تیتر امروز

رنجبریان: ولایت فقیه از قطعیات مذهب و از واضحات فقه است/ اکبرنژاد: در عصر غیبت حق تشکیل حکومت با برند دینی وجود ندارد
در مناظره رنجبریان و اکبرنژاد مطرح شد(قسمت اول)

رنجبریان: ولایت فقیه از قطعیات مذهب و از واضحات فقه است/ اکبرنژاد: در عصر غیبت حق تشکیل حکومت با برند دینی وجود ندارد

 "حکومت دینی و دلایل آن با نگاهی به نتایج عینی امروز "موضوع مناظره‌ای با حضور مهدی رنجبریان و محمد تقی اکبرنژاد به میزبانی دیدار اندیشه است.
آیا ایران به اسرائیل پاسخ خواهد داد؟/ خانه نشینی پنجاه‌ هزار پرستار/ نرخ ارز ۲۰ برابر افزایش یافته، دستمزد‌ها ۵ برابر!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

آیا ایران به اسرائیل پاسخ خواهد داد؟/ خانه نشینی پنجاه‌ هزار پرستار/ نرخ ارز ۲۰ برابر افزایش یافته، دستمزد‌ها ۵ برابر!

این چهل و یکمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
سعید آجرلو: از گران شدن بنزین می‌ترسم/ پزشکیان نباید مثل روحانی شود/پاشنه آشیل وفاق، ادغام جناح‌های سیاسی است/ فیلترینگ کار نکرد
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با یک فعال سیاسی اصولگرا

سعید آجرلو: از گران شدن بنزین می‌ترسم/ پزشکیان نباید مثل روحانی شود/پاشنه آشیل وفاق، ادغام جناح‌های سیاسی است/ فیلترینگ کار نکرد

جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه های خود با موضوع "وفاق ملی و سرمایه های اجتماعی" به سراغ سعید آجرلو، فعال سیاسی اصولگرا رفت. او معتقد است:پاشنه آشیل وفاق ادغام جناح‌های سیاسی است.
جمله سعید جلیلی که از دولت رقیب به جای دولت سایه استفاده کرد خلاف قانون است

رمضان‌زاده: چرا با جلیلی برخورد نمی‌شود؟/ عبارت «دولت رقیب» خطرناک است

عبدالله رمضان‌زاده، سخنگوی دولت اصلاحات گفت: سعید جلیلی عبارت خطرناکی تحت عنوان دولت رقیب را به جای دولت سایه به کار برد که این خلاف قانون است و من نمی‌دانم چرا با او برخورد نمی‌شود.

کد خبر: ۱۶۸۸۸۵
۱۱:۲۱ - ۲۸ تير ۱۴۰۳

رمضان‌زاده: چرا با جلیلی برخورد نمی‌شود؟/ «دولت رقیب» عبارت خطرناکی است

دیدارنیوز: سخنگوی دولت اصلاحات می‌گوید: سعید جلیلی عبارت خطرناکی تحت عنوان دولت رقیب را به جای دولت سایه به کار برد که این خلاف قانون است و من نمی‌دانم چرا با او برخورد نمی‌شود، اما با توجه به شناختی که از نحوه رفتار و گفتار این جماعت داریم آقای رییس جمهور درباره مواردی نظیر برهم زدن نظم اجتماعی دچار مشکل خواهد شد.

«پزشکیان به وعده‌های خود عمل می‌کند»، «جمله سعید جلیلی که از دولت رقیب به جای دولت سایه استفاده کرد خلاف قانون است»، «نمی‌دانم چرا با جلیلی برخورد نمی‌شود.» و... این‌ها گزاره‌هایی هستند که عبدالله رمضان‌زاده، سخنگوی دولت اصلاحات در ارزیابی رفتار جلیلی بعد از شکست در انتخابات مطرح می‌کند.

رمضان‌زاده به چینش کابینه دولت چهاردهم نیز اشاره کرده و خطاب به پزشکیان می‌گوید که از نیرو‌های جوانی که سابقه حضور در دولت نداشتند استفاده کند و برای جبران این بی‌تجربگی از مشاوران با تجربه استفاده کند.

مطلب مرتبط:

حقیقت‌پور: سعید جلیلی آبروی اصولگرایان را بُرد/ او پایه‌گذار حمله به همه سفارتخانه‌ها بود

این چهره شاخص اصلاح طلب از مشکلات پزشکیان نیز روایت می‌کند و تاکید دارد؛ «پزشکیان اعلام کرده که پای وعده‌هایی که داده، می‌ایستد، اینکه این کار را می‌کند یا خیر، در گذشته نشان داده که متعهد به وعده‌ها است، اما نباید انتظار داشت که این کار ساده باشد، حتما با مشکلاتی روبرو می‌شود، اما امیدوار هستیم که پزشکیان با استقانت بر روی وعده‌هایی که داده بدنه رأی خودش را برای دور بعدی گسترده‌تر کند.»

در ادامه گفتگوی خبرآنلاین با عبدالله رمضان‌زاده، سخنگوی دولت اصلاحات را می‌خوانید:

*آقای رمضان‌زاده! اخیرا طی توییتی به پزشکیان توصیه کردید که از پیرمرد‌ها عبور کند، به نظر شما رئیس دولت چهاردهم بهتر است در کابینه از چه افرادی استفاده کند که اعتماد بدنه اجتماعی را نه تنها از دست ندهد، بلکه تقویت کند؟

پزشکیان در انتخاب کابینه با خطاب‌های فراوانی روبرو است اول اینکه متاسفانه جریان خالص‌سازی اجازه ندادند نیرو‌های توانمند رشد کنند، بنابراین دست او در انتخاب نیرو‌های جدید خیلی خالی است، اما بهرحال باید سنت‌شکنی کند و از انتخاب افرادی که مدت‌ها در کابینه‌های مختلف کار کردند، خودداری کند چراکه جامعه عوض شده و نسل جدید جایگزین نسل قبلی شده و این‌ها اشخاص و افکار جدیدی که به نظرات خودشان نزدیک باشد را می‌طلبند.

هیات مشاوران در کنار نیرو‌های جوان و جدید شکل بگیرد

البته شرایط دنیا هم تغییر کرده و افرادی که در کابینه‌های قبلی بودند توان خود را نشان دادند، اگر خوب بودند که حداکثر توان خود را به کار بردند و اگر ناتوان بودند که دیگر نباید از آن‌ها استفاده شود. منتها مشکلی که باقی می‌ماند مربوط به تجربه نداشتن نیرو‌های جدید است که این هم با تشکیل هیئت مشاوران متشکل از نیرو‌های باتجربه و سابقه‌دار قابل جبران است. همچنین خود پزشکیان هم می‌تواند از افراد با تجربه و سابقه‌دار مشاورانی داشته باشد و اجرا را به نیرو‌های جدید و توانمند واگذار کند.

خالص‌سازان سعی می‌کنند که بمانند اما...

*به جریان خالص‌سازی اشاره کردید، این افراد می‌توانند برای دولت چهاردهم چالش زا شوند؟

ضربه خالص‌سازی در دستاورد‌های دولت رئیسی مشخص است که فاجعه‌بار بوده، یعنی هیچ چیزی سر جای خودش قرار نگرفت به همین دلیل تعداد وزرایی که سال اول عوض شدند و تعداد مسئولینی که در دو سال اول دولت رئیسی عوض شدند، نسبت به دولت‌های قبلی بی‌سابقه بودند چرا که براساس ضابطه توانمندی انتخاب نشده بودند بلکه در چارچوب خالص‌سازی انتخاب شده بودند، طبیعتا این‌ها برای کنار رفتن مانع‌تراشی می‌کنند و حداکثر سعی خود را می‌کنند که بمانند، اما پزشکیان باید همه توان خود را برای جوان‌سازی کابینه به کار ببرد.

پزشکیان از روابط شخصی پرهیز می‌کند

*پزشکیان در یکی از سخنرانی‌های خود عذرخواهی کرد که نمی‌تواند با همه افرادی که درخواست دادند، دیدار کند، با توجه به اینکه جبهه اصلاحات حامی اصلی او در انتخابات بودند، این عبارت پزشکیان فقط خطاب به اصلاح‌طلبان بود؟

طبیعی است که همه گروه‌های مایل باشند با رییس‌جمهور صحبت کنند و از ابتدای کار بر روی فکر و اندیشه او تاثیرگذار باشند، لذا این طبیعت دنیای سیاست است منتها خانم آذر منصوری که ریاست جبهه اصلاحات را برعهده دارد، گفت که ما هیچ انتظاری از دولت نداریم و می‌خواهیم بر دولت نظارت و حمایت کنیم، اما طبیعی است که عده‌ای با منافع خاصی به دنبال ارتباط با رییس‌جمهور هستند، که این جملات پزشکیان موید تیزهوشی او بود که نشان داد مایل است در قالب چارچوب‌ها با افراد ارتباط برقرار کند نه به صورت شخصی و رو در رو، بلکه می‌خواهد به صورت شفاف و در چارچوب‌های مدنی این ارتباط برقرار شود و این نکته مثبتی است که پزشکیان دارد، به این ترتیب که از روابط شخصی پرهیز می‌کند و روابط را در چارچوب تشکل‌ها و گروه‌ها قرار می‌دهد.

پزشکیان برای تحقق وعده‌هایش با مشکلاتی روبرو است

*پیش بینی می‌کنید پزشکیان بتواند درخواست نسل جدید اعم از آزادی‌های اجتماعی مخصوصا در حوزه حجاب، رفع فیلترینگ و حضور حداکثری زنان در کابینه، را برآورده کند؟

پزشکیان اعلام کرده که پای وعده‌هایی که داده، می‌ایستد، اینکه این کار را می‌کند یا خیر، در گذشته نشان داده که متعهد به وعده‌ها است، اما نباید انتظار داشت که این کار ساده باشد، حتما با مشکلاتی روبرو می‌شود، اما امیدوار هستیم که پزشکیان با استقانت بر روی وعده‌هایی که داده بدنه رأی خودش را برای دور بعدی گسترده‌تر کند. البته شناخت بنده از شخصیت پزشکیان این است که این توان را دارد، اما با مشکلات زیادی روبرو خواهد شد.

فرصت دیگری برای مملکت وجود ندارد

*این مشکلاتی که در اجرای وعده‌ها به آن اشاره کردید از طرف افراد و گروه‌های خاص خواهد بود یا...

در حقیقت از ۳ ناحیه خواهد بود؛ اول از ناحیه بدنه رأی رقیب پزشکیان، دوم گروه‌های دارای منافع در پیگیری این درخواست‌ها و سوم چارچوب‌های قانونی و حاکمیتی.

هر ۳ مورد مذکور امکان دارد موانعی برای پزشکیان به وجود بیاورند و اگر هم موانعی ایجاد نکنند، مقاومت داشته باشند. اما امیدوار هستم این ۵۰ درصدی که رأی ندادند مورد توجه قرار بگیرند چراکه آن‌ها هم خواسته‌هایی دارند و رییس جمهور متعهد به اجرای آن خواسته‌ها هم هست و امیدواریم که رییس جمهور با یک مجموعه توانمند در کنار خودش بتواند این کار‌ها را به سامان برساند چراکه فرصت دیگری برای مملکت وجود ندارد و این آخرین فرصت‌ها است که به صورت مسالمت‌آمیز تعهدات انجام شوند.

جمله سعید جلیلی که از دولت رقیب به جای دولت سایه استفاده کرد خلاف قانون است

*باتوجه به ادعا‌هایی که جلیلی مطرح می‌کند و حتی می‌خواهد سفر‌های استانی خود را ادامه دهد، چنین فردی می‌تواند برای پزشکیان مشکل‌ساز باشد؟

جلیلی روز گذشته جمله خطرناکی تحت عنوان دولت رقیب را به جای دولت سایه به کار برد که این خلاف قانون است و من نمی‌دانم چرا با او برخورد نمی‌شود، اما با توجه به شناختی که از نحوه رفتار و گفتار این جماعت داریم آقای رییس جمهور درباره مواردی نظیر برهم زدن نظم اجتماعی دچار مشکل خواهد شد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی