تیتر امروز

شنبه سرنوشت‌ساز؛ جنگ يا توافق؟/ ادامه جنگ تعرفه‌ای آمریکا/ قاچاق سوخت؛ نشانه فساد سیستمی بزرگ
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

شنبه سرنوشت‌ساز؛ جنگ يا توافق؟/ ادامه جنگ تعرفه‌ای آمریکا/ قاچاق سوخت؛ نشانه فساد سیستمی بزرگ

این هشتاد و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
خلخالی و ربانی شیرازی با نخست وزیری بختیار مخالف بودند اما آیت‌الله خمینی نه/ پشیمانم که به بازرگان گفتم استعفا بدهد/ نسخه اولیه استعفای بنی صدر را امیر انتظام نوشت
گفت‌وگوی دیدارنیوز در برنامه تنگنا با محمدحسین بنی اسدی،دبیرکل نهضت آزادی ایران

خلخالی و ربانی شیرازی با نخست وزیری بختیار مخالف بودند اما آیت‌الله خمینی نه/ پشیمانم که به بازرگان گفتم استعفا بدهد/ نسخه اولیه استعفای بنی صدر را امیر انتظام نوشت

محمدحسین بنی اسدی، دبیرکل نهضت آزادی مهمان یکی دیگر از برنامه‌های تنگنا بود. او تاکید می‌کند که آیت الله خمینی با نخست وزیری بنی‌صدر مشکلی نداشت، اما خلخالی و ربانی شیرازی مخالفت کردند.
کوروش احمدی: اگر قرار بر حضور ظریف در مذاکرات بود، فشار خون عده‌ای بالا می‌رفت! / به نتیجه نرسیدن این مذاکرات، هزینه‌های سنگینی به دنبال دارد/ احتمال جنگ بالاست/ دیپلماسی پنهان یا درِ پشتی با ترامپ اصلا ممکن نیست
در گفتگوی دیدارنیوز با دیپلمات پیشین ایران در نیویورک مطرح شد

کوروش احمدی: اگر قرار بر حضور ظریف در مذاکرات بود، فشار خون عده‌ای بالا می‌رفت! / به نتیجه نرسیدن این مذاکرات، هزینه‌های سنگینی به دنبال دارد/ احتمال جنگ بالاست/ دیپلماسی پنهان یا درِ پشتی با ترامپ اصلا ممکن نیست

باید ابتکار عمل رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی مذاکرات را در دست بگیریم. نکته‌ای که مقامات ما باید به آن توجه داشته باشند، این است که دیپلماسی پنهان با ترامپ، معنی نخواهد داشت.
انتخابات در قاره سبز

افزایش قدرت راست افراطی در انتخابات اروپا/ مکرون پارلمان را منحل کرد

درپی شکست سنگین حزب حاکم فرانسه در انتخابات پارلمان اروپا، امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه پارلمان کشورش را منحل کرد.

کد خبر: ۱۶۶۸۴۵
۰۹:۲۹ - ۲۱ خرداد ۱۴۰۳

افزایش قدرت راست افراطی در انتخابات پارلمان اروپا

دیدارنیوز: انتخابات نمایندگان احزاب کشور‌ها برای حضور در پارلمان اروپا روز یکشنبه به پایان رسید، و رای‌دهندگان ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا با گردشی تند به دست راست احزاب راست‌گرا را به سوی قدرت هل دادند.

به نقل از «یورونیوز»، در جایی که احزاب سبز و لیبرال هر کدام حدود ۲۰ کرسی پارلمان اروپا را از دست دادند، احزاب راست‌گرا و راست افراطی تعداد کرسی‌های خود را افزایش دادند.

در فرانسه حزب راست افراطی «اجتماع ملی» ۳۱.۵ درصد آراء را به دست آورد، که دو برابر آراء ائتلاف حاکم به رهبری امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری این کشور است. مکرون به دنبال این شکست مجبور به انحلال پارلمان و اعلام برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی شد.

در آلمان حزب «دموکرات مسیحی» حدود ۳۰ درصد آراء را به دست آورد که مشابه ۲۹ درصد در سال ۲۰۱۹ بود. پس از آن حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» با ۱۶.۵ درصد در رتبه دوم قرار گرفت، که نسبت به ۱۱ درصد در سال ۲۰۱۹ گامی به پیش بود. حزب «سوسیال دموکرات» اولاف شولتس، صدراعظم آلمان با ۱۴ درصد و سبز‌ها با ۱۲ درصد در رتبه بعدی قرار گرفتند.

در ایتالیا حزب راست‌گرای «برادران ایتالیایی» جورجا ملونی، نخست وزیر این کشور، حدود ۳۰ درصد آراء را کسب و جای پایش را محکم کرد. اپوزیسیون حزب چپ میانه‌روی دموکرات توانست حدود ۲۵ درصد آراء را کسب کند.

در اسپانیا نیز حزب راست‌گرای «ووکس» توانست سه نماینده بیشتر به پارلمان اروپا بفرستد، و حزب راست افراطی «مهمانی تمام شد» هم برای اولین بار سه نماینده به پارلمان فرستاد.

در هلند رای‌گیری روز پنجشنبه انجام شده بود، و حزب راست‌گرای «پ‌ف‌ف» خیرت ویلدرز توانست هفت کرسی به دست آورد. با این حال، گردش به راست در هلند بر اساس انتظار تند نبود، و مخالفان دولت هم چندین کرسی کسب کردند.

به گفته یورونیوز، در انتخابات پارلمان اروپا ۷۲۰ نماینده انتخاب می‌شوند و برای پنج سال نقشه راه اتحادیه اروپا را ترسیم می‌کنند. به هر کشوری بر اساس جمعیت‌اش تعدادی نماینده اختصاص داده شده است، که از ۹۶ نفر برای آلمان تا تنها ۶ نفر برای قبرس، مالت، و لوکزامبورگ متغیر است.

اولین وظیفه مهم نمایندگان پارلمان اروپا تعیین نامزد رهبری کمیسیون اروپا خواهد بود، و اورزولا فون در لاین، دبیرکل فعلی امیدوار است بتواند کماکان برای دوره دوم رئیس پارلمان بماند.

برای اولین بار از زمان آغاز انتخابات مستقیم در سال ۱۹۷۹، بریتانیا در انتخابات پارلمان اروپا شرکت نکرد. لندن ۷۳ نماینده داشت که پس از «برگزیت» در فوریه ۲۰۲۰ پارلمان اروپا را برای همیشه ترک کردند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی