تیتر امروز

مریم جلالی: ضرغامی فرمانده بود و صالحی امیری استاد است/دیگر جای صنایع دستی در برنامه توسعه خالی نیست/صنایع دستی به رونق گردشگری و ارتقاء میراث فرهنگی کمک کرد
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی

مریم جلالی: ضرغامی فرمانده بود و صالحی امیری استاد است/دیگر جای صنایع دستی در برنامه توسعه خالی نیست/صنایع دستی به رونق گردشگری و ارتقاء میراث فرهنگی کمک کرد

جامعه پلاس چند روز مانده به سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی، میزبان مریم جلالی معاون صنایع دستی بود؛ از او هم درباره عملکردش در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صحبت کردیم هم درباره...
از «جنبش مهسا» تا «ایستگاه وفاق» با علی شکوری‌راد
گفتگوی دیدارنیوز در برنامه «ایرانشهر» با دبیرکل پیشین حزب اتحاد ملت

از «جنبش مهسا» تا «ایستگاه وفاق» با علی شکوری‌راد

«ایرانشهر» در نخستین برنامه از سلسه‌گفتگوهای خود با موضوع «منافع ملی ایران» به سراغ علی شکوری‌راد، دبیرکل سابق حزب اتحاد ملت رفته و به بررسی ابعاد مفهوم «وفاق» در عرصه سیاسی امروز کشور پرداخته...
محمد سلامتی، فعال سیاسی مطرح کرد

رئیس‌جمهور به تنهایی فشار‌ها را تحمل می‌کند/ پزشکیان اجازه ندهد مدیری برخلاف وعده‌ها عمل کند

محمد سلامتی، فعال سیاسی با اشاره به اینکه رئیس‌جمهور به تنهایی فشار‌ها را تحمل می‌کند و اگر ایشان عضو یک حزب یا تشکیلات سیاسی بود، این حزب بود که عمدتا ضربه‌گیر بود و نه فرد، گفت: پزشکیان نباید اجازه دهد مدیری برخلاف وعده‌های داده شده عمل کند.

کد خبر: ۱۷۳۷۹۰
۱۲:۳۴ - ۲۲ مهر ۱۴۰۳

سلامتی

دیدارنیوز: یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: به نظر من دولت پزشکیان تا این جای کار علیرغم مشکلات سر راه خود، ثابت کرده است که متعهد به اجرای سیاست‌های اعلام شده بوده و بر اجرای آن‌ها اصرار دارد. از این لحاظ پزشکیان صداقت خود را نشان داده است. اهمیت این کار وقتی بیشتر نمایان می‌شود که می‌بینیم ایشان به تنهایی فشار‌ها را برای طی طریق تحمل می‌کند. اگر ایشان عضو یک حزب یا تشکیلات سیاسی بود، این حزب بود که عمدتا ضربه‌گیر بود و نه فرد.

محمد سلامتی، فعال سیاسی در گفتگو با ایلنا، در ارزیابی رویکرد وفاق ملی دولت چهاردهم گفت: آنچه که از مفهوم «وفاق ملی» درگفتار‌های پزشکیان استنباط می‌شود، این است که جز با همکاری و کمک متقابل همه جریانات و جناح‌های سیاسی معتقد به نظام جمهوری اسلامی ایران، حل مشکلات موجود امکان‌پذیر نیست. به همین علت ایشان در چینش و انتخاب نیرو‌ها برای امور مختلف، همه جناح‌ها را مشارکت داده است. البته شاید به دلیل وجود شرایط خاص در مورد موازنه سیاسی، به همه آنچه که امید داشت نرسیده، لیکن به نظرمن به درصد قابل ملاحظه‌ای از آنچه خواست، دست پیدا کرده است. به هرحال همه نیرو‌های انتخاب شده موظف به حرکت در مسیر برنامه‌ها و سیاست‌های اعلامی و استناد شده پزشکیان هستند. آینده روشن می‌کند که اصولگرایان چقدر به این ایده پزشکیان که مبتنی بر مصالح ملی است، واکنش مثبت خواهند داشت.

وی در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند در جهان فعلی امکان وفاق به معنای اجماع وجود ندارد و باید دنبال اصلاح قوانین و رویه‌هایی باشیم که تکثر‌ها را به رسمیت بشناسد نظر شما در این خصوص چیست، گفت: فکر می‌کنم این نظر درستی است. حالت طبیعی این است که در جامعه نمایندگان قشر‌های مختلف جامعه که متکثر هستند، به شکل تشکیلاتی در قالب احزاب و گروه‌ها باهم رقابت کرده و برای پیاده کردن برنامه خود، به دنبال کسب قدرت باشند. اما متاسفانه فعلا در ایران چنین شرایطی وجود ندارد؛ لذا در حال حاضر که کشور با تلمبارشدن مشکلات عدیده روبه رو است؛ پزشکیان چنین استنباط کرده که برای حل آن‌ها باید از همه جناح‌ها کمک گرفت. ممکن است اگر شخص دیگری به خصوص اگر عضو یک حزب و یا تشکیلات خاص سیاسی به جای پزشکیان بود، این کار را نمی‌کرد و صرفا متکی به تشکیلات خود می‌شد، چون مشخص است که بخش بزرگی از مشکلات موجود نتیجه افکار و اعمال جناحی است که برای وفاق دعوت به همکاری شده است.

سلامتی در پاسخ به این سوال که مهم‌ترین چالش دولت برای عملیاتی کردن ایده وفاق چیست و چگونه می‌تواند با این چالش‌ها مواجه شود، گفت: پزشکیان در جریان رقابت‌های انتخاباتی شعار‌هایی داده، نظیر اقدام در جهت حل مسئله تحریم‌ها و گسترش مراودات بین‌المللی، حل مشکل اینترنت و فیلترینگ، منطقی کردن برخورد با موضوع حجاب و عفاف و غیره. مردم هم به این شعار‌ها و اعتماد به صداقت پزشکیان رای دادند. اما بکارگیری عناصری که به این شعار‌ها اعتقادی نداشته و حتی بعضا خود مسبب وضع فعلی‌اند، مهم‌ترین چالش ایده وفاق به حساب می‌آید. تنها تاکید و اصرار پزشکیان بر اجرای بدون، چون و چرای سیاست‌های اعلام شده‌اش از سوی همه کسانی که از طرف جناح مقابل به کارگرفته شده‌اند، تا حدودی برخورد با این چالش را امکان‌پذیر می‌کند. پزشکیان نباید اجازه دهد مدیری برخلاف وعده‌های داده شده عمل کند.

این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که آیا جریان رقیب دولت در جایی که به ضررش باشد زیر بار این ایده خواهد رفت یا کماکان به سنگ اندازی خود ادامه می‌دهد، گفت: طبیعتا کسی که به موضوعی معتقد نباشد، اگر در مقابل انجام آن سنگ‌اندازی هم نکند، حداقل انگیزه‌ای برای اجرای آن ندارد. در این زمینه پزشکیان برای اعمال سیاست‌های خود، بعضا و البته نه برای همه امور، از عناصری استفاده می‌کند که اعتقادی به آن سیاست‌ها ندارند؛ لذا احتمالا در مواردی اجرا با بن‌بست مواجه خواهد شد؛ بنابراین به نظر می‌رسد بعد از مدتی با مشاهده احتمالی این موضوع ناگزیر به تغییر قاطعانه چنین عناصری باشد.

سلامتی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر شاهد روندی از بازگشت برخی اساتید و دانشجویان به دانشگاه‌ها و آزادی برخی زندانیان سیاسی هستیم برای اینکه غالب مردم طعم گشایش‌ها را در زندگی خود بچشند به نظر شما اولویت اصلی دولت در کوتاه مدت باید در چه حوزه‌ای باشد؟ آیا می‌توان رفع فیلترینگ و حتی گشایش در موضوع FATF را از جمله این موارد دانست، گفت: گرچه به دلیل عملکرد غلط جناح راست، اکنون کشور با مسائل مختلف مهمی مواجه شده است که باید به یکایک آن‌ها پرداخته شود، اما به نظر من مشکل اقتصادی مهم‌ترین آن‌هاست که باید به شکل همه جانبه به آن نگریست و حل آن در اولویت قرارگیرد. فیلترینگ فضای مجازی و FATF خود بخش کوچکی از موضوع اقتصاد است.

وی در پاسخ به این سوال که دولت در ۱۰۰ روز ابتدایی با خیلی از چالش‌ها مواجه بوده از جمله حادثه ترور اسماعیل هنیه بعد از مراسم تحلیف، در هفته‌های گذشته شهادت سیدحسن نصرالله و امروز که در اوج تنش‌ها قرار داریم. به نظر شما عملکرد دولت چگونه بوده است، گفت: به نظر من دولت پزشکیان تا این جای کار علیرغم مشکلات سر راه خود، ثابت کرده است که متعهد به اجرای سیاست‌های اعلام شده بوده و بر اجرای آن‌ها اصرار دارد. از این لحاظ پزشکیان صداقت خود را نشان داده است. اهمیت این کار وقتی بیشتر نمایان می‌شود که می‌بینیم ایشان به تنهایی فشار‌ها را برای طی طریق تحمل می‌کند. اگر ایشان عضو یک حزب یا تشکیلات سیاسی بود، این حزب بود که عمدتا ضربه‌گیر بود و نه فرد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی