تیتر امروز

زهرا نژادبهرام: تصمیم گیران دوباره دارند راه را اشتباه می‌روند/ دارویی برای مقابله با بی حجابی کشف شده که ما نمی‌دانیم؟
گفت و گوی دیدار با یک فعال سیاسی اصلاح طلب درباره کلینیک ترک بی حجابی

زهرا نژادبهرام: تصمیم گیران دوباره دارند راه را اشتباه می‌روند/ دارویی برای مقابله با بی حجابی کشف شده که ما نمی‌دانیم؟

خبر راه اندازی کلینیک ترک بی حجابی دلیل گفت و گوی دیدارنیوز با زهرا نژاد بهرام فعال سیاسی اصلاح طلب شد. او معتقد است: راه‌اندازی کلینیک برای درمان جسم انسان است نه روح و اعتقادات مردم.
محمد قوچانی: با این قانون اساسی به توسعه نمی‌رسیم/ یک جریان معتقد است که توسعه خلاف شرع است/ تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی‌شود
واکاوی چرائی عدم توسعه در ایران در گفت‌وگوی دیدار با مدیر مسئول ماهنامه آگاهی نو

محمد قوچانی: با این قانون اساسی به توسعه نمی‌رسیم/ یک جریان معتقد است که توسعه خلاف شرع است/ تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی‌شود

اهمیت موضوع عدم توسعه در ایران بهانه گفت و گو با محمد قوچانی، روزنامه نگار شد؛ او معتقد است: در هر کشوری تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی شود.
لازم نیست خواص جایی بروند
افاضات اضافه

لازم نیست خواص جایی بروند

عوام الملک در نامه‌ای به حضرت مسعود نوشت: بر خلاف تبلیغات برخی از این رسانه‌های بیگانه وابسته، لازم هم نیست خواص جایی بروند. ما عوام خودمان داریم می‌رویم. داریم کم می‌شویم. داریم خودمان را می‌کشیم...
یادداشتی از عباس آرگون

معضلات تعطیلی پنجشنبه

عباس آرگون در یادداشت خود با عنوان «معضلات تعطیلی پنجشنبه» به بحث این روزها درباره تعطیلی پنجشنبه یا شنبه در ایران پرداخت و در روزنامه تعادل نوشت: ۹۰ درصد کشور‌های دنیا تعطیلاتشان شنبه و یکشنبه است. تنها کشوری که تعطیلاتش پنجشنبه است ما هستیم. وقتی ما تعطیل هستیم آن‌ها سر کارند، وقتی ما سر کار هستیم آن‌ها تعطیلند. بهترین حالت این است که تعطیلات ما جمعه و شنبه بشود و یک روز به جهان نزدیک شویم و چهار روز با جهان در تعامل باشیم.

کد خبر: ۱۶۴۱۲۸
۱۲:۰۴ - ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳

معضلات تعطیلی پنجشنبه

دیدارنیوز _ عباس آرگون*: در خصوص تعطیلات پایان هفته مستحضر هستید که تعطیلات ما نسبت به سایر کشور‌ها کمتر است. کشور‌های دیگر ۲ روز در هفته و ما ۱ روز تعطیل هستیم. میانگین تعطیلات در دنیا ۱۱۹ روز است که تا ۱۲۹ روز هم هست. ما ۷۹ روز تعطیل هستیم. بحثی که الان هست افزایش تعطیلات به دو روز است.

اینکه تعطیلات پنجشنبه یا شنبه باشد مساله است. ۹۰ درصد کشور‌های دنیا تعطیلاتشان شنبه و یکشنبه است. دیگر کشور‌ها جمعه و شنبه است. تنها کشوری که تعطیلاتش پنجشنبه است ما هستیم. تعطیلات آخر هفته به تقویت گردشگری بین‌المللی کمک می‌کند، امکان افزایش سفر را در کشور فراهم می‌کند و موجب رونق اقتصاد رفاهی می‌شود. بنیان خانواده و همبستگی نیز تقویت می‌شود. روحیه نشاط و پویایی اجتماعی و رفاه اجتماعی افزایش می‌یابد و در هزینه‌های دولت و ترافیک و آلودگی هوا صرفه‌جویی می‌شود و مصرف انرژی نیز کاهش می‌یابد.

اکثر کشور‌ها به علت کاهش مصرف انرژی ساعت کار را کاهش می‌دهند. سال گذشته ناچار شدیم به علت کمبود برق ساعت کاری را کم کنیم. در محیط کار مهم مدت حضور نیست، بلکه باید کیفیت انجام کار را بالا برد. مزیت تعطیلی جمعه و شنبه این است که امکان رقابت با جهان بیشتر می‌شود و با بازار‌های جهانی همگام می‌شویم و دسترسی بیشتری به آن‌ها خواهیم داشت. بین‌المللی شدن بازار‌ها را به دنبال دارد. موجب رونق تبادلات تجاری و ترانزیتی می‌شود. توسعه رفاه اجتماعی، تقویت حضور کشور در عرصه اقتصادی و منطقه‌ای، فراهم‌سازی ارتباط با جهان و همراهی با تغییر و تحولات جهان و... را به دنبال دارد.

ما عضو شانگهای هستیم، اگر بخواهیم پنجشنبه را تعطیل کنیم چگونه با آن‌ها کار کنیم؟ وقتی ما تعطیل هستیم آن‌ها سر کارند، وقتی ما سر کار هستیم آن‌ها تعطیلند. بهترین حالت این است که تعطیلات ما جمعه و شنبه بشود و یک روز به جهان نزدیک شویم و چهار روز با جهان در تعامل باشیم. تعطیلی پنجشنبه به جای شنبه، فاصله ایران را با جهان بیشتر می‌کند، همین مساله باعث اعتراض اتاق بازرگانی به تصمیم مجلس شده است. فعالان بخش خصوصی معتقدند که تعطیلات در ایران کم است و برای افزایش آن نیز باید به شکلی برنامه‌ریزی شود که موجب افزایش بهره‌وری و نزدیک شدن به جهان شود. اگر ما پنجشنبه را تعطیل کنیم، عملاً ۳ روز با جهان ارتباط داریم. درخواست اتاق این است که از این فرصت استفاده کنیم و تمامی فعالان بخش خصوصی خواهان تعطیلی شنبه هستند. اگر پنجشنبه را تعطیل کنیم، خودمان را محدود کردیم و نوعی تحریم داخلی است. نامه‌هایی به ریاست مجلس و مقام معظم رهبری درباره این مساله ارسال شده است.

*عضو هیأت رییسه اتاق بازرگانی تهران

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی