تیتر امروز

نتانياهو به دنبال چراغ سبز حمله به ایران در آمریکا/ سوداگری کاسبان تحریم از فلاکت مردم/ بغداد تازه‌ترین واسطه ميان تهران و واشنگتن/ بازگشت همتی به بانک مرکزی!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

نتانياهو به دنبال چراغ سبز حمله به ایران در آمریکا/ سوداگری کاسبان تحریم از فلاکت مردم/ بغداد تازه‌ترین واسطه ميان تهران و واشنگتن/ بازگشت همتی به بانک مرکزی!

این صد و چهل و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۸ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران
تحلیل سند دوم محرمانه دیدارهای پوتین و بوش

پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران

در اقدام قابل توجهی که می‌تواند صفحات تازه‌ای از تاریخ دیپلماسی بین‌الملل را ورق بزند، آرشیو ملی آمریکا در ۲۳ دسامبر ۲۰۲۵، سه سند محرمانه از ملاقات‌های ولادیمیر پوتین و جورج دبلیو بوش در سال‌های...
شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده
در گفت‌و‌گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک استاد دانشگاه مطرح شد

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده

دیدار در یکی دیگر از سلسله گفت‌و‌گو‌های «ایرانشهر» به سراغ محمد حسین شریف‌زادگان، استاد برجسته دانشگاه شهید بهشتی رفته و موضوعات مختلف از مناسبات مربوط به توزیع ثروت، سرانه فقر و آثار و پیامدهای...
رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران خبر داد

فروش فرش‌های افغانستانی به نام فرش ایرانی!

مرتضی حاجی‌آقامیری، رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران با اشاره به واردات قاچاق و آسان فرش‌های افغانستانی به ایران گفت: در برخی موارد این فرش‌ها به نام فرش ایرانی به فروش می‌رسد که این هم خودش تخلف دیگری است.

کد خبر: ۱۶۹۴۰۵
۱۱:۵۰ - ۰۷ مرداد ۱۴۰۳

فروش فرش‌های افغانستانی به نام فرش ایرانی!

دیدارنیوز: رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران با اشاره به واردات قاچاق و آسان فرش‌های افغانستانی به ایران گفت: در برخی موارد این فرش‌ها به نام فرش ایرانی به فروش می‌رسد که این هم خودش تخلف دیگری است و دلیلش هم مسئله جذابیت فرش‌های افغانستانی بخاطر قیمت پایین است.

مرتضی حاجی‌آقامیری، رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران در گفتگو با اقتصادآنلاین، درخصوص قاچاق فرش‌های افغانستانی به ایران، گفت: بیش از آنچه که وجود فرش‌های افغانستانی در داخل کشور نگران کننده باشد، توسعه و روند صعودی آن نگران کننده است، چون رشد فزاینده پیدا می‌کند و آسیب جدی به بازار داخلی و اشتغال ما می‌زند که تاثیرش در افت آمار صادراتی ما متبلور می‌شود.

وی افزود: این فرش‌ها به شیوه قاچاق و با سهولت وارد می‌شود. طبیعتا عوارض ورودی پرداخت نمی‌کنند، به دلیل این که فرش‌های باکیفیتی هم نیستند، با قیمت پایین‌تری از فرش ایرانی در اختیار مشتری قرار می‌گیرند و علاوه بر تخریب بازار، باعث ضربه به تولید داخل می‌شوند.

حاجی آقامیری ادامه داد: این موضوع که یک تولیدکننده فرش در افغانستان تعهد کند که شما هر تعدادی فرش لازم دارید من ۴۸ ساعت دیگر در تهران تحویل شما می‌دهم، روند نگران کننده‌ای است. درنظر داشته باشید ما بخواهیم بار تجاری هم بفرستیم ۴۸ ساعته به مقصد نمی‌رسد که این افراد این ادعا را در مورد واردات غیرقانونی فرش دارند.

رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران توضیح داد: یکی از اقداماتی که در چند سال گذشته توسط اتحادیه صادرکنندگان فرش و اتاق بازرگانی در نمایشگاه‌های مختلف انجام شده این بوده که با کسانی که به نمایشگاه‌های فرش تهران، شیراز و اصفهان فرش افغانستانی می‌آوردند برخورد شده و اجازه فروش به آن‌ها داده نشده است.

حاجی‌آقامیری تصریح کرد: طی چند سال گذشته تجار آمریکایی در افغانستان سرمایه‌گذاری کرده‌اند و قالیبافی را در این کشور توسعه داده‌اند، در سه سال اخیر هم شاهد شدت گرفتن تعداد فرش‌های قاچاق افغانستانی در ایران هستیم.

خرید فرش افغانستانی، پول دور ریختن است

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با بیان این که واردات فرش از مرز‌های شرقی به کشور خیلی ساده است، گفت: یک مقداری هم فرش از پاکستان وارد کشور شد که روند آن ادامه‌دار نبود. ظاهرا بعضی از فرش‌های افغانستانی با یک بار شسته شدن تغییر می‌کنند و بعضی دیگر طی یکی دو سال استفاده تحلیل می‌روند و ماندگار نیستند و خریدار آن‌ها پول خود را دور می‌ریزد.

فرش افغانستانی به نام فرش ایرانی به فروش می‌رسد

وی اظهار کرد: در برخی موارد فرش افغانستانی به نام فرش ایرانی به فروش می‌رسد که این هم خودش تخلف دیگری است و دلیلش هم مسئله جذابیت فرش‌های افغانستانی بخاطر قیمت پایین است.

تفاوت فرش‌های افغانستانی با فرش ایرانی

حاجی‌آقامیری عنوان کرد: فرش‌های افغانستانی هم به لحاظ نقشه و هم تکنیک بافت با فرش ایرانی تفاوت دارند و این موضوع توسط کارشناسان قابل تشخیص است، اما برای مردم عادی قابل تشخیص نیست. باید امکاناتی را در اختیار داشته باشیم تا به مردم آگاهی و آموزش دهیم که اساسا فرش خوب خریدن یعنی چی و فرش ایرانی چه ویژگی‌هایی دارد که فرش افغانستانی و هندی ندارد.

هند در غیاب ما بازار فرش آمریکا را تسخیر کرد

رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران بیان کرد: وقتی ما تحریم هستیم، به هر حال کسانی که در حوزه فرش کار می‌کنند نیازشان را از جای دیگر تامین می‌کنند، به همین دلیل هم بلافاصله بعد از تحریم‌ها، هند در غیاب ما بازار آمریکا را تسخیر کرد.

به گفته وی، کمک دولت و بخش خصوصی می‌تواند این روند را اصلاح کند. دستگاه‌ها اعم از گمرک و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید ورود کنند تا این‌قدر راحت امکان قاچاق هر کالایی از جمله فرش که در شرایط آسیب‌پذیری قرار دارد، وجود نداشته باشد.

احتمال صادرات ۴۰ میلیون دلاری فرش دستباف

عضو اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف در مورد آخرین وضعیت صادرات فرش دستباف نیز گفت: طبق آخرین گزارش مرکز ملی فرش، تغییرات مثبتی در دو ماه ابتدایی سال رخ داده و حدود ۷ میلیون دلار فرش صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل اندکی رشد داشته است. من فکر می‌کنم در انتهای سال شاهد همان ۴۰ میلیون دلار صادرات سال گذشته بدون افت و خیز خاصی باشیم.

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۰۹ دی
امروز سه‌شنبه ۰۹ دی
امروز سه‌شنبه ۰۹ دی
امروز سه‌شنبه ۰۹ دی