
آمار بالای اعدام در کشورمان بحثهایی را به راه انداخته و در این میان، احمد زیدآبادی تحلیلگر سیاسی معتقد است: افزایش اعدامهای جرایم عادی در کشور به معنای این است که جامعه بد اداره میشود و حکومت قدرت کنترل و مهار انواع بزه را از راههای مرسوم و کم هزینه ندارد. بنابراین اعدام نه به قصد بهبود وضع بلکه با هدف انتقامجویی صورت میگیرد. انتقامجویی دولتی سبب احساس بیقدرتی جامعه و افسردگی و نومیدی آن میشود و صدها مفسده به دنبال میآورد. دستگاههای حاکم باید پاسخ دهند که چرا در این کشور آمار اعدام این همه بالاست؟ چرا اعدام بازدارنده نیست؟ وقتی بازدارنده نیست، چرا بر دامنه و شدت آن افزوده میشود؟
دیدارنیوز: در روزهای اخیر چند نفر در ایران به دلایل مختلف از نظر قوه قضائیه جمهوری اسلامی اعدام شدهاند.
احمد زیدآبادی، روزنامهنگار و تحلیلگر سیاسی در مطلبی با عنوان «آمار بالای اعدام و معنای آن» نوشت: «وقتی به هر دلیلی آمار اعدامهای جرایم عادی در یک کشور برای سالیان پی در پی بالا باشد چه معنایی میدهد؟
معنایش این است که: جامعه بد اداره میشود. حکومت قدرت کنترل و مهار انواع بزه را از راههای مرسوم و کم هزینه ندارد. در آن جامعه اعدام هم بازدارنده نیست و تشدید کننده است؛ بنابراین اعدام نه به قصد بهبود وضع بلکه با هدف انتقامجویی صورت میگیرد.
انتقامجویی دولتی سبب احساس بیقدرتی جامعه و افسردگی و نومیدی آن میشود و صدها مفسده به دنبال میآورد. تمام دستگاههای حاکم باید پاسخ دهند که چرا در این کشور آمار اعدام این همه بالاست؟ چرا اعدام بازدارنده نیست؟ وقتی بازدارنده نیست، چرا بر دامنه و شدت آن افزوده میشود؟ کارکرد حکومت نابودی ریشههای جرمخیزی است نه جبرانِ ناتوانی خود در این مورد از طریق اعدام لاینقطع شهروندان!»
مطلب مرتبط:
۳ نفر دیگر در ایران اعدام شدند
فاضل میبدی: روحانیت مناصب کشور را به دست افراد کاربلد بسپارد
بورل: در تماس با امیرعبداللهیان اعدام «حبیب چعب» را محکوم کردم و خواستم «شارمهد» اعدام نشود
قوه قضائیه: حکم اعدام ۲ قرآنسوز اجرا شد