جمشید مغازهای، رئیس انجمن صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات از کاهش صادرات شیرینی و شکلات بعد از حذف ارز ترجیحی خبر داد و گفت: صادرات شیرینی و شکلات در سال ۹۸ نزدیک به یک میلیارد دلار بود، اما در سال گذشته شاهد کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی در مقایسه با آن دوره بودهایم.
دیدارنیوز: رئیس انجمن صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات گفت: میزان صادرات شیرینی و شکلات بعد از حذف ارز ترجیحی در مقایسه با سالهای قبل ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یافته است.
جمشید مغازهای، رئیس انجمن صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات در حاشیه نمایشگاه شیرینی و شکلات اظهار داشت: ۱۶ کشور خارجی نظیر کشورهای بلژیک، آلمان، هلند روسیه در نمایشگاه امسال حاضر شده اند و شاهد افزایش تعداد شرکتکنندگان در مقایسه با سال قبل هستیم و حتی به خاطر محدودیت فضای نمایشگاهی از پذیرش برخی تقاضاها معذور شدیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت تولید و صادرات شیرینی و شکلات افزود: در بخش تولید با مشکلاتی برای تامین مواد اولیه مانند روغن، آرد و شکر مواجه هستیم و برای تامین به موقع آنها مجبور به خرید از بازار آزاد هستیم که این امر در قیمت تمام شده و بر حجم صادرات تاثیر گذاشته است.
رئیس انجمن صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات ادامه داد: درحالی که نرخ مصوب شکر ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان برای صنایع است، اما مجبور به خرید این محصول با قیمت ۳۲ هزار تومان از بازار آزاد هستیم.
وی تصریح کرد: پس از اجرای قانون انتزاع و انتقال وظایف بازرگانی به وزارت جهاد کشاورزی شرایط تامین مواد اولیه سختتر هم شده است.
صادرات شیرینی و شکلات ۴۰ درصد کاهش یافت
مغازهای گفت: صادرات شیرینی و شکلات در سال ۹۸ نزدیک به یک میلیارد دلار بود، اما در سال گذشته شاهد کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی در مقایسه با آن دوره بودهایم.
وی تصریح کرد: سالانه ۳ میلیون تن گندم و ۵۰۰ هزار تن شکر در این صنعت استفاده میشود که یک چهارم شکر مصرفی کشور است، اما با مشکل تامین این محصول با قیمت مصوب هستیم.
مغازهای گفت: بعد از برداشته شدن ارز ترجیحی کالاهای اساسی که مواد اولیه تولید در صنعت ما هستند با تورم و کمبود سرمایه در گردش مواجه هستیم که برای رفع این مشکل تسهیلات بانکی میتواند راهگشا باشد.
وی گفت: ظرفیت اسمی صنایع شیرینی و شکلات کشور ۲.۴ میلیون تن است که یک میلیون تن ظرفیت خالی وجود دارد و میزان تقاضا کاهش یافته و در نتیجه تولیدکنندگان بر اساس سفارشی که دریافت میکنند اقدام به تولید میکنند.
وی یاد آور شد: در صنعت شیرینی، بیسکوئیت و شکلات، سالانه ۱۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم مشغول به کار هستند.