درپی شکست سنگین حزب حاکم فرانسه در انتخابات پارلمان اروپا، امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه پارلمان کشورش را منحل کرد.
دیدارنیوز: انتخابات نمایندگان احزاب کشورها برای حضور در پارلمان اروپا روز یکشنبه به پایان رسید، و رایدهندگان ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا با گردشی تند به دست راست احزاب راستگرا را به سوی قدرت هل دادند.
به نقل از «یورونیوز»، در جایی که احزاب سبز و لیبرال هر کدام حدود ۲۰ کرسی پارلمان اروپا را از دست دادند، احزاب راستگرا و راست افراطی تعداد کرسیهای خود را افزایش دادند.
در فرانسه حزب راست افراطی «اجتماع ملی» ۳۱.۵ درصد آراء را به دست آورد، که دو برابر آراء ائتلاف حاکم به رهبری امانوئل مکرون، رئیسجمهوری این کشور است. مکرون به دنبال این شکست مجبور به انحلال پارلمان و اعلام برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی شد.
در آلمان حزب «دموکرات مسیحی» حدود ۳۰ درصد آراء را به دست آورد که مشابه ۲۹ درصد در سال ۲۰۱۹ بود. پس از آن حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» با ۱۶.۵ درصد در رتبه دوم قرار گرفت، که نسبت به ۱۱ درصد در سال ۲۰۱۹ گامی به پیش بود. حزب «سوسیال دموکرات» اولاف شولتس، صدراعظم آلمان با ۱۴ درصد و سبزها با ۱۲ درصد در رتبه بعدی قرار گرفتند.
در ایتالیا حزب راستگرای «برادران ایتالیایی» جورجا ملونی، نخست وزیر این کشور، حدود ۳۰ درصد آراء را کسب و جای پایش را محکم کرد. اپوزیسیون حزب چپ میانهروی دموکرات توانست حدود ۲۵ درصد آراء را کسب کند.
در اسپانیا نیز حزب راستگرای «ووکس» توانست سه نماینده بیشتر به پارلمان اروپا بفرستد، و حزب راست افراطی «مهمانی تمام شد» هم برای اولین بار سه نماینده به پارلمان فرستاد.
در هلند رایگیری روز پنجشنبه انجام شده بود، و حزب راستگرای «پفف» خیرت ویلدرز توانست هفت کرسی به دست آورد. با این حال، گردش به راست در هلند بر اساس انتظار تند نبود، و مخالفان دولت هم چندین کرسی کسب کردند.
به گفته یورونیوز، در انتخابات پارلمان اروپا ۷۲۰ نماینده انتخاب میشوند و برای پنج سال نقشه راه اتحادیه اروپا را ترسیم میکنند. به هر کشوری بر اساس جمعیتاش تعدادی نماینده اختصاص داده شده است، که از ۹۶ نفر برای آلمان تا تنها ۶ نفر برای قبرس، مالت، و لوکزامبورگ متغیر است.
اولین وظیفه مهم نمایندگان پارلمان اروپا تعیین نامزد رهبری کمیسیون اروپا خواهد بود، و اورزولا فون در لاین، دبیرکل فعلی امیدوار است بتواند کماکان برای دوره دوم رئیس پارلمان بماند.
برای اولین بار از زمان آغاز انتخابات مستقیم در سال ۱۹۷۹، بریتانیا در انتخابات پارلمان اروپا شرکت نکرد. لندن ۷۳ نماینده داشت که پس از «برگزیت» در فوریه ۲۰۲۰ پارلمان اروپا را برای همیشه ترک کردند.