
در شب امتحان کنکور، در وعده شام باید از غذاهای سنگین و پرچرب مانند فست فود، ماکارونی پرچرب و همچنین غذاهای تند و پر ادویه اجتناب شود، زیرا میتواند سبب بی خوابی و بی قراری شود.
دیدارنیوز: امتحان کنکور شبیه یک ماراتون ذهنی است که موفقیت در آن از اهمیت زیادی برخوردار است. استرس داوطلبان در ایام کنکور و فرصت محدود آنها دراین ایام باعث میشود که الگوی غذایی آنها تا حد زیادی دچار تغییر شود.
اما در این میان تغذیه نقش مهمی در موفقیت داوطلبان دارد. تغذیه صحیح و مناسب میتواند عملکرد و حافظه را بهبود و میزان استرس و اضطراب را کاهش دهد.
مهمترین نکات تغذیهای در شب قبل از کنکور:
در وعده شام از غذاهای سنگین و پرچرب مانند فست فود، ماکارونی پرچرب و همچنین غذاهای تند و پر ادویه اجتناب شود، زیرا میتواند سبب بی خوابی و بی قراری شود.
بهتر است وعده شام قبل از کنکور سبک باشد. یک تکه گوشت یا مرغ کبابی یا تخم مرغ آبپز همراه با نان میتواند انتخاب مناسبی باشد.
غذاهایی که دارای حبوبات هستند برای شام قبل از کنکور مناسب نیستند، زیرا ایجاد نفخ میکند و ممکن است موجب شود که فرد، خواب راحتی نداشته باشد.
برای پیشگیری از ایجاد مشکلات گوارشی توصیه میشود از مصرف دیرموقع شام پرهیز و شام در ساعات ابتدایی شب مصرف شود.
در ایام نزدیک به کنکور توصیه میشود از مصرف انواع فست فود و غذاهای آماده پرهیز شود، زیرا ممکن است سبب مسمومیت غذایی شود.
شب و روز قبل از کنکور بهتر است از مصرف غذاها و نوشیدنیهای حاوی کافئین (شکلات تلخ، چای پر رنگ، قهوه، نسکافه و نوشابه) پرهیز شود. مصرف زیاد کافئین باعث تپش قلب، بی خوابی و تشدید استرس میشود.
مصرف بعضی از سبزیها از قبیل ریحان، نعنا، کاهو و سیب نیز در کاهش اضطراب بسیار مفید است.
از مصرف قهوه، چای یا نوشابه گازدار کولا از حدود ۶ ساعت قبل از خواب پرهیز شود و مصرف این مواد در طول روز محدود شود.
مصرف یک لیوان شیر قبل از خواب از طریق ترشح ملاتونین، باعث ایجاد آرامش و یک خواب راحت میشود.
خواب ناکافی باعث عدم تمرکز، خستگی و سردرد در روز آزمون میشود، بنابراین بهتر است داوطلبان شب کنکور خواب کافی (حدود ۷-۸ ساعت) داشته باشند.
نکات تغذیهای برای روز آزمون:
مصرف صبحانه در صبح کنکور اهمیت بسیار زیادی دارد. صبحانه انرژی موردنیاز برای فعالیت مغز را تامین میکند. بهترین صبحانه، صبحانهای است که سرشار از پروتئین باشد. تخممرغ آبپز یا نان و پنیر و گردو انتخابهای مناسبی است.
بهتر است به جای نان سفید از نانهای سبوسدار برای صبحانه استفاده شود، زیرا از افت قند خون جوگیری میکند و احساس سیری بیشتری ایجاد میکند.
برای افرادی که اضطراب زیادی دارند و نمیتوانند صبحانه مفصل بخورند، توصیه میشود از موز و مقداری کشمش استفاده کنند.
توصیه میشود در طول آزمون از مصرف آبنبات، شکلات و آبمیوه صنعتی پرهیز شود، زیرا این مواد غذایی باعث ترشح انسولین، افت سریع قند خون و در نهایت سبب تشدید استرس و کاهش عملکرد میشود. به طور کلی به جای چنین مواد غذایی بهتر است از مغزها، خرما، انجیر، کشمش و توت خشک استفاده شود.
کم آبی میتواند سبب کاهش تمرکز و خستگی شود، به همین دلیل در طول آزمون مصرف آب، آبمیوه طبیعی و شربت خانگی توصیه میشود.
توصیه بر این است که هنگام کنکور، از مصرف مواد غذایی یا نوشیدنیهایی که تا آن روز مصرف نشده اجتناب شود، زیرا در صورت وجود حساسیت ممکن است سبب ایجاد مشکلات گوارشی شود.
منبع: بهداشت نیوز