تیتر امروز

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست
در گفت‌وگوی دیدار اندیشه با یک فقیه و استاد دانشگاه و حوزه، مطرح شد:

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست

عبدالرحیم سلیمانی اردستانی در برنامه دیدار اندیشه گفت: اصرار بر حق تعیین سرنوشت مهمترین دلیل امتناع امام‌ حسین (ع) بر عدم بیعت با حاکم بود.
انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF
مجله خبری تحلیلی دیدار نیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF

این یازدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

شایعه درگذشت پادشاه بریتانیا در روسیه؛ پشت‌پرده چه بود؟

انتشار یک خبر در رسانه‌های روسیه درباره مرگ چارلز سوم پادشاه بریتانیا، سروصدای زیادی در رسانه‌های غربی به راه انداخت اما پشت پرده این شایعه چه بود؟

کد خبر: ۱۶۲۸۸۸
۱۰:۴۲ - ۲۹ اسفند ۱۴۰۲

شایعه درگذشت چارلز سوم؛ پشت پرده چه بود؟

دیدارنیوز: خبری بعد از ظهر دوشنبه در رسانه‌های روسیه منتشر شد که بسیار سر و صدا کرد: چارلز سوم پادشاه بریتانیا درگذشت. اما این خبر واقعیت نداشت. ماجرا چگونه آغاز شد؟

این شایعه وقتی در یک کانال تلگرامی مورد استفاده روزنامه «ودوموستی» که زمانی معتبرترین روزنامه اقتصادی روسیه بود منتشر شد گسترش یافت. در خبر منتشر شده از سوی این رسانه، عکس از چارلز سوم با یونیفورم نظامی استفاده شده بود که روی آن نوشته بودند: چارلز سوم، پادشاه بریتانیا درگذشت.

همین خبر کافی بود تا رسانه‌های دیگر روس نیز به سرعت آن را منتشر کنند از جمله کانال تلگرامی «ریدووکا» که یک کانال تلگرامی حامی کرملین با بیش از ۲.۳۵ میلیون مشترک است.

اما در این بین هیچ اطلاعیه‌ای از سوی کاخ باکینگهام یا بی‌بی‌سی منتشر نشده بود، اما کانال تلگرامی «ریدووکا» مدعی سندی با منبع نامشخص بود و می‌گفت که این اطلاعیه از سوی بخش ارتباطات کاخ سلطنتی منتشر شده است. در این سند ادعایی گفته شده بود که پادشاه بریتانیا بعد از ظهر دوشنبه به‌طور غیرمنتظره‌ای درگذشت. تاریخ این سند ادعایی ۱۸ مارس ۲۰۲۴ بود.

سازنده این شایعه مشخص نیست، اما به طور دقیق از اعلامیه کاخ باکینگهام درباره مرگ ملکه فقید الگوبرداری شده است.

اما این خبر مسیر‌های دیگری را نیز در برخی از کشور‌های جهان طی کرد. ابتدا به اوکراین رفت جایی که یک شبکه تلویزیونی معتبر آن را بازنشر کرد. همچنین در تاجیکستان نیز یکی از رسانه‌های اصلی و مستقل آن را منتشر کرد.

در این بین برخی از رسانه‌های روس نیز با تردید به این خبر نگاه کردند به طوریکه سایت روسی گازتا در ابتدا در توییتی نوشت: «چارلز سوم پادشاه بریتانیا درگذشت. این خبر را کاخ باکینگهام گزارش کرده است. پادشاه بریتانیا ۷۵ ساله بود و اخیر به سرطان مبتلا شده بود.»، اما این مطلب بعدا ویرایش شد و به آن جمله‌ای با این شرح اضافه شد که «رسانه‌های رسمی بریتانیا چیزی درباره این خبر ننوشته‌اند و به احتمال زیاد خبر دروغ باشد.»

یکی از سردبیران برجسته این رسانه روس نیز در مطلبی گفت که نمی‌تواند بگوید که خبر درست است یا نه. او بعدا در مطلب دیگری مدعی شد که احتمالا وبسایت کاخ باکینگهام «هک» شده است.

در نهایت خبرگزاری دولتی تاس روسیه به همه شایعات پایان داد و نوشت که چارلز سوم همچنان به وظایف رسمی و شرکت در مراسم خصوصی ادامه می‌دهد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی