تیتر امروز

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست
در گفت‌وگوی دیدار اندیشه با یک فقیه و استاد دانشگاه و حوزه، مطرح شد:

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست

عبدالرحیم سلیمانی اردستانی در برنامه دیدار اندیشه گفت: اصرار بر حق تعیین سرنوشت مهمترین دلیل امتناع امام‌ حسین (ع) بر عدم بیعت با حاکم بود.
انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF
مجله خبری تحلیلی دیدار نیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF

این یازدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
رهایی از خطر مرگ پس از عمل جراحی

آخرین وضعیت نخست وزیر اسلواکی پس از ترور/ هویت ضارب؛ نویسنده و حامی گروه شبه‌نظامی طرفدار روسیه

در حالی که خبرهایی درباره نجات جان نخست وزیر اسلواکی پس از حادثه ترور روز چهارشنبه منتشر شده، عامل تیراندازی ظاهرا یک نویسنده و حامی گروه شبه‌نظامی طرفدار روسیه بوده است.

کد خبر: ۱۶۵۵۳۶
۱۳:۰۷ - ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۳

آخرین وضعیت نخست وزیر اسلواکی پس از ترور/ هویت ضارب مشخص شد

دیدارنیوز: رسانه‌های اسلواکی هویت عامل تیراندازی به رابرت فیچو، نخست وزیر این کشور را که گفته می‌شود در پی این سوقصد پس از انتقال به بیمارستان از خطر مرگ نجات یافته، اعلام کردند.

به گزارش رسانه‌های اسلواکی فردی که از او به عنوان عامل حمله یاد شده ۷۱ سال است و یورای سینتولا نام دارد و دارای گرایش‌های ضد مهاجرتی است.

بر اساس این گزارش‌ها، این فرد نویسنده‌ای است که پیش‌تر نگهبان امنیتی بوده و بنا به شواهد به دست آمده با یک گروه حامی روسیه مرتبط بوده است.

رابرت فیچو، نخست وزیر اسلواکی روز چهارشنبه ۱۵ مه /۲۶ اردیبهشت هنگام ترک جلسه کابینه در هندلوا، شهری واقع در ۱۵۰ کیلومتری شمال شرق پایتخت این کشور هدف تیراندازی قرار گرفت و بلافاصله برای درمان به بیمارستان منتقل شد.

اسلواکی، یکی از اعضای ناتو و اتحادیه اروپا، کشوری است که موارد کمی از خشونت سیاسی تاکنون در آن گزارش شده است. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، به متحدان اروپایی اسلواکی در محکوم کردن این سوءقصد پیوستند.

رهایی از خطر مرگ پس از عمل جراحی

رویترز در گزارشی به نقل از یکی از وزیران کابینه اسلواکی اعلام کرد که رابرت فیچو، نخست وزیر این کشور همچنان مراحل درمان را در بیمارستان طی می‌کند، اما دیگر خطر مرگ وی را تهدید نمی‌کند.

نخست وزیر ۵۹ ساله اسلواکی در این سوقصد هدف شلیک ۵ گلوله قرار گرفت وبه شدت مجروح شد. رابرت فیچو که ابتدا رسانه‌ها از وخامت حال او خبر داده بودند ساعاتی پس از سوقصد تحت عمل جراحی قرار گرفت.

توماس تارابا، معاون نخست وزیر و وزیر محیط زیست اسلواکی به برنامه نیوزآور بی بی سی گفت: «من خیلی شوکه شدم... خوشبختانه تا جایی که می‌دانم عمل جراحی با موفقیت انجام شد.»

وی سپس افزود نخست وزیر دیگر در وضعیت خطرناکی نیست و «حدس می‌زنم که در نهایت او زنده خواهد ماند.»

یک خبرگزاری محلی به نقل از منبعی ناشناس گزارش داد که فیچو عمل جراحی را با موفقیت پشت سر گذاشته و در وضعیت پایداری به سر می‌برد.

رابرت کالینک، وزیر دفاع اسلواکی نیز ساعاتی قبل در یک نشست خبری اعلام کرد که فیچو پس از اصابت چند گلوله، دچار «پُلی تروما» یا تحمل آسیب‌های جدی در چند نقطه بدن شده است.

ترور با انگیزه سیاسی

ماتوش سوتای استوک، وزیر کشور اسلواکی پیش‌تر گفته بود که حال نخست وزیر حین عمل جراحی وخیم بوده و خطر جانی وی را تهدید می‌کند.

وزیر کشور اسلواکی سپس با اشاره به پیروزی پیتر پلگرینی، یکی از متحدان رابرت فیچو در انتخابات آوریل گذشته ریاست جمهوری گفت: «این تلاش برای ترور با انگیزه سیاسی صورت گرفته و تصمیم برای اجرای آن بلافاصله پس از انتخابات ریاست جمهوری اتخاذ شده است.»

به نوشته یک روزنامه محلی، عامل تیراندازی نویسنده‌ای ساکن در شهر کوچک لویس واقع در غرب اسلواکی است که از شرح حال و روزمرگی‌های خود برای مخاطبانش می‌نویسد؛ وی همچنین از اعضای موسس یک باشگاه ادبی به نام «رنگین کمان» در کشورش است.

یک روزنامه‌نگار تحقیقی مجارستانی، به پست‌های فیسبوکی یورای سینتولا دست یافته که نشان می‌دهد عامل تیراندازی به نخست وزیر اسلواکی به ظاهر هوادار و حامی یک گروه شبه‌نظامی طرفدار روسیه بوده است.

این گروه شبه‌نظامی که «اسلوونسکی برانچی» نام دارد و گفته می‌شود با کرملین در ارتباط است به تلاش برای استخدام مردان جوان در سراسر اسلواکی متهم شده است. یورای سینتولا در یکی از پست‌های فیس‌بوکی که به ژانویه ۲۰۱۶ باز می‌گردد حین سخنرانی با پوشش استتار در کنار اعضای این گروه دیده می‌شود.

آخرین وضعیت نخست وزیر اسلواکی پس از ترور/ هویت ضارب مشخص شد

دیدگاه‌های ضد مهاجرتی

متن منتسب به یورای سینتولا که ضمیمه این ویدئو است دیدگاه‌های او را در خصوص حمایت از اعضای گروه شبه‌نظامی یاد شده منعکس می‌کند.

وی در این نوشتار تاکید دارد که باید به شبه‌نظامیان «اسلوونسکی برانچی» اجازه داده شود از کشور، مردم، سنت و فرهنگ اسلواکی در برابر مهاجرانی که از خارج اروپا می‌آیند، محافظت کنند.

بر اساس صفحه فیس‌بوک باشگاه ادبی رنگین‌کمان، یورای سینتولا سه مجموعه شعر سروده و دو رمان با نام‌های پیام فداکاری در سال ۲۰۱۰ و «اِفاتا» در سال ۲۰۱۵ منتشر کرده است.

وی در آخرین رمان خود آشکارا به جامعه روما یا کولی‌های اسلواکی حمله کرده و ضمن انتقاد از دولت، این گروه قومی سرگردان در اروپا را به سوء استفاده از حمایت‌های اجتماعی در کشورش متهم کرده است.

طبق گزارش رسانه‌های اسلواکی، عامل حمله به نخست وزیر این کشور دارای مجوز اسلحه بوده و قبلاً به عنوان نگهبان برای یک شرکت خصوصی ارائه دهنده خدمات امنیتی کار کرده است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی