تیتر امروز

دور دوم گفتگو‌های ایران و آمریکا در رم تمام شد/ مذاکرات ادامه خواهد داشت
مذاکرات تهران و واشنگتن امروز در رم ایتالیا

دور دوم گفتگو‌های ایران و آمریکا در رم تمام شد/ مذاکرات ادامه خواهد داشت

دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا امروز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ در سفارت عمان در رم ایتالیا برگزار شد. دور اول مذاکرات در مسقط عمان مثبت و سازنده عنوان شد و باید دید در دور دوم مقامات تهران و واشنگتن...
پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟

این یازدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
چشم از بعضی‌ها برندارید!
افاضات اضافه

چشم از بعضی‌ها برندارید!

عوام‌الملک در نامه‌ای جدید به مسعود، دلیل اینکه مدتی است که به او نامه ننوشته را توضیح داده و از مسعود خواسته چشم از برخی خواص برندارد.
در ایران عادت داریم، عضویت در این سازمان‌ها را بزرگ کنیم

چاقوی دولبه «بریکس»

حسن بهشتی‌پور، کارشناسی مسائل بین‌الملل در مطلبی با عنوان «چاقوی دولبه بریکس» در روزنامه سازندگی نوشت: این عضویت برای ایران مثل یک چاقوی دولبه است که باید هر دو طرف آن را به دور از هیجان بررسی کرد. ایران صرف عضویت در بریکس به راهگشایی دست نخواهد یافت و رشد اقتصادی را محقق نمی‌کند.

کد خبر: ۱۵۴۷۸۷
۱۰:۱۸ - ۰۴ شهريور ۱۴۰۲

بهشتی پور

دیدارنیوز: «باید با عضویت ایران در بریکس با واقع‌بینی مواجه شد و امتیازات و محدودیت‌های آن را برای افکار عمومی تشریح کرد.»

حسن بهشتی‌پور، کارشناسی مسائل بین‌الملل نوشت: «در خصوص عضویت ایران در بریکس بیش از انکار واقعیت توأم با خوشحالی و هیجان با یأس و بدبینی نیازمند واقع‌بینی هستیم. این مساله به این معنی است که هم باید این الحاق را دستاورد دانسته و دوباره آن رضایت داشته باشیم و هم محدودیت‌هایی که در این موضوع کماکان برای ایران وجود دارد را به خاطر داشته باشیم تا مساله بزرگ‌نمایی غیرواقعی نشود. از این جهت خبر این عضویت برای ایران مثل یک چاقوی دولبه است که باید هر دو طرف آن را به دور از هیجان بررسی کرد.

حدوداً یک‌چهارم کل جمعیت دنیا عضو بریکس هستند و چین و هند به تنهایی حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر جمعیت دارند و اگر ایران، روسیه، برزیل و آفریقای جنوبی را اضافه کنیم، جمعیت قابل توجهی می‌شود؛ از نظر وسعت این کشور‌ها از اولین‌ها هستند، جمعیت و وسعت از مولفه‌های قدرت محسوب می‌شود. با این مقدمه می‌توانیم دستاورد‌های مثبت را مورد توجه قرار دهیم. به این معنی که با توجه به اینکه از لحاظ اقتصادی چین و هند از قدرت‌های بزرگ دنیا و روسیه، برزیل و آفریقای جنوبی به ترتیب دارای اهمیت قدرت اقتصادی هستند، بریکس به تدریج خود را به عنوان یکی از قطب‌های اصلی اقتصاد دنیا مطرح کرده است. وقتی کشوری به گروهی می‌پیوندد که این وزن‌های اقتصادی را دارد برای این کشور هم فرصت‌هایی را ایجاد می‌کند.

در مقابل باید به این دسته از مخاطبان واقع‌بینانه درباره مرز دستاورد‌های عضویت در بریکس نیز توضیح بدهیم؛ به این معنی که صرف عضویت ایران در یک گروه یا یک سازمان مشابه بریکس با شانگ‌های برای اقتصاد کشور راهگشا نیست و قرار نیست با این عضویت کل مشکلات ایران و دست‌های بسته در زمینه تحریم و FATF برداشته شود.

فراموش نکنیم عضو مهمی در بریکس همچون روسیه دچار شدیدترین تحریم‌های بین‌المللی است، اما در این نهاد در کنار چین قرار گرفته است و چین حاضر نیست به خاطر این عضویت چشم بر تحریم‌های روسیه ببندد. کشور‌های عضو بریکس در زمان تحریم روسیه هیچ کمکی نتوانستند بکنند و حتی روابط خود را با روسیه محدود کردند چراکه چین، برزیل و هند در سطح گسترده‌ای با آمریکا ارتباط دارند و در زمان تحریم، ارتباطات خود را قربانی روسیه نمی‌کنند بنابراین وقتی بریکس برای روسیه که کشور بنیان‌گذار است کار خاصی نمی‌کند، نمی‌تواند برای ایران نیز در زمینه تحریم‌ها کاری کند.

ایران صرف عضویت در بریکس به راهگشایی دست نخواهد یافت و رشد اقتصادی را محقق نمی‌کند. متاسفانه ما در ایران عادت داریم، عضویت در این سازمان‌ها را بزرگ می‌کنیم و در افکار عمومی ایجاد توقع می‌کنیم، در حالی که باید برای افکار عمومی توضیح دهیم که صرف عضویت قدم بزرگی است به شرط اینکه تحریم‌ها رفع شود و ایران مشکل خود را با FATF حل کند بنابراین باید سطح این دستاورد برای مردم توضیح داده شود. ما باید از این فرصت استفاده کنیم و به سمت رفع تحریم‌های بین‌المللی حرکت کنیم تا بتوانیم از این فرصت بریکس استفاده کنیم. صرف عضویت در بریکس برای ایران معجزه‌ای را به همراه ندارد، در گام اول باید دو موضوع تحریم‌ها و مشکل ایران با FATF را حل کنیم و بعد از آن بتوانیم از فرصت بسیار خوب عضویت در بریکس استفاده لازم را ببریم. عضویت ایران در بریکس بسیار مهم و تاثیرگذار است و می‌تواند افق‌های روشنی از منظر سیاسی و اقتصادی برای ایران به وجود بیاورد، اما این عضویت نباید این انتظار را به وجود آورد که یک‌دفعه و یک‌شبه همه چیز در ایران خوب می‌شود. این نکته‌ای است که باید برای مردم شفاف شود.»

ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۳۱ فروردين
امروز يکشنبه ۳۱ فروردين
امروز يکشنبه ۳۱ فروردين
امروز يکشنبه ۳۱ فروردين
پرطرفدارترین ها