تیتر امروز

سیدعلی مجتهدزاده: اراده‌ای برای اجرای قانون جرم سیاسی نمی‌بینم/ اعضای هیئت منصفه در ایران، وابستگان یک گروه سیاسی خاص هستند/ یکی از بهترین کارهای مرحوم رئیسی در قوه قضائیه، برکناری جعفری دولت آبادی از دادستانی تهران بود
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک حقوقدان و وکیل دادگستری

سیدعلی مجتهدزاده: اراده‌ای برای اجرای قانون جرم سیاسی نمی‌بینم/ اعضای هیئت منصفه در ایران، وابستگان یک گروه سیاسی خاص هستند/ یکی از بهترین کارهای مرحوم رئیسی در قوه قضائیه، برکناری جعفری دولت آبادی از دادستانی تهران بود

دیدارنیوز در بیست و یکمین پرده از برنامه «ایرانشهر» به سراغ «سید علی مجتهدزاده»، حقوقدان و وکیل باسابقه دادگستری رفته و مسائل مختلف مرتبط با منافع ملی ایران از فعال شدن مکانیسم ماشه، تحرکات تندرو‌ها...
استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد

این صد و سی و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند
در مناظره دو فعال سیاسی در دیدارنیوز مطرح شد

زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند

در ادامه سلسله مناظرات دیدارنیوز در خصوص مسائل روز کشور و منافع ملی، میزبان بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه دانشگاه و احمد زیدآبادی، روزنامه نگار و فعال سیاسی بودیم که در ادامه می‌‌خوانید.

تاریخ مصور کاوش‌های شهرسوخته در موزه ملی

سرپرست گروه باستان‌شناسی شهر سوخته از برگزاری نمایشگاهی در موزه ملی خبر داد که تاریخ مصور کاوش‌های این محوطه باستانی را به نمایش خواهد گذاشت.

کد خبر: ۱۵۸۴۹۴
۰۹:۱۲ - ۲۳ آبان ۱۴۰۲

تاریخ مصور کاوش‌های شهرسوخته در موزه ملی

دیدارنیوز: سیدمنصور سیدسجادی، سرپرست گروه باستان‌شناسی شهر سوخته از برگزاری نمایشگاهی خاص برای بیان تاریخ کاوش‌های شهر سوخته خبر داد و گفت: روز ۶ آذر نمایشگاه بزرگ عکس و پوستر از فعالیت‌های ۲۵ساله کاوش و پژوهش در شهر سوخته در موزه ملی برگزار خواهد شد.

به گفته او، در این نمایشگاه هیچ شیء به نمایش گذاشته نمی‌شود بلکه بازدیدکنندگان می‌توانند به نظاره عکس‌ها و پوستر‌هایی بنشینند که روایتی از سال‌ها تلاش، پژوهش و کاوش در شهر سوخته را بیان می‌کنند.

سیدسجادی خاطرنشان کرد: عموما در نمایشگاه‌هایی که اشیاء را به نمایش می‌گذارند، بازدیدکنندگان یک شیء را در ویترین می‌بینند و از کنار آن می‌گذرند. اما در نمایشگاهی که به زودی برگزار خواهد شد، ۴۲ پوستر در زمینه‌های مختلف پژوهشی نمایش داده می‌شود. برای مثال، یک پوستر با عکس‌های بزرگ و گویا به همراه نوشته روند پژوهشی در شهر سوخته را روایت می‌کند تا مخاطبان با جنبه‌های مختلف کار آشنا شوند. حتا درخصوص اشیاء نیز اینگونه است و عکس اشیاء به همراه توضیحات کامل و روند کشف آن‌ها روایت شده. در واقع مخاطب با دیدن این نمایشگاه، از روند تاریخی کشف شهر سوخته و کاوش‌های آن و کشفیاتش آشنا می‌شود. شرح ماجرا به طور کامل به همراه عکس و نوشته روایت می‌شود.

او ادامه داد: در برخی از پوستر‌ها عکس‌هایی از سایت آورده شده تا مخاطبانی که شهر سوخته را از نزدیک ندیده‌اند با بخش‌های مختلف آن آشنا شوند. حتا مطالعات انسان‌شناسی، مطالعات گیاه‌شناسی و… نیز در این نمایشگاه آورده شده. به نوعی می‌توان گفت این نمایشگاه کتاب مصوری از سیر کاوش‌ها در شهر سوخته است.

سیدسجادی همچنین از نمایش چندین قطعه عکس کوچک و بزرگ از سایت و محل و کارگاه‌های کاوش شهر سوخته خبر داد و گفت: در این نمایشگاه بخش‌های کارگاهی و سایت‌های کاوش نیز به نمایش گذاشته می‌شود تا بخش‌های مختلف و جنبه‌های کاوش به مخاطب نشان داده شود. پخش کلیپ و فیلم نیز خواهیم داشت. حتا امیدواریم بتوانیم با گذاشتن چند میز، امکان بازی بازدیدکنندگان از بازی‌های شهر سوخته را نیز فراهم کنیم. بازی‌هایی از این دست را در خاورمیانه؛ ترکمنستان، قبرس، مصر و معروفترین آن را در گورستان سلطنتی اور در عراق امروزی داریم که شباهت فراوان و شگفت‌انگیزی به بازی شهر سوخته دارد، اما بازی شهر سوخته ۲۰۰ سال از بازی معروف گورستان سلطنتی اور قدیمی‌تر است.

سرپرست گروه باستان‌شناسی شهر سوخته درخصوص انجام فصل جدید کاوش نیز گفت: در انتظار تامین اعتبار برای آغاز کاوش‌ها هستیم. درحال حاضر به لحاظ مالی در تنگنا هستیم و نیاز است تا اعتبارات لازم تامین شود. به محض تامین مسائل مالی، حفاری را آغاز خواهیم کرد. البته فراموش نشود که طی چند سال اخیر به دلیل کمبود اعتبارات، کاوش‌ها در متراژ بسیار محدود انجام می‌شود. پژوهشگاه میراث و گردشگری و پژوهشکده باستان‌شناسی نیز تلاش خود را برای تامین اعتبارات انجام می‌دهند.

منبع: ایلنا
ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان