تیتر امروز

ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد
گفتگوی ویژه دیدارنیوز با یک تحلیلگر ارشد مسائل آمریکا درباره مذاکرات مسقط

ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد

امیرعلی ابوالفتح، تحلیلگر ارشد مسائل ایالات متحده در گفتگوی ویژه دیدارنیوز، پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، ابعاد و دامنه تحولات این مذاکرات را مورد بررسی قرار داده است.
«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟»
دیدارنیوز گزارش می‌دهد

«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟»

«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟» عنوان نشستی بود که به همت پژوهشکده مطالعات پیشرفته‌ خاورمیانه با همکاری حلقه‌ی مطالعاتی‌ یک چند، در محل این پژوهشکده برگزار شد.
گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا تمام شد/ عراقچی: مذاکرات در فضای احترام متقابل انجام شد/ وزیر خارجه در راه تهران
امروز ایران و آمریکا در عمان گفتگو کردند

گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا تمام شد/ عراقچی: مذاکرات در فضای احترام متقابل انجام شد/ وزیر خارجه در راه تهران

امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴، مذاکرات غیرمستقیم میان مقامات ایران و آمریکا در کشور عمان برگزار شد و قرار است این گفتگوها هفته آینده نیز ادامه داشته باشد.. عباس عراقچی، وزیر خارجه کشورمان و استیو...
آب در مدت پنج ساعت به سطح بحرانی می‌رسد

خطر سیل بزرگ در خرسون؛ تخریب سد کار اوکراین بود یا روسیه؟

اوکراین و روسیه روز سه‌شنبه یکدیگر را به منفجر کردن یک سد و احتمال ایجاد سیلی عظیم در جنوب اوکراین متهم کردند. پس از این اتفاق، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین برای رسیدگی به این بحران یک نشست اضطراری برگزار کرد.

کد خبر: ۱۵۰۶۸۳
۱۱:۴۹ - ۱۶ خرداد ۱۴۰۲

خطر سیل بزرگ در خرسون؛ تخریب سد کار اوکراین بود یا روسیه؟

دیدارنیوز: اوکراین نیرو‌های روسیه را متهم کرد که یک سد بزرگ و نیروگاه برق آبی را در بخشی از جنوب اوکراین که تحت کنترل آن‌ها قرار دارد منفجر کرده است. تخریب این سد می‌تواند باعث ایجاد یک سیل بزرگ شود که جان صد‌ها هزار نفر را تهدید می‌کند. سد کاخوفکا با ۳۰ متر ارتفاع و ۳.۲ کیلومتر طول متعلق به دوران شوروی سابق است و در سال ۱۹۵۶ بر روی رودخانه دنیپرو ساخته شد. آب آن برابر با دریاچه نمک در ایالات یوتای ایالات متحده است.

خبرگزاری‌های روسی گفتند سد در اثر گلوله‌باران تخریب شده است. شهردار شهر نواکاهوکا که تحت کنترل روسیه است این اقدام را یک «اقدام تروریستی» از سوی اوکراین توصیف کرد.

با این حال خبرگزاری روسی تاس به نقل از یک مقام ناشناس دولت روسیه گزارش داد که سد به‌دلیل آسیب «ریزش کرده است.»

مقامات اوکراینی پیش از این هشدار داده بودند که خرابی سد می‌تواند ۱۸ میلیون متر مکعب آب را آزاد کند و باعث ایجاد سیل در خرسون و ده‌ها منطقه دیگر شود.

نشست اضطراری ولودیمیر زلنسکی

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین برای رسیدگی به این بحران یک نشست اضطراری برگزار کرد.

وزارت کشور اوکراین در تلگرام نوشت که سد کاخوفکا منفجر شده است و از ساکنان ۱۰ روستای اطراف رودخانه و بخش‌هایی از شهر خرسون در پایین دست رودخانه خواست تا اسناد ضروری و حیوانات خانگی را بردارند، وسایل برقی را خاموش کنند و محل زندگی خود را ترک کنند.

ویدئویی که به‌نظر می‌رسد از طریق یک دوربین نظارتی مشرف به سد گرفته شده باشد و در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود انفجار و شکستن سد را نشان می‌دهد.

«آب در مدت پنج ساعت به سطح بحرانی می‌رسد»

الکساندر پروکودین، رئیس اداره نظامی منطقه خرسون در ویدئویی که اندکی قبل از ساعت هفت صبح در تلگرام منتشر شد گفت: «ارتش روسیه یک اقدام تروریستی دیگر را مرتکب شده است.» وی هشدار داد که آب در مدت پنج ساعت به «سطح بحرانی» می‌رسد.

الکسی دانیلوف دبیر شورای امنیت اوکراین در توییتی نوشت: «زلنسکی به‌دنبال انفجار سد اقدام به تشکیل جلسه شورای امنیت و دفاع کشور کرده است.»

اوکراین و روسیه پیش از این یکدیگر را به هدف قرار دادن سد با حملات مختلف متهم کرده بودند و زلنسکی اکتبر گذشته پیش بینی کرد که روسیه سد را برای ایجاد سیل تخریب خواهد کرد.

مقامات، کارشناسان و ساکنان ماه‌ها نگرانی خود را درباره جریان آب از طریق سد کاخوفکا ابراز کرده بودند.

سطح آب در ماه فوریه گذشته به قدری پایین بود که نگرانی‌های بسیاری را در مورد فعالیات نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا که تحت اشغال روسیه است برانگیخت. سیستم خنک کننده این نیروگاه از آب سد کاخوفکا تامین می‌شود.

با این حال در اواسط ماه مه پس از باران‌های شدید و ذوب برف‌ها، سطح آب از سطح عادی فراتر رفت و باعث ایجاد سیل در روستا‌های مجاور شد. تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌داد که آب از روی دروازه‌های آسیب دیده عبور می‌کند.

اوکراین کنترل پنج سد از شش سد در امتداد رودخانه دنیپرو را در اختیار دارد که از مرز شمالی این کشور با بلاروس تا دریای سیاه کشیده شده است و برای تامین آب آشامیدنی و برق کل کشور حیاتی است. سد کاخوفکا دورترین سد در پایین دست دراوکراین و روسیه روز سه‌شنبه یکدیگر را به منفجر کردن یک سد و احتمال ایجاد سیلی عظیم در جنوب اوکراین متهم کردند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی