تیتر امروز

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ به میزبانی دیدارنیوز برگزار شد.
امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم
در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام اکبرنژاد مطرح شد:

امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم

در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبرنژاد مجتهد و مدرس حوزه، در ادامه موضوع "نقش خدا و مردم در تحولات اجتماعی" به تاثیر تقیه در کنش علماء دین پرداختیم.
محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه

این هشتاد و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
تورم نقطه به نقطه افزایش یافته است

تورم خرداد ۱۴۰۳؛ قیمت‌ها به کدام سمت می‌رود؟

جدیدترین گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد که در خرداد امسال، تورم ماهانه نسبت به اردیبهشت تغییری نکرده و نرخ آن ثابت مانده است. این در حالی است که تورم نقطه به نقطه افزایش یافته است.

کد خبر: ۱۶۷۵۴۲
۱۷:۱۶ - ۰۳ تير ۱۴۰۳

تورم خرداد ۱۴۰۳؛ قیمت‌ها به کدام سمت می‌رود؟

دیدارنیوز: تازه‌ترین گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد که در خرداد امسال، تورم ماهانه نسبت به اردیبهشت تغییری نکرده و نرخ آن ثابت مانده است. در مقابل، تورم نقطه به نقطه روند صعودی دو ماه گذشته خود را ادامه داده است.

اولین تصویر مرکز آمار از تورم خرداد ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که سطح تورم ماهانه نسبت به اردیبهشت ماه تغییری نکرده و نزدیک به ۳ درصد باقی مانده است. این در حالی است که تورم نقطه به نقطه افزایش یافته است. این شاخص در حالی که تا انتهای سال قبل کاهشی بوده، از ابتدای امسال روند صعودی در پیش گرفته است. تورم سالانه نیز نسبت به اردیبهشت اُفت کرده و به کمتر از ۳۶.۵ درصد رسیده است.

تثبیت تورم ماهانه روی کانال ۲.۸ درصد

تورم ماهانه یک نسبت قیمتی است که نشان می‌دهد هزینه خرید یک سبد مشخص از کالا و خدمات توسط خانوار‌ها در هر ماه چند درصد نسبت به ماه قبل تغییر کرده است. اگر این نرخ مثبت باشد، نشان می‌دهد که قیمت‌ها نسبت به ماه قبل افزایش یافته و اگر منفی باشد حکایت از کاهش قیمت‌ها دارد. همچنین، زمانی که گفته می‌شود نرخ تورم کاهشی شده یعنی قیمت‌ها با سرعت کمتری نسبت به ماه قبل افزایش یافته در حالی که تورم افزایشی حاکی از افزایش قیمت‌ها با سرعت بیش‌تری نسبت به ماه قبل است.

این نرخ در خرداد امسال مانند اردیبهشت ماه برای کل کشور ۲.۸ درصد اعلام شده در حالی که در فروردین ماه ۲.۶ درصد بوده است. به بیان دیگر، قیمت یک سبد مشخص از کالا و خدمات مصرفی خانوار‌ها ۲.۸ درصد نسبت به اردیبهشت ماه گران‌تر شده و این گرانی با سرعت بیش‌تری نسبت به فروردین اتفاق افتاده است.

از میان اقلام خوراکی، بالاترین تورم ماهانه مربوط به «میوه و خشکبار» بوده است. بین کالا‌های غیرخوراکی و خدمات نیز «آموزش» شاهد کمترین تورم ماهانه بوده است.

تورم خرداد ۱۴۰۳؛ قیمت‌ها به کدام سمت می‌رود؟

افزایش تورم در نگاه میان‌مدت

تورم نقطه به نقطه، تغییر قیمت یک سبد مشخص از کالا و خدمات مصرفی خانوار را در هر ماه نسبت به همان ماه در یک سال قبل می‌سنجد. این شاخص از ۳۱ درصد در اردیبهشت به ۳۱.۹ درصد در خرداد رسیده است. در فروردین ماه نیز تورم نقطه به نقطه ۳۰.۹ درصد برآورد شده است؛ بنابراین از ابتدای امسال، یک روند صعودی در تورم نقطه به نقطه ایجاد شده است. بالاترین تورم نقطه به نقطه در میان کل اقلام مصرفی سبد خانوار، به گروه «مسکن» تعلق دارد.

در مقابل، تورم سالانه کاهش یافته و از ۳۷ درصد در اردیبهشت ماه به ۳۶.۱ درصد رسیده است. این نرخ، کمترین تورم سالانه اعلام شده از سوی مرکز آمار از بهمن ۹۹ به تا کنون است.

ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
پرطرفدارترین ها