مدیرکل امور مالیاتی خوزستان گفت: در استان حدود ۳۰۰ هزار مؤدی مالیاتی وجود دارد، که ۲۶۹ هزار نفر از آنها مربوط به اصناف هستند.
دیدارنیوز - سرویس خوزستان: علی خورشیدی، در نشست خبری با اصحاب رسانه روز سهشنبه به مناسبت هفته فرهنگ مالیاتی اظهار کرد: تاکنون پروندههای مالیاتی به ارزش ۴۱۰ میلیارد ریال تشکیل شدهاند، که بخشی از این مبلغ جمعآوری شده است.
وی به موضوع مطالبه مالیات از صاحبان خودروهای لوکس اشاره کرد و بیان کرد: که تعداد ۱هزار ۷۵۲ پرونده مالیاتی برای این خودروها تشکیل شده و مبلغ ۲۱۰ میلیارد ریال از آنها مطالبه شده است.
خورشیدی افزود: یک کمیته تشکیل شده است تا مالیات از صاحبان خانههای خالی و خودروهای لوکس در استان برداشت شود. همچنین، برای بلاگرها و اشخاصی که درآمدهای بالایی دارند، تیمی تشکلی شده است تا آنان شناسایی شوند و مالیات مربوطه از آنها دریافت شود.
علاوه بر این، اعلام شد که ۶۰ هزار نفر مؤدی مالیاتی جدید در استان خوزستان شناسایی شدهاند و اظهارنامه مالیاتی آنها نیز دریافت شده است.
وی تصریح کرد: که در ۲۰ روز گذشته، مبلغ ۲۵ هزار میلیارد ریال از معوقات مالیاتی شرکت نفت جمعآوری شده است، که معادل ۱۰ درصد درآمد مالیاتی استان میباشد.
مدیرکل امور مالیاتی استان تأکید کرد: درآمد مالیاتی را به عنوان یک منبع پایدار در نظر گرفته و افزود که برای مبارزه با تورم و جلوگیری از نقدینگی ناپایدار، لازم است از مالیات استفاده شود.
وی بیان کرد: در استان حدود ۳۰۰ هزار مؤدی مالیاتی وجود دارد، که ۲۶۹ هزار نفر از آنها مربوط به اصناف هستند. از این تعداد، ۷۲ درصد افراد به صورت توافقی مالیات خود را پرداخت میکنند.
خورشیدی افزود: از ۱۹۵ هزار اظهارنامه توافقی دریافت شده در استان، ۱۵۲ هزار اظهارنامه به صفر رسیده است.
وی ادامه داد: ۵۰ درصد از اظهارنامههای دریافتی از مودیان در استان، صفر بوده و این اشخاص مالیات خود را پرداخت کرده بودند.
همچنین لازم به ذکر است که در خوزستان، ۹۸۵ اظهارنامه مالیاتی بالای یک میلیارد ریال دریافت شده است.
مدیرکل امور مالیاتی خوزستان توضیح داد: بخش عمده این مودیان پزشکان هستند، و با وجود تصور عمومی که پزشکان مالیات پرداخت نمیکنند، واقعیت این است که آنها نیز به موقع مالیات خود را پرداخت میکنند.
خورشیدی افزود: جمعیت بهترین صنفی که مالیات پرداخت میکنند، پزشکان هستند و دارای کمترین پرونده تخلف مالیاتی هستند.
وی اظهار کرد: فوتبالیستها، عمده فروشان مواد غذایی و زرگران نیز اظهارنامههای مالیاتی بالای یک میلیارد ریال ارائه کردند.
مدیرکل امور مالیاتی خوزستان، در اظهارات خود اعلام کرد: در سال گذشته، مجموع مالیاتی که بر اصناف استان دریافت شده بود، معادل ۲.۷٪ از درآمد مالیاتی بود. این رقم در سه ماهه اول امسال به ۲.۱٪ کاهش یافت.
خورشیدی افزود: ۸۹٪ از درآمدهای مالیاتی استان مربوط به شرکتهای پتروشیمی، نفتی و فولادی است.
وی با اشاره به نارضایتی برخی افراد از نحوه اجرای مالیات بر دستگاههای کارتخوان، گفت: در دست بررسی این موضوع هستیم تا مالیات از افرادی دریافت شود که تراکنشهای مالی با استفاده از دستگاههای کارتخوان در کسب و کار خود داشته باشند.
۱۰ تا ۱۳٪ از درآمدهای مالیات را مربوط به حقوق است
مدیرکل امور مالیاتی خوزستان تأکید کرد: باید به دنبال تأمین ۱۰۰٪ درآمد مالیاتی با اصول و عدالت باشیم و فشاری بر روی صنف و حرفه خاصی وارد نشود.
وی با اشاره به ۱۱ هزار اظهارنامه اصلاحی، گفت: برخی از مشکلات در دریافت مالیات به دلیل عدم آگاهی از شرایط مربوط به دریافت مالیات بوجود آمده است و این باعث نارضایتی میشود.
همچنین، اطلاع رسانی شد که ۱۱۳ هزار میلیارد ریال عوارض آلایندگی در استان خوزستان توزیع شدهاند.
مدیرکل امور مالیاتی خوزستان، اظهار کرد: در سال گذشته، درآمد مالیاتی استان برابر با ۲۱۰ هزار میلیارد ریال بوده است، ولی اعتبار عمرانی استان معادل ۳۰۰ هزار میلیارد ریال بوده است که نسبت به درآمد مالیاتی بسیار بالاتر است.
خورشیدی اضافه کرد: توزیع مرحله دوم عوارض آلایندگی پس از بررسی پروژههای انجام شده از این اعتبار انجام میپذیرد.
وی ادامه داد: ۳۰٪ از اظهارنامههای دریافتی سال قبل مطابقت داشته و سایر اظهارنامهها مشکلاتی داشتند.
مدیرکل امور مالیاتی خوزستان بیان کرد: دنباله برداری در پرونده مالیاتی شرکتهای بزرگی که در استان فعال هستند از تهران به استان انجام میشود تا به درآمد مالیاتی استان افزوده شوند.
همچنین، اعلام شد که ۲۰۰ نفر جدید در اداره کل امور مالیاتی خوزستان جذب خواهند شد، که ۱۳۵ نفر از آنها از طریق آزمون سنجش جذب شدهاند و ۶۵ نفر از طریق سهمیه ایثارگری است.