تیتر امروز

سیدعلی مجتهدزاده: اراده‌ای برای اجرای قانون جرم سیاسی نمی‌بینم/ اعضای هیئت منصفه در ایران، وابستگان یک گروه سیاسی خاص هستند/ یکی از بهترین کارهای مرحوم رئیسی در قوه قضائیه، برکناری جعفری دولت آبادی از دادستانی تهران بود
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک حقوقدان و وکیل دادگستری

سیدعلی مجتهدزاده: اراده‌ای برای اجرای قانون جرم سیاسی نمی‌بینم/ اعضای هیئت منصفه در ایران، وابستگان یک گروه سیاسی خاص هستند/ یکی از بهترین کارهای مرحوم رئیسی در قوه قضائیه، برکناری جعفری دولت آبادی از دادستانی تهران بود

دیدارنیوز در بیست و یکمین پرده از برنامه «ایرانشهر» به سراغ «سید علی مجتهدزاده»، حقوقدان و وکیل باسابقه دادگستری رفته و مسائل مختلف مرتبط با منافع ملی ایران از فعال شدن مکانیسم ماشه، تحرکات تندرو‌ها...
استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد

این صد و سی و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند
در مناظره دو فعال سیاسی در دیدارنیوز مطرح شد

زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند

در ادامه سلسله مناظرات دیدارنیوز در خصوص مسائل روز کشور و منافع ملی، میزبان بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه دانشگاه و احمد زیدآبادی، روزنامه نگار و فعال سیاسی بودیم که در ادامه می‌‌خوانید.
چه بر سر قوی‌ترین اقتصادهای اروپا آمده است؟

اقتصاد بیمار اروپا و بحران‌ سیاسی در فرانسه و آلمان

بحران سیاسی در فرانسه و آلمان، دو قدرت بزرگ و تأثیرگذار در اتحادیه اروپا می‌تواند مشکلات بیشتری برای اقتصاد بیمار این اتحادیه به همراه داشته باشد.

کد خبر: ۱۷۶۶۷۵
۱۰:۱۳ - ۱۶ آذر ۱۴۰۳

اقتصاد بیمار اروپا و بحران‌ سیاسی در فرانسه و آلمان

دیدارنیوز: شامگاه چهارشنبه، ۴ دسامبر، مجلس ملی فرانسه با اکثریت مطلق به میشل بارنیه، نخست‌وزیر این کشور رأی عدم اعتماد داد تا دولت او به کوتاه‌مدت‌ترین دولت در تاریخ جمهوری پنجم فرانسه تبدیل شود.

اکنون امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه تحت فشار است تا جانشینی برای بارنیه انتخاب کند. او حتی با درخواست‌هایی برای استعفای خودش نیز مواجه شده است.

اختلافات بر سر بودجه فرانسه که باعث سقوط نخست‌وزیر این کشور شد، نشان می‌دهند که در آینده حل مشکلات اقتصادی فرانسه دشوارتر خواهد بود.

فرانسه با کسری بودجه‌ای معادل ۶.۲ درصد تولید ناخالص داخلی، بدترین عدم تعادل بودجه‌ای در منطقه یورو را دارد.

بارنیه تلاش داشت تا این کسری بودجه را برطرف کند و از حداکثر بازه زمانی هفت‌ساله‌ای که مقررات مالی جدید اتحادیه اروپا اجازه می‌دهند، استفاده کند.

در حال حاضر هر فردی که دولت جدید فرانسه را تشکیل دهد، با دشواری‌های زیادی در پیشبرد پیشنهاد‌های مالیاتی و هزینه‌ای مواجه خواهد بود. از آنجا که تا اواسط سال آینده میلادی هیچ انتخابات جدیدی در فرانسه برگزار نخواهد شد، هیچ‌یک از سه بلوک موجود در مجلس ملی فرانسه قادر به کسب اکثریت نیستند.

بسیاری از چپ‌گرایان خواستار بازنگری در اصلاحات گسترده نظام بازنشستگی در این کشور شده‌اند که جزء محوری‌ترین برنامه‌های لیبرالی مکرون بوده است. در حال حاضر، مارین لوپن، سیاستمدار راست‌گرای افراطی فرانسه نیز پیشنهاد‌هایی را برای اصلاح نظام بازنشستگی داده است.

بحران ایجاد شده در فرانسه با وضعیت مشابه در آلمان همزمان شده است.

آلمان به‌عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد عضو اتحادیه اروپا، سال آینده میلادی بدترین عملکرد اقتصادی را خواهد داشت. کمیسیون اروپا پیش‌بینی کرده است که آلمان پس از آنکه در سال ۲۰۲۴ دچار رکود شد، در سال آینده ۰.۷ درصد رشد کند.

برلین همچنین با مشکلات سیاسی مواجه است. پس از اختلاف میان اولاف شولتس، صدراعظم آلمان از حزب سوسیال دموکرات و کریستیان لیندنر، وزیر دارایی او از حزب لیبرال دموکرات بر سر سیاست‌های مالی در این کشور، ائتلاف سه‌حزب حاکم در آلمان در ماه نوامبر فروپاشید.

شولتس درخواست برگزاری انتخابات زودهنگام در فوریه را ارائه کرده است. همزمان با این اتفاق، برلین هیچ طرحی به اتحادیه اروپا ارسال نکرده است که نشان دهد چگونه قصد دارد کسری بودجه خود را در سال‌های آینده برطرف کند.

چشم‌انداز روشنی برای اقتصاد اروپا وجود ندارد

روابط اقتصادی و تجاری اتحادیه اروپا با چین به طور فزاینده‌ای در حال سرد شدن است و این اتحادیه می‌خواهد از ریسک‌های ناشی از روابط نزدیک با این رقیب جغرافیایی-سیاسی فاصله بگیرد.

وعده دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا برای اعمال تعرفه‌های ۱۰ درصدی بر کالا‌های وارداتی اروپایی به کشورش، مشکل دیگری برای اتحادیه اروپا به وجود خواهد آورد. این اقدام هم هزینه‌های اقتصادی بر صادرکنندگان اتحادیه اروپا تحمیل می‌کند و هم رهبران کشور‌های عضو این اتحادیه را مجبور خواهد کرد تا این تصمیم ترامپ را تلافی کنند.

همچنین تهدیدات روسیه و احتمال تغییر رویکرد آمریکا در مورد ناتو به این معناست که اروپا باید برای سرمایه‌گذاری در بخش نظامی از منابع مالی خود استفاده کند؛ بنابراین خلأ سیاسی در کشور‌های عضو اتحادیه اروپا می‌تواند تهدیدی برای تلاش‌های مشترک این کشور‌ها برای حل مشکلات اقتصادی‌شان باشد.

در ماه‌های گذشته، ماریو دراگی و انریکو لتا، دو نخست‌وزیر پیشین ایتالیا نسبت به توانایی اروپا برای رقابت با آمریکا هشدار داده‌اند.

اما با توجه به فقدان رهبری مؤثر از سوی فرانسه و آلمان که به‌عنوان دو کشور کلیدی اروپا شناخته می‌شوند، مشخص نیست که آیا راه‌حل‌های پیشنهادی این دو کشور برای حل مشکلات اقتصادی یا سیاسی اتحادیه اروپا مورد توجه قرار خواهد گرفت یا خیر.

دراگی و لتا پیشنهاد کرده‌اند که اروپا برای تقویت اقتصاد خود و رقابت با آمریکا، اقداماتی مانند استقراض مشترک از طریق یوروباندها، توسعه بازار‌های سرمایه در سطح اروپا، یا ایجاد یک صندوق سرمایه‌گذاری پان‌اروپایی مشابه با یارانه‌های آمریکا برای فناوری سبز را انجام دهد.

اجرای این پیشنهاد‌ها می‌توانند شامل اقداماتی مانند افزایش کمک‌های مالی به بروکسل و اصلاحات بیشتر در سیستم‌های بازنشستگی باشند.

این پیشنهاد‌ها که شامل تغییرات بزرگ در سیاست‌های اقتصادی و مالی است، برای هر دولتی که بخواهد آن‌ها را اجرا کند، بسیار دشوار و پرخطر خواهد بود، به ویژه برای دولتی که به‌شدت تضعیف شده باشد.

ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۲۸ آبان
امروز چهارشنبه ۲۸ آبان
امروز چهارشنبه ۲۸ آبان
امروز چهارشنبه ۲۸ آبان