تیتر امروز

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد

این صد و سی و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند
در مناظره دو فعال سیاسی در دیدارنیوز مطرح شد

زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند

در ادامه سلسله مناظرات دیدارنیوز در خصوص مسائل روز کشور و منافع ملی، میزبان بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه دانشگاه و احمد زیدآبادی، روزنامه نگار و فعال سیاسی بودیم که در ادامه می‌‌خوانید.
سجاد عبدالله‌پور: اگر بپرسید علم بهتر است یا ثروت قطعا می‌گویم علم/ در کار روی اصول اخلاقی‌ا‌م پا نگذاشتم/ فکر می‌کردم در دبی برایم فرش قرمز پهن می‌کنند، اما اینطور نبود
گفت‌وگوی دیدار با یک کارآفرین

سجاد عبدالله‌پور: اگر بپرسید علم بهتر است یا ثروت قطعا می‌گویم علم/ در کار روی اصول اخلاقی‌ا‌م پا نگذاشتم/ فکر می‌کردم در دبی برایم فرش قرمز پهن می‌کنند، اما اینطور نبود

دیدارنیوز در یکی از گفت‌و‌گو‌های ویژه خود به سراغ سجاد عبدالله‌پور، مهندس معمار و کارآفرین که این روز‌ها در دبی زندگی می‌کند، رفته و از او درباره لایه‌های پنهان و پیدا مهاجرت و کار کردن در یک...

کودتا، بولیوی را بهم ریخت

پلیس بولیوی ژنرالی که برای کودتا تلاش کرده بود را ساعاتی بعد از آنکه نظامیان کاخ ریاست جمهوری را در لاپاز اشغال کردند دستگیر کرده است.

کد خبر: ۱۶۷۶۹۸
۰۹:۱۸ - ۰۷ تير ۱۴۰۳

کودتا، بولیوی را بهم ریخت

دیدارنیوز: پس از آنکه نیرو‌های مسلح بولیوی روز چهارشنبه میدان مرکزی لاپاز پایتخت این کشور را تصرف کردند و یک خودروی زرهی به ورودی کاخ ریاست جمهوری هجوم آورد، لوئیس آرسه، رئیس‌جمهوری چپ‌گرا، آنچه را «کودتا»‌ی نظامیان علیه دموکراسی نامید را محکوم کرد و خواستار حمایت بین‌المللی شد.

به گزارش «رویترز»، آرسه بسیج برخی از واحد‌های ارتش در لاپاز به رهبری ژنرال خوان خوزه زونیگا که اخیراً از فرماندهی سلب شده بود را محکوم کرد و خواستار مرخص کردن نیرو‌های نظامی شد.

به نقل از العربیه، در حالی که سربازان مسلح کاخ ریاست جمهوری را محاصره کرده بودند، آرسه از درون کاخ اظهار کرد: «امروز کشور با اقدام به کودتا مواجه است. بار دیگر منافع برخی بر این قرار گرفته است تا دموکراسی در بولیوی خدشه‌دار شود. مردم بولیوی باید بیایند. ما به مردم بولیوی برای سازماندهی و بسیج علیه کودتا و در دفاع از دموکراسی نیاز داریم.»

به گفته رویترز، تنش‌ها در بولیوی پیش از انتخابات سراسری سال ۲۰۲۵ افزایش یافته است، و اِوو مورالس، رئیس‌جمهوری سابق چپ‌گرا، قصد دارد با متحد سابق خود آرسه رقابت کند، که باعث شده شکاف بزرگی در حزب سوسیالیست حاکم ایجاد شود.

بسیاری خواهان بازگشت مورالس به قدرت نیستند، که از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۹ حکومت کرد، و در بحبوحه اعتراضات گسترده برکنار شد. بعدا یک دولت محافظه‌کار موقت جای وی را گرفت، و سپس آرسه در انتخابات ۲۰۲۰ پیروز شد.

زونیگا اخیراً گفته بود که مورالس نباید دوباره رئیس‌جمهوری شود، و تهدید کرده بود در صورت تلاش مورالس، او جلویش را خواهد گرفت، که باعث شد آرسه این فرمانده نظامی را از سمت خود برکنار کند.

به گفته رویترز، رهبران کشور‌های منطقه عمیقا از آرسه و دموکراسی بولیوی حمایت کرده‌اند، و حتی مخالفان سیاسی محافظه‌کار دولت از جمله جینین آنز، رئیس‌جمهوری سابق که در زندان است، به شدت اقدام نظامی را محکوم کرده اند.

به نقل از بی بی سی، پلیس بولیوی ژنرالی که برای کودتا تلاش کرده بود را ساعاتی بعد از آنکه نظامیان کاخ ریاست جمهوری را در لاپاز اشغال کردند دستگیر کرده است.

وسایل نقلیه زرهی و سربازان روز چهارشنبه در میدان موری‌یو در پایتخت که ساختمان‌های مهم دولتی در آن قرار دارد مستقر شدند، اما اکنون گزارش می‌شود که در حال خروج از این محل هستند.

ژنرال خوان خوزه زونیگا، سرکرده این شورش، گفته بود که می‌خواهد «دمکراسی را سازمانی تازه دهد» و هرچند فعلا به لوئیس آرسه رئیس جمهور احترام می‌گذارد، اما دولت عوض خواهد شد.

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان