تیتر امروز

پیامبر آغازگر هیچ جنگی نبود/ ولایت پذیری انسان در عصر مدرنیته/ تلفیق بین اخلاق و سیاست فقط از عهده حجت خدا بر می‌آید
در بیست و سومین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام اکبرنژاد مطرح شد:

پیامبر آغازگر هیچ جنگی نبود/ ولایت پذیری انسان در عصر مدرنیته/ تلفیق بین اخلاق و سیاست فقط از عهده حجت خدا بر می‌آید

در بیست و سومین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمد تقی اکبر نژاد مجتهد و مدرس حوزه ادامه گفتگوی قبل درباره "پیامبر مکی- پیامبر مدنی" را پی گرفتیم.
امارات می‌خواهد مساله جزایر سه‌گانه را به مساله مورد اجماع قدرت‌های بزرگ بدل کند/ مناسبات ایران با اتحادیه اروپایی به وضعیت بحرانی رسیده/ تهدید امارات از سوی تهران به سود ابوظبی است
محبعلی، مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه در گفت‌وگویی با دیدارنیوز مطرح کرد:

امارات می‌خواهد مساله جزایر سه‌گانه را به مساله مورد اجماع قدرت‌های بزرگ بدل کند/ مناسبات ایران با اتحادیه اروپایی به وضعیت بحرانی رسیده/ تهدید امارات از سوی تهران به سود ابوظبی است

به بهانه بیانیه اخیر مشترک اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس درباره جزایر سه‌گانه ایرانی، قاسم محبعلی، مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه در گفت‌وگویی با دیدار به تحلیل مناسبات تهران در...
صبر ایوب زمان صبر منه اگر تمام نشود
افاضات اضافه

صبر ایوب زمان صبر منه اگر تمام نشود

عوام‌الملک در نامه‌ای به حضرت مسعود بابت دستاوردهای شگفت‌انگیز اخیر به او تبریک گفته و به ماجرای یک روزنامه و صبر ایوب هم اشاره کرده است.

بهترین سبزیجات برای کبد؛ از چغندر تا اسفناج

تحقیقات علمی هم نشان داده‌اند که بسیاری از گروه‌های غذایی مخصوصا سبزیجات، برای حفظ سلامت کبد مفید هستند؛ سبزیجاتی مانند چغندر، کلم بروکلی، کلم بروکسل و سبزیجات برگدار مثل اسفناج.

کد خبر: ۱۴۸۸۱۴
۲۰:۴۰ - ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۲

بهترین سبزیجات برای کبد

دیدارنیوز: کبد یکی از ارگان‌های حیاتی بدن است که عملکرد‌های مختلفی دارد، ازجمله کمک‌رسانی به گوارش و متابولیسم غذاها، ذخیره‌سازی ویتامین‌ها و مواد معدنی، پاکسازی سموم از خون و ساخت پروتئین.

درحالی که کبد از ظرفیت ویژه‌ای برای بازسازی خود پس از آسیب‌دیدگی برخوردار است، اما بالاخره آسیب‌پذیر است و انتخاب غذا‌ها و نوشیدنی‌ها می‌تواند اثرات وسیع تری بر عملکرد‌های این ارگان حیاتی داشته باشد. 

در ادامه این مطلب، ۴ ماده غذایی از بهترین سبزیجات برای کبد را به شما معرفی می‌کنیم که به ترتیب عبارتند از:

۱. چغندر

بعضی‌ها با طعم «خاکی» چغندر مشکل دارند و می‌توان گفت که خوردن چغندر جزو سلیقه‌های غذایی همه افراد نیست، اما چغندر به‌عنوان یکی از خوراکی‌های سرشار از مواد مغذی به تقویت سلامت کبد کمک می‌کند. مطالعات هم نشان داده‌اند که آب چغندر خانگی می‌تواند بیشتر از خود این سبزی برای حفظ سلامت کبد و پیشگیری از بروز بیماری‌ها مفید باشد. این نوشیدنی غنی حتی از کبد در برابر بعضی از عوامل سرطان‌زا نیز محافظت می‌کند.

بعضی از آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چغندر قرمز یا لبو هم که بتالائین‌ها نام دارند، از خاصیت ضدالتهابی و ضدسرطان‌زا برخوردارند. توجه کنید که این مزیت مهم فقط در چغندر قرمز یا لبو یافت می‌شود و انواع دیگر چغندر مانند چغندر سفید حاوی این سطح از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی نیستند.

۲. کلم بروکلی

همه انواع سبزیجات برای سلامت بدن مفید هستند، اما ترکیبات مغذی خاصی که در سبزیجات چلیپایی مثل کلم بروکلی یافت می‌شود، از مزیت‌های بیشتری برای حفظ سلامت کبد برخوردارند. مطالعات اولیه محققان نشان می‌دهد که مصرف بروکلی، شاخص‌های مثبت کبد را ارتقا می‌دهد و احتمال ابتلا به بیماری کبد چرب را پایین می‌آورد. البته مکانیسم دقیق این اثرگذاری هنوز از سوی محققان تایید نشده است، اما ترکیبات موجود در بروکلی در این اثرگذاری دارای نقش مهمی هستند.

۳. کلم بروکسل

یکی دیگر از سبزیجات چلیپایی، کلم بروکسل نام دارد که در سال‌های اخیر محبوبیت بیشتری به‌دست آورده است. درحالی که کلم بروکسل می‌تواند عملکرد دستگاه گوارش را تقویت کند و مقادیر بالایی از ویتامین‌ها و مواد معدنی را به بدن برساند، حاوی ترکیبات گیاهی ویژه‌ای هم هست که نقش مثبت آن‌ها در ارتقای عملکرد کبد ثابت شده است.

یکی از مطالعات در همین زمینه نشان می‌دهد که مصرف کلم بروکسل خام به افزایش سطح آنزیم‌های سم‌زدا در کبد و ریه‌ها کمک می‌کند. البته کلم بروکسل پخته هم چنین اثری را دارد، اما قابل مقایسه با اثرگذاری بروکسل خام نیست. گلوکوزینولات‌ها ترکیبات ویژه‌ای در سبزیجات چلیپایی هستند که در واکنش‌های آنزیمی نقش دارند و می‌تواند ترکیبات سرطان‌زا از بدن را دفع کنند.

۴. سبزیجات برگدار

کلم کیل و اسفناج که در گروه سبزیجات برگدار جای می‌گیرند، اثربخشی بالایی در جهت افزایش سلامت عمومی بدن و ازجمله سلامت کبد دارند. سبزیجات برگدار سرشار از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی هستند و از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند.

مطالعات اخیر هم نشان داده‌اند که مصرف اسفناج خام به کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب کمک می‌کند و هرچقدر میزان مصرف اسفناج در برنامه منظم غذایی بیشتر باشد، این خطر بیشتر کاهش خواهد یافت. البته محققان می‌گویند که هنوز مدرکی درباره اثرگذاری اسفناج پخته در جهت کاهش خطر ابتلا به کبد چرب نیافته‌اند.

منبع: بهداشت نیوز

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
امروز شنبه ۲۸ مهر
امروز شنبه ۲۸ مهر
امروز شنبه ۲۸ مهر
امروز شنبه ۲۸ مهر
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی