تیتر امروز

زهرا نژادبهرام: تصمیم گیران دوباره دارند راه را اشتباه می‌روند/ دارویی برای مقابله با بی حجابی کشف شده که ما نمی‌دانیم؟
گفت و گوی دیدار با یک فعال سیاسی اصلاح طلب درباره کلینیک ترک بی حجابی

زهرا نژادبهرام: تصمیم گیران دوباره دارند راه را اشتباه می‌روند/ دارویی برای مقابله با بی حجابی کشف شده که ما نمی‌دانیم؟

خبر راه اندازی کلینیک ترک بی حجابی دلیل گفت و گوی دیدارنیوز با زهرا نژاد بهرام فعال سیاسی اصلاح طلب شد. او معتقد است: راه‌اندازی کلینیک برای درمان جسم انسان است نه روح و اعتقادات مردم.
محمد قوچانی: با این قانون اساسی به توسعه نمی‌رسیم/ یک جریان معتقد است که توسعه خلاف شرع است/ تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی‌شود
واکاوی چرائی عدم توسعه در ایران در گفت‌وگوی دیدار با مدیر مسئول ماهنامه آگاهی نو

محمد قوچانی: با این قانون اساسی به توسعه نمی‌رسیم/ یک جریان معتقد است که توسعه خلاف شرع است/ تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی‌شود

اهمیت موضوع عدم توسعه در ایران بهانه گفت و گو با محمد قوچانی، روزنامه نگار شد؛ او معتقد است: در هر کشوری تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی شود.
لازم نیست خواص جایی بروند
افاضات اضافه

لازم نیست خواص جایی بروند

عوام الملک در نامه‌ای به حضرت مسعود نوشت: بر خلاف تبلیغات برخی از این رسانه‌های بیگانه وابسته، لازم هم نیست خواص جایی بروند. ما عوام خودمان داریم می‌رویم. داریم کم می‌شویم. داریم خودمان را می‌کشیم...

حمایت اردوغان از حماس؛ «نتانیاهو مانند هیتلر است»

اردوغان، رئیس جمهور ترکیه بار دیگر به حمایت از گروه حماس پرداخت و نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل را به دلیل جنگ فاجعه‌بار در غزه با هیتلر مقایسه کرد.

کد خبر: ۱۶۲۴۴۹
۰۹:۱۴ - ۲۰ اسفند ۱۴۰۲

حمایت اردوغان از حماس؛ «نتانیاهو مانند هیتلر است»

دیدارنیوز: رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه روز شنبه طی سخنانی اعلام کرد که آنکارا «به شکلی آشکار، مستقیم و شفاف درباره تمامی مسائل با رهبران حماس گفتگو کرده و از آن‌ها حمایت می‌کند».

بنا بر اعلام خبرگزاری آناتولی، اردوغان این سخنان را در پنجاه و سومین نشست مجمع عمومی بنیاد دانش در استانبول بیان کرده است.

به نقل از یورونیوز، این سخنان در حالی اعلام شد که اقدام این گروه شبه‌نظامی در حمله به مناطق جنوبی اسرائیل در بامداد ۷ اکتبر ۲۰۲۳ میلادی و کشتن بیش از ۱۲۰۰ نفر و ربودن بیش از ۲۵۰ نفر، توسط بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی و دولت‌ها محکوم شده و از سوی بسیاری از آن‌ها از جمله اتحادیه اروپا، ایالات متحده، بریتانیا، کانادا، ژاپن، استرالیا و نیوزلند در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار گرفته است.

هفته گذشته نیز کارشناسان سازمان ملل پس از انجام تحقیقات در اسرائیل مدعی شدند که در جریان این حمله، علاوه بر قتل و ربودن غیرنظامیان، انواع خشونت‌های جنسی از جمله تجاوز روی داده است.

اردوغان که تاکنون کشتار غیرنظامیان اسرائیلی توسط حماس را بطور رسمی محکوم نکرده، در این سخنرانی گفت که «هیچ‌کس نمی‌تواند ما را وادار کند حماس را یک سازمان تروریستی بدانیم» و افزود که کشورش به گفتگو با رهبران حماس ادامه خواهد داد.

او پیش از این در ماه اکتبر نیز ادعا کرده بود که حماس «یک سازمان تروریستی نیست؛ [بلکه آنها]گروهی از مجاهدین هستند که از سرزمین‌های خود دفاع می‌کنند.»

اردوغان همچنین روز شنبه مدعی شد که «نتانیاهو و دولتش با ارتکاب جنایت علیه بشریت در غزه، مانند نازی‌های امروزی نام خود را در کنار هیتلر، موسولینی و استالین ثبت می‌کنند».

پس از حمله ۷ اکتبر، ارتش اسرائیل حملات سنگین تلافی جویانه‌ای را علیه مواضع حماس در نوار غزه آغاز کرد که به گزارش «تایمز اسرائیل» به نقل از ارتش این کشور، تا کنون منجر به کشته شدن بیش از ۱۳ هزار نفر از نیرو‌های این گروه شده است.

در سوی دیگر این نبرد، وزارت بهداشت غزه که توسط حماس اداره می‌شود، می‌گوید این نبرد ۵ ماهه دست‌کم ۳۰ هزار و ۸۷۸ کشته که عمدتا زنان و کودکان بودند برجای گذاشته است.

این ارقام را نمی‌توان به طور مستقل تأیید کرد و از آنجا که این وزارتخانه تفکیکی میان کشته شدگان غیرنظامی و شبه‌نظامی قائل نمی‌شود، گمان می‌رود که این آمار شامل اعضای حماس و دیگر گروه‌های شبه‌نظامی فعال در داخل نوار غزه نیز باشد.

اردوغان پیش از این نیز اسرائیل را «دولتی تروریست» خوانده و آن را به انجام «نسل کشی» در غزه متهم کرده بود.

او حتی در ماه دسامبر نتانیاهو را «بدتر از هیتلر» خواند و گفت کشتار سیستماتیک میلیون‌ها یهودی در هولوکاست به بدی جنگ اسرائیل با حماس در غزه نبوده و رفتار اسرائیل با فلسطینیان در نوار غزه را به رفتاری که با یهودیان در اردوگاه‌های کار اجباری و مرگ می‌شد، تشبیه کرد.

ترکیه علاوه بر روابط قوی با حماس، میزبان برخی از رهبران آن بوده است.

آنکارا پیش از این اصرار داشت که تنها میزبان شاخه سیاسی این گروه است، با این وجود «تایمز اسرائیل» می‌نویسد که در سال ۲۰۲۰ میلادی اسرائیل شواهدی در اختیار سازمان اطلاعات ترکیه گذاشت که نشان می‌داد اعضای شاخه نظامی حماس نیز در آن دفتر فعالیت می‌کنند.

اردوغان پیش از حمله ۷ اکتبر برای ماه‌ها در تلاش برای گرم کردن روابط دولتش با اسرائیل بود، با این وجود پس از این حمله و آغاز عملیات تلافی‌جویانه اسرائیل، به شدت تغییر موضع داد و همان لحن تندی را به کاربرد که در بخش قابل توجهی از دوران زمامداری خود علیه تل‌آویو به کار می‌برد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی