تیتر امروز

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟
ویژه برنامه نوروزی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی؛ بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ (قسمت چهارم)

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟

این چهارمین قسمت از ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۴ دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی است که به بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ می‌پردازد. در این برنامه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید آمریکا و سقوط بشار...
میخائیل کاولاشویلی کیست؟

فوتبالیست سابق و ضدغرب، رئيس‌جمهور گرجستان شد

میخائیل کاولاشویلی، فوتبالیست سابق و یک منتقد سرسخت کشورهای غربی، به‌عنوان رئیس‌جمهور گرجستان انتخاب شد.

کد خبر: ۱۷۷۰۷۴
۱۷:۲۹ - ۲۴ آذر ۱۴۰۳

فوتبالیست سابق و ضدغرب، رئيس‌جمهور گرجستان شد

دیدارنیوز: نمایندگان مجلس گرجستان روز شنبه، میخائیل کاولاشویلی، یک منتقد سرسخت غرب، را به‌عنوان رئیس‌جمهور انتخاب کردند.

او جانشین سالومه زورا‌بیشویلی خواهد شد که رویکرد‌های حامی غرب داشته و در جریان اعتراضات گسترده علیه دولت همراه با مردم خواستار پیگیری مذاکرات پیوستن به اتحادیه اروپا شده بود.

حزب حاکم «رویای گرجستان» ماه گذشته تصمیم گرفت روند پیوستن به اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۲۸ به حالت تعلیق در آورد. این تصمیم باعث خشم گسترده در گرجستان شده است، کشوری که نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد پیوستن به اتحادیه اروپا از حمایت بسیار زیادی برخوردار است.

کاولاشویلی، یک فوتبالیست حرفه‌ای سابق، دیدگاه‌های به‌شدت ضدغربی و گاه توطئه‌آمیز دارد. او در سخنرانی‌های عمومی خود در سال جاری، بار‌ها مدعی شده که سازمان‌های اطلاعاتی غربی در تلاشند گرجستان را به جنگ با روسیه بکشانند. روسیه تا سال ۱۹۹۱ یکی از جمهوری‌های اتحاد جماهیر شوروی به شمار می‌رفت و پس از استقلال همواره در چالش داخلی میان غرب‌گرایان و حامیان روسیه بوده است.

در حالی‌که مراسم رای گیری در پارلمان گرجستان برگزار می‌شد صد‌ها معترض در بیرون ساختمان گردهم آمدند و با در دست داشتن نمادین کارت‌های قرمز ضمن مخالفت با این تصمیم نمایندگان به پیشینه ورزشی رئیس جمهور جدید طعنه زدند.

رؤسای جمهور گرجستان توسط کالجی از انتخاب‌کنندگان، شامل نمایندگان پارلمان و نمایندگان دولت محلی، انتخاب می‌شوند. از ۲۲۵ انتخاب‌کننده حاضر، ۲۲۴ نفر به کاولاشویلی رأی دادند که تنها نامزد معرفی‌شده بود.

تمام احزاب مخالف از اکتبر گذشته و پس از انتخاباتی که به گفته آن‌ها تقلبی بوده، پارلمان را تحریم کرده‌اند. در آن انتخابات، نتایج رسمی نشان داد که حزب «رویای گرجستان» تقریباً ۵۴ درصد آرا را به دست آورد.

کاولاشویلی دست راستی در ماه گذشته توسط «بیدزینا ایوانیشویلی»، نخست‌وزیر پیشین و میلیاردر که به‌عنوان رهبر اصلی کشور شناخته می‌شود، برای این پست معرفی شد. ایوانیشویلی روابط تفلیس با با روسیه را بهبود بخشیده است، اقدامی که طبق نظرسنجی‌ها بسیاری از گرجی‌ها از آن ناخشنود هستند.

کاولاشویلی رهبری گروه «قدرت مردم»، یک گروه ضدغربی جداشده از حزب حاکم را بر عهده دارد. او از نویسندگان قانون «عوامل خارجی» است که سازمان‌هایی را که بیش از ۲۰ درصد از بودجه خود را از خارج دریافت می‌کنند، مجبور به ثبت به‌عنوان عوامل تأثیر خارجی کرده و برای تخلفات جریمه‌های سنگینی در نظر گرفته است.

رئیس‌جمهور فعلی، «سالومه زورا‌بیشویلی» که حامی پیوستن به اتحادیه اروپا و مخالف سیاست‌های دولت است گفته که پس از پایان دوره‌اش نیز در سمت خود باقی خواهد ماند. او پارلمان را به دلیل تقلب در انتخابات اکتبر نامشروع می‌داند.

زورابیشویلی در پستی در شبکه اجتماعی «X» پیش از رأی‌گیری گفت که انتخاب جانشین او «تمسخر دموکراسی» است.

احزاب مخالف اعلام کرده‌اند که حتی پس از مراسم تحلیف کاولاشویلی در ۲۹ دسامبر، او را به‌عنوان رئیس‌جمهور مشروع نمی‌پذیرند. نخست‌وزیر «ایراکلی کوباکیدزه» پس از رأی‌گیری به کاولاشویلی تبریک گفت و رئیس‌جمهور فعلی را «عامل» قدرت‌های خارجی خواند.

موضوع جهت‌گیری سیاست خارجی گرجستان برای دهه‌ها یک مسئله چالش‌برانگیز در سیاست تفلیس بوده و حتی جهت‌گیری‌های طرفدارانه از غرب باعث شد تا یک بار روسیه در سال ۲۰۰۸ به این کشور حمله و از دو منطقه جدایی طلب آبخازیا و اوستیای جنوبی حمایت کند.

با این حال و در شرایطی که به نظر می‌رسید روابط میان بروکسل و گرجستان در مسیر درستی حرکت می‌کند سیاست‌های حزب «رویای گرجستان» این شرایط را متفاوت کرده است. این حزب با تصویب قانون «عوامل خارجی» که بسیاری آن‌را الهام گرفته از قانونی مشابه در روسیه می‌دانند ضمن برانگیختن اعتراضات داخلی روابط با اتحادیه اروپا را هم تخریب کرده است.

مجموعه سیاست‌های دولت گرجستان باعث شده تا اعتراضات گسترده‌ای در این کشور پدید آید و نیرو‌های پلیس هم به صورت خشونت آمیز تلاش کرده‌اند معترضان را متفرق کنند.

دولت بار‌ها گفته است که این اعتراضات تلاش برای به راه انداختن یک انقلاب طرفدار اتحادیه اروپا و تصاحب قدرت از طریق خشونت است. وزارت کشور گرجستان اعلام کرده که بیش از ۱۵۰ افسر پلیس در جریان اعتراضات زخمی شده‌اند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی