تیتر امروز

انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF
مجله خبری تحلیلی دیدار نیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF

این یازدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
آسیب شناسی مناسک حسینی
دیدگاه محمد منصورنژاد، پژوهشگر دینی درباره مناسک حسینی

آسیب شناسی مناسک حسینی

محمد منصورنژاد، محقق و دین پژوه در یادداشتی تحلیلی، مناسک و عزاداری محرم را مورد آسیب‌شناسی قرار داده است.
رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی مطرح کرد

خاموشی‌ها و انتقاد از وزارت نیرو؛ اصلا برنامه‌ریزی نداشته‌اند

هاشم اورعی، رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی گفت: برنامه‌ریزی وزارت نیرو در زمینه برق ضعیف نبوده بلکه اصلا برنامه‌ریزی نداشته و برق کشور رها شده که کار به این ناترازی رسیده است. هر سال هم بدتر می‌شود.

کد خبر: ۱۶۸۴۶۶
۱۰:۰۴ - ۲۰ تير ۱۴۰۳

تنها اقدام وزارت نیرو برای ناترازی برق، مدیریت خاموشی است!

دیدارنیوز: با شروع فصل تابستان و افزایش مصرف برق، مانند هر سال ناترازی برق بیش از پیش عیان شد به صورتی که قبل از شروع تابستان، وعده داده شده بود که قطعی برق صرفا مختص صنایع و کارخانه‌هاست، اما اکنون بخش خانگی مناطق مختلف کشور هم شاهد قطعی برق خود در ساعاتی از روز هستند.

در ضمن وعده داده شده بود که قطعی برق صنایع طبق برنامه باشد که فعالیت‌های تولیدی آسیبی نبینند، اما صنایع مختلفی با قطعی مکرر و بدون برنامه مواجه هستند. حتی این قطعی به صنایعی که دولتی و به اصطلاح رانتی هستند هم سرایت کرده است. دو روز گذشته برق کارخانه خودرو‌سازی سایپا حداقل پنج ساعت قطع بود و این موضوع باعث ایجاد مشکلات جدی در روند تولید شده و ساعت‌ها کارگران بیکار و بلاتکلیف بودند. یک مقام آگاه در گفتگو با ایلنا، ضمن تایید قطع بلندمدت برق در این خودروساز، صریح کرد: پیگیری‌های مجموعه سایپا هم به جایی نرسید و کسی پاسخگو نبود.

برق خانگی را در گرمای بالای ۴۵ درجه قطع می‌کنند

رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: امروز کمبود برق به جایی رسیده که در دمای بالای ۴۵ درجه هوا برق خانگی قطع می‌شود و مردم در این میزان گرمای هوا بدون سیستم سرمایشی در خانه‌ها می‌مانند.

محمدرضا رضایی‌کوچی در گفتگو با ایلنا، در مورد حل مشکل ناترازی برق در کشور اظهار داشت: در حالی که وزیر نیروی دولت سیزدهم مدعی امکان صادرات برق و ارزآوری از این محل بود امروز ناترازی برق در کشور به حدی رسیده که به دلیل کاهش تولید برق نه تنها برق صنایع را قطع می‌کنند بلکه برق خانگی هم در استان‌های جنوبی کشور قطع شده‌است.

او با بیان اینکه وزیر نیرو در طول سه سال گذشته نتوانست قدمی برای افزایش تولید برق بردارد، تاکید کرد: ناترازی برق حل نشد، به جای اینکه با توان بخش خصوصی تولید برق را افزایش دهند پس از سه سال دوباره قطعی‌های گسترده آغاز شده است. علاوه بر موضوع ناترازی برق، در برخی مناطق شبکه برق شهری بسیار ضعیف است و قرار بر این بود که آقای محربیان این مشکلات را حل کند، اما نه تنها این مشکلات حل نشد بلکه ناترازی برق شدیدتر هم شد.

این نماینده مجلس با تصریح اینکه برای مردم به ویژه در مناطق جنوبی این قابل قبول نیست که به دلیل کمبود برق در اوج گرما با قطعی برق مواجه شوند، خاطرنشان کرد: این هنر نیست که جلوی تولید کشور را بگیرند و برق صنایع را قطع کنند تا برق خانگی قطع نشود، اما این اقدام را هم نتوانستند انجام دهند و این نشان دهنده افزایش ناترازی برق است.

ناترازی شدیدتر خواهد شد

رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی در گفتگو با «توسعه ایرانی»، با اشاره به اینکه رشد تقاضا در سال‌های اخیر بیشتر از رشد تولید بوده که به ناترازی و کسری برق رسیدیم، اظهار کرد: پارسال در تابستان و پیک مصرف کشور، ۱۲ هزار مگاوات کسری داشتیم و امسال این کسری به ۱۸ هزار مگاوات رسیده است و پیش‌بینی اینست که سال‌های بعد وضعیت بدتر شود و این روند ادامه‌دار خواهد بود.

هاشم اورعی درباره علل ناترازی برق عنوان کرد: در بخش تولید، به انداره کافی سرمایه‌گذاری نشده و از آنجایی که عمده برق تولیدمان اکنون بر پایه گاز و آب بوده و وضعیت آب کشور دچار چالش است و اکنون امکان تامین گاز هم نداریم؛ این ناترازی رخ داده است.

