش پاکستان در مناطق مرزی افغانستان صورت گرفت که به گفته مقامات طالبان در آن هشت غیرنظامی کشته شدند.

یکی از ساکنان ولسوالی برمل به خبرگزاری فرانسه گفت که در حملات روز سه‌شنبه ۱۸ عضو یک خانواده کشته شدند. او همچنین توضیح داد که این بمباران به «دو یا سه خانه» اصابت کرد. او در ادامه گفت که سه نفر نیز در یک خانه دیگر کشته شدند و چند نفر دیگر هم زخمی شدند که به بیمارستان منتقل شدند.

مقامات طالبان گفتند که کشته‌شدگان ساکنان محلی و افرادی هستند که از وزیرستان پاکستان فرار کرده بودند.

منطقه وزیرستان شمالی پاکستان با ولایت پکتیکا در افغانستان هم مرز است و از دیرباز پایگاه ستیزه‌جویان بوده و به شدت هدف عملیات ارتش پاکستان و حملات هواپیما‌های بدون سرنشین آمریکا در دوران اشغال افغانستان پس از ۱۱ سپتامبر قرار گرفته است.

چرا پاکستان انگشت اتهام را به سمت طالبان افغانستان نشانه می‌رود؟

حمله اخیر پس از آن صورت گرفت که طالبان پاکستان - که به تحریک طالبان پاکستان معروف هستند و با همتایان افغان خود ایدئولوژی مشترک دارند - هفته گذشته مدعی حمله به یک پاسگاه ارتش در نزدیکی مرز با افغانستان شدند که بر اساس اطلاعات پاکستان، ۱۶ سرباز در آن حمله کشته شدند.

از زمانی که طالبان در سال ۲۰۲۱ قدرت را دوباره در افغانستان به دست آوردند، پاکستان با افزایش خشونت ستیزه‌جویان در امتداد مرز‌های غربی خود دست و پنجه نرم می‌کند.

پاکستان بار‌ها حکومت طالبان در کابل را به پناه دادن به ستیزه‌جویان تحریک طالبان پاکستان متهم کرده و مدعی است که طالبان به این جنگجویان اجازه می‌دهد تا بدون هیچگونه پیگرد و مجازاتی به خاک پاکستان حمله کنند.

در پاسخ طالبان این اتهامات را رد کرده و متعهد شده است که گروه‌های شبه نظامی خارجی را از خاک افغانستان بیرون کند.

با این حال، شورای امنیت سازمان ملل در گزارش ماه ژوئیه خود تخمین زده است که حدود ۶۵۰۰ جنگجوی تحریک طالبان پاکستان در افغانستان فعالیت می‌کنند و خاطرنشان کرد که «از نظر طالبان، گروه تحریک طالبان پاکستان یک سازمان تروریستی نیست.»

مقامات پاکستانی هنوز به طور رسمی در مورد حملات هوایی اخیر در افغانستان اظهار نظر نکرده اند.

مقامات بلندپایه طالبان اوایل روز سه‌شنبه، با فرستاده ویژه پاکستان در امور افغانستان که برای سفر به کابل به سر می‌برد، دیدار کرده بودند.

افزایش این قبیل حملات باعث تیرگی بیشتر روابط بین اسلام آباد و کابل شده است.

پاکستان در سال گذشته صد‌ها هزار مهاجر غیرقانونی افغان را به صورت دسته‌جمعی و به دلایلی متعددی از جمله «نگرانی‌های امنیتی» از کشور اخراج کرد.

ارسال نظرات
پربازدیدها
امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردين
امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردين
امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردين
امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردين
پرطرفدارترین ها