تیتر امروز

احمد زیدآبادی: به خاطر جلیلی، پزشکیان را فرستادیم روی مین/ امنیتی‌ها مانع تحقق وعده رفع فیلترینگ شدند/ صلاحیت لاریجانی تائید می‌شد شاید پزشکیان نمی‌آمد/ سود شرایط موجود به جیب شریعتمداری می‌رود
بررسی موانع دولت پزشکیان، قدرت اقناع و منتقدان با یک فعال سیاسی و رسانه‌ای اصلاح طلب

احمد زیدآبادی: به خاطر جلیلی، پزشکیان را فرستادیم روی مین/ امنیتی‌ها مانع تحقق وعده رفع فیلترینگ شدند/ صلاحیت لاریجانی تائید می‌شد شاید پزشکیان نمی‌آمد/ سود شرایط موجود به جیب شریعتمداری می‌رود

در یکی دیگر از سلسله برنامه‌های «میدان پاستور» میزبان احمد زیدآبادی، فعال سیاسی و رسانه‌ای اصلاح طلب بودیم. او معتقد است که در انتخابات ریاست جمهوری به دلیل حضور سعید جلیلی ما پزشکیان را فرستادیم...
قهرمان‌پور: مذاکره با اروپا، جایگزین مذاکره با آمریکا نیست/ تمایل به تمدید مکانیسم ماشه در تهران، واشنگتن و اروپا وجود دارد/ متغیر بسیار مهم برای تل‌آویو، همراه ساختن واشنگتن برای حمله مجدد به تهران است/ ترامپ، نگران طولانی شدن جنگ دوم اسرائیل با ایران است
در گفتگوی دیدارنیوز با یک تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی مطرح شد

قهرمان‌پور: مذاکره با اروپا، جایگزین مذاکره با آمریکا نیست/ تمایل به تمدید مکانیسم ماشه در تهران، واشنگتن و اروپا وجود دارد/ متغیر بسیار مهم برای تل‌آویو، همراه ساختن واشنگتن برای حمله مجدد به تهران است/ ترامپ، نگران طولانی شدن جنگ دوم اسرائیل با ایران است

هم در تهران، هم در واشنگتن و هم در میان اردوگاه اروپایی‌ها، تمایل به تمدید مکانیسم ماشه به دلایل مختلف وجود دارد. حال اینکه آیا، چنین خواهد شد یا خیر، طبعا مذاکرات امروز(سه‌شنبه) ایران با تروئیکای...
مذاکره مستقیم با آمریکا ممنوع/ جنگ آینده اسرائیل با جمهوری اسلامی و حزب‌الله/ هجمه سنگین علیه بیانیه جبهه اصلاحات
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مذاکره مستقیم با آمریکا ممنوع/ جنگ آینده اسرائیل با جمهوری اسلامی و حزب‌الله/ هجمه سنگین علیه بیانیه جبهه اصلاحات

این صد و دهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
محمد درویش، فعال محیط زیست خبر داد

الیمالات گوشه‌ای کوچک از ماجرای تجاوز به جنگل‌های ماست/ کاهش ۵ میلیون هکتار از جنگل‌ها در ۱۰ سال اخیر

محمد درویش، فعال محیط زیست، درباره قطع درختان جنگل الیمالات مازندران که اخیرا خبرساز شده است، گفت: الیمالات یک گوشه کوچک از ماجرای تجاوز به جنگل‌های ما به بهانه‌های مختلف است. یک زمان استقرار شهرک صنعتی، یک زمان توسعه کشاورزی، یک زمان جانمایی مسکن مهر و یک زمان هم طرح گردشگری است.

کد خبر: ۱۷۱۵۷۷
۱۰:۴۰ - ۱۴ شهريور ۱۴۰۳

کاهش ۵ میلیون هکتار از جنگل‌ها در ۱۰ سال اخیر

دیدارنیوز: قطع درختان در شمال کشور به بهانه‌های مختلف در حال افزایش است. در آخرین نمونه قطع درختان جنگل الیمالات به بهانه ساخت پارکینگ یک مرکز گردشگری، صدای فعالان محیط زیست را درآورده است.

محمد درویش، فعال محیط زیست، درباره قطع درختان جنگل الیمالات به «انتخاب» گفت: اولین بار که این ماجرا رسانه‌ای شد اسفند ۱۴۰۲ بود. خبر آمد که به بهانه توسعه طرح گردشگری، مجریان آن طرح ۳ هزار درخت را قطع کرده‌اند. دادستان مازندران به این ماجرا ورود کرد و آن طرح متوقف و مدیرکل منابع طبیعی مازندران برکنار شد. همچنان آن پرونده در حال طی کردن روند قانونی بود تا اینکه ۱۰ شهریور دادستان مازندران از سمت خود کنار‌زده شد و مجریان طرح گردشگری دوباره به فعالیتشان پرداختند. سرپرست اداره کل منابع طبیعی مازندران اعلام کرده بعد از اینکه این خبر را در شبکه‌های اجتماعی دیدیم، یگان حفاظت ما از ادامه تخریب جلوگیری کرده است.

مطلب مرتبط:

مناظره‌ای درباره تاثیر مخرب فعالیت‌ها و اکتشافات معدنی بر محیط زیست

او افزود: الیمالات یک گوشه کوچک از ماجرای تجاوز به جنگل‌های ما به بهانه‌های مختلف است. یک زمان استقرار شهرک صنعتی، یک زمان توسعه کشاورزی، یک زمان جانمایی مسکن مهر و یک زمان هم طرح گردشگری است.

وی در ادامه درباره میزان دقیق قطع درختان جنگل الیمالات گفت: این سه هزار درخت، اظهار نظر خودشان است، اما فعالان محیط زیست منطقه می‌گویند رقم قطع درخت بیش از ۴ هزار درخت است. در مراسم رونمایی از این طرح، مسئولین وقت محیط زیست و منابع طبیعی هم شرکت داشتند. در واکنش‌ها، میزان قطع درخت‌ها را انکار می‌کردند. دادستان در نهایت گفت مجرمین در اظهارنامه گفته‌اند ۳ هزار درخت قطع شده و شما چطور انکار می‌کنید؟ البته هنوز هم مشخص نیست توقف این طرح چقدر جدی است.

کاهش ۵ میلیون هکتار از جنگل‌ها در ۱۰ سال اخیر

درویش درباره کاهش میزان رویشگاه‌های جنگلی ایران در ده سال گذشته گفت: اندک رویشگاه‌های جنگلی ما در حال کاهش است. مطالعه‌ای که بخش تحقیقات جنگل در مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها انجام داده، اشاره می‌کند که وسعت رویشگاه‌های ما به ۱.۶ میلیون هکتار کاهش پیدا کرده در حالیکه این رقم در دهه سی، ۳.۵ میلیون هکتار بوده و بیش از نیمی از رویشگاه‌های جنگلی را در ۷۰ سال اخیر از دست داده‌ایم. طرح‌های بوستان خانوادگی و طرح‌هایی که با عنوان رونق کسب و کار ارائه شده، دلیلی برای شتاب بخشیدن به تغییرات کاربری شده است. گزارشی اوایل دهه ۹۰ کمیسیون اصل نود مجلس منتشر کرد که به صورت قانونی ۲ میلیون از مناطق منابع طبیعی تغییر کاربری یافته است.

این فعال محیط زیست افزود: طبق آمار منابع طبیعی جنگل‌ها به ۸۵ میلیون هکتار کاهش یافته و ۵ میلیون هکتار در ده سال اخیر کاهش داشته است. این‌ها نشانه‌هایی‌ست که می‌گوید در حال از بین بردن ریه‌های سرزمین هستیم.

ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۰۵ شهريور
امروز چهارشنبه ۰۵ شهريور
امروز چهارشنبه ۰۵ شهريور
امروز چهارشنبه ۰۵ شهريور