تیتر امروز

شنبه سرنوشت‌ساز سر رسید، شنبه‌ای دیگر در راه/ پاسخ مثبت مردم ایران به رابطه با آمریکا/ همسویی تندروهای داخلی و اسرائیل
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

شنبه سرنوشت‌ساز سر رسید، شنبه‌ای دیگر در راه/ پاسخ مثبت مردم ایران به رابطه با آمریکا/ همسویی تندروهای داخلی و اسرائیل

این هشتاد و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد
گفتگوی ویژه دیدارنیوز با یک تحلیلگر ارشد مسائل آمریکا درباره مذاکرات مسقط

ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد

امیرعلی ابوالفتح، تحلیلگر ارشد مسائل ایالات متحده در گفتگوی ویژه دیدارنیوز، پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، ابعاد و دامنه تحولات این مذاکرات را مورد بررسی قرار داده است.
«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟»
دیدارنیوز گزارش می‌دهد

«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟»

«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟» عنوان نشستی بود که به همت پژوهشکده مطالعات پیشرفته‌ خاورمیانه با همکاری حلقه‌ی مطالعاتی‌ یک چند، در محل این پژوهشکده برگزار شد.
موج گرانی و افزایش قیمت ادامه دارد!

تخم‌مرغ بازهم گران می‌شود؟

تخم‌مرغ به ویژه از نوع بسته‌‌بندی آن در فروشگاه‌ها در روزهای اخیر با افزایش قیمت چند ده هزار تومانی مواجه شده و حالا یک رسانه این سوال را مطرح کرده که بازهم افزایش قیمت در راه است؟

کد خبر: ۱۷۳۶۰۵
۱۷:۲۸ - ۱۸ مهر ۱۴۰۳

تخم‌مرغ بازهم گران می‌شود؟

دیدارنیوز: از آنجایی که تخم‌مرغ یکی از کالا‌های اساسی مهم در سبد خرید ایرانیان است در نتیجه قیمت آن هم اهمیت ویژه‌ای دارد. با شروع فصل پاییز و آغاز سال تحصیلی، تقاضا برای این محصول افزایش یافته است. حال سوال اینجاست که آیا احتمال افزایش قیمت تخم مرغ وجود دارد؟

در روز‌های اخیر بازار تخم‌مرغ کشور به دلیل تعیین قیمت مصوب از سوی نهاد‌های مربوطه و تقاضای فزاینده، در کانون توجه قرار دارد. با شروع فصل مدارس و دانشگاه و افزایش تمایل مردم به خوردن صبحانه گرم، نگرانی‌هایی برای افزایش قیمت این محصول و تأثیر آن بر سرانه مصرف مطرح شده است. حال باید دید که قیمت مصوب و این محصول چقدر خواهد بود و آیا در صورت افزایش قیمت، سرانه مصرف کاهش می‌یابد؟

ابهاماتی درباره قیمت مصوب تخم‌مرغ

از آنجایی که قیمت تخم مرغ هنوز مصوب و ابلاغ نشده، بنابراین ابهاماتی درباره قیمت این محصول وجود دارد. چراکه محمد مرادی، مدیرعامل اتحادیه مرغداران میهن، در حاشیه برنامه روز جهانی تخم‌مرغ اعلام کرد که اتحادیه نرخ هرکیلوگرم تخم‌مرغ را ۶۴ هزارتومان به ستاد تنظیم بازار پیشنهاد داده است. از طرفی وزارت جهاد کشاورزی نرخ ۵۹ هزارتومان را پیشنهاد داده است. امادر نهایت ستاد تنظیم بازار براساس نظر کارشناسان و بررسی هزینه‌های تولیدنرخ نهایی را اعلام می‌کند.

در این راستا، سید‌فرزاد طلاکش، دبیرکل فدارسیون طیور ایران، در گفتگو با تجارت‌نیوز درباره قیمت پیشنهادی تخم‌مرغ عنوان کرد: وزارت جهاد کشاورزی نرخ ۵۷ هزارو ۶۰۰ تومان به ازای هرکیلوگرم را به سازمان حمایت پیشنهاد داده است.

تخم‌مرغ گران می‌شود؟

طلاکش درباره احتمال افزایش قیمت تخم مرغ تصریح کرد: درحال حاضر قیمتی که وزارت جهاد پیشنهاد داده با قیمتی که تخم مرغ در بازار عرضه می‌شود، همخوانی دارد. چون در شرایط فعلی هم مرغدار تخم مرغ را از قیمت ۵۷ هزار تا ۵۸ هزارتومان به ازای هر کیلوگرم به فروش می‎‌رساند. با توجه به همخوانی نرخ پیشنهادی با نرخ بازار، بنابراین بعید است افزایش قیمتی در بازار رخ دهد. از طرفی درحال حاضر اوج مصرف تخم‌مرغ در بازار است. چراکه کارخانه‌های صنایع غذایی به دلیل بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها، تقاضای خود را افزایش دادند. همچنین به دلیل شروع فصل پاییز، تمایل مردم به مصرف صبحانه گرم هم افزایش یافته، درنتیجه نسبت به نیمه اول سال کمی افزایش قیمت وجود دارد. البته نرخ فعلی تخم‌مرغ در بازار نرخ واقعی است و قیمت فعلی قیمت گرانی نیست. چون یک ابزار صادراتی برای تخم‌مرغ وجود دارد که با این ابزار صادرات می‌توان از افزایش بی‌رویه قیمت جلوگیری کرد.

این فعال صنفی درباره احتمال کاهش سرانه مصرف در صورت افزایش قیمت این محصول اظهار کرد: براساس بررسی‌‎های انجام شده از تفاوت قیمت گرم پروتئین ناشی از تخم‌مرغ نسبت به سایر پروتئین‌ها، تصور نمی‌شود که سرانه مصرف روند کاهشی داشته باشد. شاید سرعت رشد مصرف کاهش داشته باشد، ولی سرانه مصرف روند کاهشی نخواهد داشت.

وی درباره میزان سرانه مصرف کشور تشریح کرد: از آنجایی که در حال حاضر به آمار رسمی کشور اتباع هم اضافه می‌شوند، بنابراین باید سرانه مصرف جمعیت حاضر در ایران را بررسی کرد. طبق آمار سال ۱۴۰۲، سرانه مصرف تخم‌مرغ ۲۳۰ غدد به ازای هر نفر در سال است.

میزان تولید و صادرات تخم‌مرغ در ایران

این فعال صنفی درباره میزان تولید تخم مرغ عنوان کرد: در شرایط فعلی میزان تولید تخم‌مرغ به صورت صنعتی روزانه ۳۷۰۰ است. حدود ۱۰ هزار تن هم روزانه تخم‌مرغ و سایر ماکیان روستایی نظیر تخم بلدرچین، تخم بوقلمون و ... تولید می‌شود. مجموع این تولیدات سالانه ۱۲۰ هزار تن است.

طلاکش درباره میزان صادرات تصریح کرد: از مقدار ۱۲۰ هزار تن تولید، از ابتدای سال تا به امروز ۸۰ هرار تن هم صادرات شده است.

وی درباره بازار‌های صادراتی توضیح داد: بزرگ‌ترین بازار صادراتی ایران، کشور عراق است که بین ۶۰ تا ۶۵ درصد صادرات را به خود اختصاص می‌دهد. بعد از عراق، افغانستان یکی از بازار‌های بزرگ صادراتی است. البته ایران به کشور‌های قطر، عمان، بحرین هم صادرات دارد. سوریه و پاکستان هم جزو بازار‌های مقطعی صادرات تخم‌مرغ ایرانی محسوب می‌شوند.

براساس این گزارش، از آنجایی که تخم‌مرغ یکی از کالا‌های اساسی مهم مجسوب می‌شود، در نتیجه کنترل بازار این محصول و قیمت‌گذاری صحیح آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. بنابرای دولت و نهاد‌های مربوطه باید بهترین قیمت ممکن را برای این محصول مصوب و ابلاغ کنند.

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردين
امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردين
امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردين
امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردين
پرطرفدارترین ها