او با بیان اینکه این مسائل را باید از ۱۰ سال پیش پیش‌بینی می‌کردیم چرا که کاملا مشخص بوده و اکنون وضعیت عجیبی رخ نداده، تاکید کرد که باید به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر، که عموما بر پایه باد و خورشید است، برویم که نه نیازی به گاز دارد و نه آب.

این کارشناس حوزه انرژی با اشاره به اینکه علیرغم شعار‌های داده شده و قول‌هایی که دولت‌ها داده‌اند، سهم انرژی‌های تجدیدپذیر از برق مصرفی کشور، کمتر از ۱ درصد است، تصریح کرد: برنامه‌ریزی وزارت نیرو در زمینه برق ضعیف نبوده بلکه اصلا برنامه‌ریزی نداشته و برق کشور رها شده که کار به این ناترازی رسیده است. هر سال هم بدتر می‌شود.

عدم امکان بهینه‌سازی مصرف با قیمت فعلی برق

اورعی با تاکید بر اینکه کمبود برق یک شبه حل نمی‌شود و باید در طرف تقاضا و مصرف سیاست‌های درست اعمال کنیم، در ارزیابی خود از سیاست‌های دولت برای برخورد با ناترازی برق، بیان کرد: بهینه‌سازی مصرف در سیاست‌های ما بی‌معنی است چرا که قیمت برق واقعی نیست و مادامی که قیمت‌های برقی اینطور غیرمنطقی و به عبارتی کیلویی باشد، مشکلی حل نمی‌شود.

او با اشاره به اینکه قیمت برق خانگی ما برای دهک‌های مختلف اقتصادی، فرقی نمی‌کند، تصریح کرد که به جای بهینه‌سازی مصرف، مدیریت مصرف اعمال می‌کنیم و در واقع این مدیریت مصرف نیست و مدیریت خاموشی است و کاری برای مصرف انجام نمی‌دهند.

این استاد دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: به جای بهینه‌سازی مصرف، تصمیم می‌گیرند برق کجا را قطع کنند و در قطعی برق، اولویت را به بخش خانگی و غیرمولد اقتصاد می‌دهند یعنی منزل شهروندان برق دارد، اما فعالیت کارخانجات متوقف می‌شود. تقریبا تمام کارخانه‌ها و شهرک‌های صنعتی برنامه قطعی برق دارند که حتی همان برنامه اعلامی هم درست اعمال نمی‌شود و بدون برنامه هم برق صنایع را قطع می‌کنند.

اورعی با عنوان اینکه قطعی برق صنایع، زیان‌های هنگفتی به صنعت و اقتصاد کشور می‌زند و این باعث می‌شود رشد اقتصادی در معرض خطر قرار بگیرد، تاکید کرد: با قطع برق در تابستان و گاز در زمستان، نمی‌توانیم منتظر رشد اقتصادی و در نتـیـجـه سرمایه‌گذاری برای افزایش تولید در کشور باشیم. او با اشاره به اینکه چند سال است گرفتار یک چرخه معیوب شده‌ایم، خاطرنشان کرد: برق که قطع می‌شود، فعالیت کارخانجات متوقف می‌شود و با توقف کارخانه‌ها، اقتصاد لطمه می‌بیند و پول کم می‌شود و نمی‌توانیم در حوزه‌های مختلف و تولید برق سرمایه‌گذاری کنیم.

حل ناترازی، بدون درد نیست

رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی درباره‌ی راهکار‌های حل ناترازی برق، عنوان کرد: اول باید با مردم صادق باشیم و اعلام کنیم که ناترازی برق، راه‌حل کوتاه‌مدت ندارد و یک شبه درست نمی‌شود و همچنین در کمال صداقت، صراحت و شجاعت باید به مردم گفت راهکار آن هم بدون درد نیست.

اورعی با بیان اینکه دولت جدید باید این صداقت را داشته باشد و بعد با متخصصین و خبرگان این کار مشورت کند که یک برنامه عملیاتی پنج ساله تدوین کنند، افزود: این برنامه باید هر دو بخش تولید و مصرف را دربربگیرد.

او ادامه داد: در بخش تولید باید اولا به توسعه سریع انرژی تجدیدپذیر تمرکز کنیم و ثانیا راندمان تولیدمان را در نیروگاه‌ها بالا ببریم. همچنین باید خطوط انتقال برق و مخصوصا شبکه توزیع آن بازسازی شود چرا که توزیع برق کشور تلفات زیادی دارد و تقریبا یک سوم برق تولیدیمان در مراحل انتقال و توزیع، تلف می‌شود.

این کارشناس مسائل انرژی با تاکید بر اینکه باید برای بازسازی شبکه برق کشور و افزایش راندمان تولیدی، همزمان سرمایه‌گذاری کرد که مشکلات سمت تولید حل شوند، درباره‌ی اصلاح و بهینه‌سازی مصرف اظهار کرد: در طرف مصرف، باید در سیاست قیمت‌گذاری یک بازنگری اساسی کنیم و توجه و تمرکز بیشتر بر بهینه‌سازی مصرف انرژی داشته باشیم.

اورعی در پایان با اشاره به اینکه در هیچ‌کدام از بخش‌های مصرفی، اعم از خانگی، اداری، تجاری، صنعتی و به خصوص کشاورزی، مصرف درستی نداریم، نتیجه‌گیری کرد که باید یک برنامه‌ریزی اساسی برای اصلاح الگوی مصرف برق به سمت بهینه‌سازی، اجرا و عملیاتی شود.

رامتین موثق - توسعه ایرانی

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی