تیتر امروز

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟
ویژه برنامه نوروزی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی؛ بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ (قسمت چهارم)

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟

این چهارمین قسمت از ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۴ دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی است که به بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ می‌پردازد. در این برنامه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید آمریکا و سقوط بشار...
یادداشتی از علی صالح آبادی

پشت صحنه افزایش تصاعدی فساد؛ چرا اصولگرایان توضیحی نمی‌دهند؟

علی صالح آبادی، مدیر مسئول روزنامه ستاره صبح در یادداشتی با عنوان «پشت صحنه افزایش تساعدی فساد» نوشت: انتظار ایرانیان از رهبران انقلاب این بود که بستر را برای جامعه «فضلیت محور» ایجاد کنند.

کد خبر: ۱۵۹۸۵۰
۱۰:۰۴ - ۲۵ آذر ۱۴۰۲

پشت صحنه افزایش تساعدی فساد

دیدارنیوز: انتظار ایرانیان از رهبران انقلاب این بود که بستر را برای جامعه «فضلیت محور» ایجاد کنند. یعنی جامعه‌ای که اداره آن و مناسباتش «عادلانه، منصفانه، اخلاقی، انسانی و عاری از هرگونه ظلم و تبعیض» باشد را فراهم کند.

چنین جامعه‌ای می‌توانست و می‌تواند برای همه رفاه، آسایش، امنیت اجتماعی و ... ایجاد کند. از همه مهم‌تر قرار بود جامعه سالم باشد و در آن «فساد، بزه، سرقت، ویژه خواری، اختلاس و ناپاکی» نباشد. در مقابل افراد در طرز فکر و انتخاب نوع پوشش و آزادی قلم و بیان اختیار عمل داشته باشند و با مانع رو به رو نشوند. انتظار این بود که رشد اقتصادی مثبت و تورم تک رقمی مشابه بیش از ۱۰۰ کشور جهان در ایران تحقق یابد. متاسفانه به دلایل «درونی و برونی» اکنون شاهد عکس آرزو‌ها و آرمان‌هایی هستیم که بخاطر آن‌ها انقلاب کردیم.

مشاهده فساد در دستگاه‌های حاکمیتی که در گذر زمان به جای کاهش، رشد تساعدی داشته ذهن و فکر شهروندان را به خود مشغول کرده و این روز‌ها بحث داغ محافل خانوادگی و اجتماعی شده است.

نوشتار پیش رو به بیست نمونه از فساد اشاره می‌کند:

فاضل خداداد: ۱۲۳ میلیارد تومان
شهرام جزایری: ۴ میلیارد تومان
خاوری و مه آفرید امیر خسروی: ۳۰۰۰ میلیارد تومان
بابک زنجانی: ۱۸ هزار میلیارد تومان
پدیده شاندیز: ۹۴ هزار میلیارد تومان
بنیاد شهید: ۸ هزار میلیارد تومان
دکل نفتی: ۴ هزار میلیارد تومان
بیمه ایران: ۷ هزار میلیارد تومان
حقوق‌ها و املاک نجومی: ۲.۵ هزار میلیارد تومان
بانک سرمایه: ۸ هزار میلیارد تومان
پرونده پتروشیمی مرجان شیخ الاسلامی: ۹۰ هزار میلیارد تومان
کروز و عظام خودرو: ۵۰ هزار میلیارد تومان
فروش تعدادی کارخانه و شرکت با چک در تامین اجتماعی توسط سعید مرتضوی به مبلغ ۴۴۲ میلیارد ین ژاپن
مجوز واردات ۱۲ میلیون تن کالا به یک شرکت تازه تاسیس
واگذاری املاک نجومی در شهرداری تهران
گم شدن ۱۷ هزار میلیارد تومان در شهرداری تهران
پرونده سوآپ نفت در اردبیل و گم شدن ۳۰۰ میلیارد تومان در دوران شهرداری احمدی نژاد و وزیر کشور شدن صادق محصولی میلیاردر
فولاد مبارکه: ۹۲ هزار میلیارد تومان
چای دبش: ۱۴۰ هزار میلیارد تومان
فساد ده هزار میلیارد تومانی عیسی شریفی، قائم مقام شهردار وقت تهران

انتظار این است که دستگاه‌های نظارتی جزئیات و پشت صحنه‌های فساد‌های رخ داده شده و سرنوشت متهمان و عقبه آن‌ها را در اختیار افکار عمومی قرار دهند.

نگاه کارشناسی به ارقام فساد رخ داده در نزدیک به سه دهه گذشته نشان می‌دهد که فساد در دولت هشت ساله میر حسین موسوی که مصادف با جنگ بود رخ نداده است. پس از این دولت در دولت هاشمی رفسنجانی فساد ۱۲۳ میلیارد تومانی و در دولت خاتمی فساد ۴ میلیارد تومانی گزارش شده است.

شگفت آنکه از زمانی که مجلس و دولت به طیف راست قبلی و اصولگرای فعلی رسید سروکله غول فساد پیدا شد و فساد‌هایی به کمک قوه قضاییه و دیگر دستگاه‌ها بر ملأ شد که در تاریخ کشور سابقه نداشته است. معلوم نیست چرا و به چه دلیل در دوره حاکمیت اصولگرایان فساد رشد کرد و قیمت‌ها به ویژه در حوزه مسکن و اجاره بها، خودرو، ارز، سکه و ... به صورت تساعدی افزایش یافته و زندگی ۸۵ میلیون ایرانی را تحت تأثیر قرار داده است. مهم‌تر اینکه اصولگرایان درباره این کارنامه خسارت بار توضیحی نمی‌دهند!

به عقیده نویسنده ریشه آنچه امروز در جامعه شاهدش هستیم، پشت صحنه‌اش جریانی است که از انتخابات مجلس چهارم در سال ۱۳۷۱ خیز برداشت تا حاکمیت را یکدست کند. برای این جریان، پیش فرض این بود که با یکدست‌سازی حاکمیت اوضاع بهتر می‌شود. این در حالی است که اکنون عکس آن به اثبات رسیده است. پس آیا نباید این سیاست رها و اصلاح شود؟ علت این است که این پروژه باعث تضعیف نقش نظارتی مجلس در اداره کشور شده و بستر ناکارآمدی در اداره کشور شکل گرفت و همچنان ادامه دارد.

اگر مجلس قوی باشد به دولت قوی رأی اعتماد می‌دهد، نه به دولت ضعیف. اگر مجلس رأی اکثریت مردم را با خود داشته باشد مانع سیاست پر هزینه تهاجمی در روابط خارجی، غرب ستیزی و نزدیکی بیش از حد به چین و روسیه که فایده چندانی برای ملک و ملت نداشته است، می‌شد. نویسنده بر این باور است که برای برون رفت از مشکلات کنونی چهار اقدام مهم لازم است در کشور رخ دهد.

اول: تشکیل مجلس تکنوکرات به جای مجلس انقلابی.

دو: تشکیل دولت تکنوکرات به جای دولت انقلابی، توضیح اینکه تکنوکرات صرفاً به تخصص و تجربه تکیه دارد و نه چیز دیگری. آن‌هایی که اکنون در بدنه کارشناسی کشور هستند و برای مردم برق، آب و گاز تأمین می‌کنند بیشتر تکنوکرات هستند تا چیز دیگر.

سوم: حل و فصل ریشه‌ای اختلاف، تنش، مناقشه بین ایران و غرب به ویژه ایالات متحده آمریکا.

چهارم: عبور از اقتصاد دولتی و شفاف کردن همه امور کشور و قوای سه گانه، نهاد‌های دولتی، غیر دولتی و شبه دولتی. تنها راه مقابله با غول فساد همین است و بس. وقتی شفافیت باشد رسانه‌ها و کنشگران به جنگ سوء استفاده گران خواهند رفت. وقتی گردش آزاد اطلاعات در اختیار همگان قرار گیرد و شهروندان در جریان دخل و خرج کشور قرار بگیرند افرادی در بین مدیران دولتی پیدا نخواهند شد که با امضا‌های طلایی ارز و ریال به اینو آن بدهند و فساد در کشور ریشه بدواند.

علی صالح آبادی - روزنامه ستاره صبح

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
ناشناس
|
United States of America
|
۱۸:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۵
0
0
چهل وپنج سال بعد از انقلاب وچنین نوشته ای !این دقیقأ روحیه این انقلاب که نظرهای ضد خود را تحمل وحتی به آن تریبون میدهد.
آقای صالح آبادی !
شما بهتر میدانیدکه:شاید دولت اسمأ هواداراصولگرایان است ولی قدرت در دست اصلاح طلبان اطاق بازرگانی است.اما اینکه رهبران انقلاب را مخاطب قرارداده اید خود جالب است!لطفأ آنان را شخصأ خطاب کنید تا ما ملت ساده هم
آنها را بشناسیم.!در سر بزنگاه های تاریخی همیشه این افرادمتزلزل ووابسته بوده اند که به ملت وکشور خیانت کرده اند .درخاتمه این سخنان کیسینجر را برای شما یادآور میشوم که:دشمنیبا آمریکا خطرناک است ودوستی با آن کشنده(مهلک).
ناشناس
|
United States of America
|
۱۸:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۵
0
0
آقای صالح آبادی !
شما بعنوان یک اصلاحطلب خجول یا بر اندازغیر رسمی نظام را زیر سوأل برده اید .وپیشنهادات چهار گانه شما هم چیزی نیستندجز« بدیم بره».
آیا فکر نمیکنید جهان تغیر کرده؟معادلات جهانی دیگر نه آنسوی دنیا بلکه همین نزدیکیها وتوسط نیروهایی تعین میشود که از همین انقلاب الهام میگیرند؟
نظریا ت شما چیزی نیستند بجز تکرار عقده خود کوچک بینی موروثی قاجاری که همواره طبقه باصطلاح متوسط با توسل به آن همیشه داده ورفته.!
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی