تیتر امروز

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟
ویژه برنامه نوروزی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی؛ بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ (قسمت چهارم)

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟

این چهارمین قسمت از ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۴ دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی است که به بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ می‌پردازد. در این برنامه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید آمریکا و سقوط بشار...
یک حقوقدان مطرح کرد

تبلیغ برای کوروش کمپانی؛ «تمام سلبریتی‌ها مسوولیت حقوقی دارند»

یک حقوقدان اعلام کرد که همه کسانی که برای کوروش کمپانی تبلیغات کرده‌اند، مسئولیت حقوقی دارند؛ یعنی می‌توان آن‌ها را به‌علت واردآوردن ضرر و زیان، تعقیب حقوقی کرد.

کد خبر: ۱۶۱۵۱۱
۱۰:۴۶ - ۲۹ بهمن ۱۴۰۲

تبلیغ برای کوروش کمپانی؛ «تمام سلبریتی‌ها مسوولیت حقوقی دارند»

دیدارنیوز: رسانه‌ای‌شدن ماجرای فرار مدیرعامل کوروش کمپانی، علاوه بر برانگیختن خشم عمومی نسبت به عملکرد این شرکت، بیش از هرچیز انگشت اتهام را به‌سمت مبلغان شیوه کسب‌وکاری این ماجرا نشانه گرفت. مبلغانی که بیشترشان اینفلوئنسر‌های شبکه‌های اجتماعی و سلبریتی‌هایی بودند که در میان افکار عمومی محبوبیت نسبتا بالایی داشتند.

به نقل از خبرآنلاین، «امید سلیمی بنی»، حقوقدان، درباره مسئولیتی که بر عهده این افراد است، توضیح داد: «واقعیت این است که همه کسانی که تبلیغات کرده‌اند، در این ماجرا مسئولیت حقوقی دارند. مسئولیت حقوقی یعنی می‌شود به طرفیت آن‌ها هم دادخواست داد و یک راه آن است که می‌توان سلبریتی‌ها یا صداوسیما را به‌علت واردکردن ضرر و زیان و بابت مسئولیت مدنی، تعقیب حقوقی کرد.»

به گفته سلیمی بنی، قوانین مدونی برای تبلیغات در تمامی پلتفرم‌ها وجود دارد، بااین‌حال رسانه‌های جریان غیراصلی خبر، شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های موبایلی به مقررات وضع‌شده برای تبلیغات اعتنایی نمی ‍‌کنند: «مثلاً برخی از این مقررات می‌گوید تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی کاملاً تابع قوانین و مقرراتی هستند که به‌صورت عمومی درباره تبلیغات وجود دارد. این قوانین و مقررات عمومی درباره تبلیغات در صداوسیما، فضای مجازی، روزنامه‌ها و سایر رسانه‌ها تصویب شده‌اند که آن‌ها هم بعضاً کمتر رعایت می‌شود.»

«وقتی پلتفرمی فیلتر می‌شود، از حیطه نظارت خارج است»

نکته دیگری که این حقوقدان به آن اشاره دارد، این است که وقتی یک شبکه اجتماعی فیلتر می‌شود، نظارت روی آن ممکن نخواهد بود. شاید بتوان این نکته را نیز یکی دیگر از مشکلات ایجادشده توسط فیلترینگ دانست. سلیمی بنی دراین‌باره توضیح داد: «وقتی شبکه اجتماعی فیلتر می‌شود، از حوزه نظارت قانونی خارج می‌شود و وقتی از حوزه نظارت قانون خارج شد، می‌توان گفت هر فعالیت تبلیغاتی در آن مجرمانه است. پس شما چند میلیون مجرم و متهم دارید که از این شبکه‌ها با تبلیغات خود به‌صورت حلال، اما غیرقانونی، ارتزاق می‌کنند و عملاً می‌گویید همه آن‌ها متهم و مجرم هستند؛ یعنی با این سیاست‌گذاری و فیلترینگ گسترده، قانون را بی‌اثر کرده‌اید.»

به گفته او، طبق قانون مسئولیت مدنی، درصورتی‌که تبلیغات یا اقدام هر رسانه یا سازمان مانند صداوسیما به کسی ضرر و زیان قابل اثبات وارد کند، می‌توان به طرفیت او دادخواست حقوقی داد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی