تیتر امروز

ایران بمب اتم می‌سازد؟/ تحریم‌های شدید ترامپ علیه ایران/ انزوای فرش داخلی در بازار‌های جهانی
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ایران بمب اتم می‌سازد؟/ تحریم‌های شدید ترامپ علیه ایران/ انزوای فرش داخلی در بازار‌های جهانی

این چهل و هفتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زهرا نژادبهرام: تصمیم گیران دوباره دارند راه را اشتباه می‌روند/ دارویی برای مقابله با بی حجابی کشف شده که ما نمی‌دانیم؟
گفت و گوی دیدار با یک فعال سیاسی اصلاح طلب درباره کلینیک ترک بی حجابی

زهرا نژادبهرام: تصمیم گیران دوباره دارند راه را اشتباه می‌روند/ دارویی برای مقابله با بی حجابی کشف شده که ما نمی‌دانیم؟

خبر راه اندازی کلینیک ترک بی حجابی دلیل گفت و گوی دیدارنیوز با زهرا نژاد بهرام فعال سیاسی اصلاح طلب شد. او معتقد است: راه‌اندازی کلینیک برای درمان جسم انسان است نه روح و اعتقادات مردم.
با موافقت ترکیه صورت گرفت

فنلاند سی و یکمین عضو ناتو؛ سوئد همچنان در انتظار

فنلاند با رأی موافق نمایندگان پارلمان ترکیه به درخواست عضویتش در ناتو، سی و یکمین کشور عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی خواهد شد اما سوئد همچنان در انتظار است.

کد خبر: ۱۴۷۳۵۵
۱۰:۰۶ - ۱۱ فروردين ۱۴۰۲

موافقت ترکیه با عضویت فنلاند در ناتو؛ سوئد همچنان در انتظار

دیدارنیوز: پارلمان ترکیه در میان ۳۰ کشور عضو ناتو، آخرین پارلمانی است که عضویت فنلاند را در این سازمان نظامی تأیید کرده است؛ پارلمان مجارستان نیز سه‌شنبه گذشته درخواست عضویت فنلاند در ناتو را تأیید کرد.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در اوایل ماه مارس با تمجید از «گام‌های برجسته» فنلاند در قبال امنیت کشورش، با درخواست هلسینکی برای پیوستن به ناتو موافقت کرد.

فنلاند و سوئد سال گذشته میلادی در پی حمله نظامی روسیه به اوکراین، خواستار پیوستن به ناتو شدند، اما این روند توسط ترکیه و مجارستان متوقف شد. پارلمان‌های همه کشور‌های عضو ناتو باید با پیوستن اعضای جدید به این ائتلاف نظامی موافقت کنند.

دولت فنلاند نیز پس از رأی موافق پارلمان ترکیه برای پیوستن این کشور به ناتو اعلام کرد: «عضویت در ناتو امنیت فنلاند را تقویت می‌کند و ثبات و امنیت در منطقه دریای بالتیک و شمال اروپا را بهبود می‌بخشد.»

سوئد در انتظار

ترکیه همچنان از تایید درخواست عضویت سوئد برای عضویت در ناتو خودداری می‌کند. آنکارا بر این نظر است که سوئد از افرادی که ترکیه آن‌ها را «تروریست» می‌داند، حمایت می‌کند.

ترکیه، فنلاند و سوئد سال گذشته میلادی پیمانی را با هدف برداشتن گام‌های عملی برای «تامین امنیت» سه کشور امضا کردند.

ترکیه بار‌ها اعلام کرده است که سوئد باید اقدام‌های بیشتری را علیه حامیان شبه‌نظامیان کرد همچنین اعضای شبکه‌ای که آنکارا آن‌ها را از عوامل کودتای نافرجام سال ۲۰۱۶ می‌داند، انجام دهد.

گفتگو‌ها میان سوئد و ترکیه در ماه‌های گذشته پیشرفت چندانی نداشته و بطور ویژه پس از چند مناقشه عمدتاً بر سر «تظاهرات حامیان شبه‌نظامیان کرد در خیابان‌های استکهلم» این روند کند شده است.

وزارت خارجه آمریکا با استقبال از موافقت پارلمان ترکیه با عضویت فنلاند در ناتو، ابراز امیدواری کرد که این اتفاق برای سوئد هم بیفتد.

سانا مارین، نخست‌وزیر فنلاند بلافاصله پس از موافقت پارلمان ترکیه با پیوستن کشورش به ناتو گفت که هلسینکی در کنار سوئد می‌ایستد و از درخواست این کشور برای عضویت در ناتو حمایت می‌کند.

پارلمان مجارستان تاکنون تاریخی را برای بررسی درخواست عضویت سوئد در ناتو مشخص نکرده است. ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو پیش‌تر از ترکیه و مجارستان خواسته بود که با هر دو درخواست سوئد و فنلاند موافقت کنند.

تصویب عضویت فنلاند در ناتو توسط پارلمان ترکیه، قرار است توسط آقای اردوغان تایید و سپس در روزنامه رسمی این کشور منتشر شود.

ترکیه و مجارستان پس از تکمیل فرآیند تصویب عضویت فنلاند در ناتو، باید اسناد تأییدیه خود را بر اساس آیین‌نامه این ائتلاف نظامی به آمریکا ارسال کنند.

به محض دریافت اسناد توسط آمریکا، آقای استولتنبرگ بطور رسمی از فنلاند برای پیوستن به ناتو دعوت خواهد کرد. به این ترتیب فنلاند در نشست بعدی ناتو که در ماه ژوئیه در لیتوانی برگزار می‌شود به صورت رسمی پذیرفته خواهد شد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی