تیتر امروز

اقتصاددانان به پزشکیان: بودجه نهادهای فاقد نقش عمومی را حذف کنید/ شرايط تعلیق یا انجماد مذاکرات؟/ جو متشنج دانشگاه با حضور رئیس جمهور
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اقتصاددانان به پزشکیان: بودجه نهادهای فاقد نقش عمومی را حذف کنید/ شرايط تعلیق یا انجماد مذاکرات؟/ جو متشنج دانشگاه با حضور رئیس جمهور

این صد و سی و هفتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۱۷ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
رحیم عبادی: جوانی قربانی اولویت‌های گمشده حکمرانی/ واهمه بخشی از روحانیت از اعتماد به نسل جدید
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «پشت صحنه» با رئیس پیشین سازمان ملی جوانان

رحیم عبادی: جوانی قربانی اولویت‌های گمشده حکمرانی/ واهمه بخشی از روحانیت از اعتماد به نسل جدید

دیدارنیوز در برنامه «پشت صحنه» این بار میزبان رحیم عبادی، رئیس پیشین سازمان ملی جوانان بود. او معتقد است نسلی که روزی مخاطب سازمان ملی جوانان بود، امروز به میانسالی رسیده است.
علی بختیار: مجلس هفتم مقصر اصلی شرایط کنونی است/ قیمت گذاری دستوری یعنی فساد، تبعیض و قاچاق/ احمدی نژاد با طرح هدفمندسازی یارانه آسیب جدی به کشور زد
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی

علی بختیار: مجلس هفتم مقصر اصلی شرایط کنونی است/ قیمت گذاری دستوری یعنی فساد، تبعیض و قاچاق/ احمدی نژاد با طرح هدفمندسازی یارانه آسیب جدی به کشور زد

«تیتر» در یکی دیگر از سری برنامه‌های خود و با توجه به اهمیت افزایش قیمت بنزین به سراغ یکی از نمایندگان پیشین مجلس و عضو کمیسیون انرژی رفت تا در مورد قیمت بنزین حقایق را برای مردم بگوید.

کاوش در یکی از ۹۰۰ محوطه عصر مفرغ سیستان

تپه پیر یکی از ۹۰۰ محوطه عصر مفرغ در سیستان و دربردارنده کهن‌ترین دوران استقراری این منطقه است. سطح تپه پیر سیستان به ابعاد ۹۵×۷۰ متر و ارتفاع ۷ متر با لایه‌ای از سفال پوشیده شده است.

کد خبر: ۱۴۶۴۶۴
۱۹:۱۳ - ۲۰ اسفند ۱۴۰۱

کاوش در یکی از ۹۰۰ محوطه عصر مفرغ سیستان

دیدارنیوز: کاوش تپه پیر یکی از ۹۰۰ محوطه عصر مفرغ در سیستان که دربردارنده کهن‌ترین دوران استقراری این منطقه است بمنظور آموزش دانشجویان دانشگاه زابل در حال انجام است.

به نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، جواد علایی مقدم (سرپرست هیأت باستان‌شناسی و مدیر گروه باستان‌شناسی دانشگاه زابل) گفت: کاوش در تپه پیر سیستان با مجوز پژوهشگاه و حمایت مالی دانشگاه زابل آغاز شده است.

مدیر گروه باستان‌شناسی دانشگاه زابل افزود: تپه پیر سیستان یکی از محوطه‌های دشت جنوب سیستان است که در حوزه قلعه رستم سیستان و حوضه آبریز رود بیابان قرار دارد.

او با بیان‌اینکه امروزه جاده آسفالته زاهدان-زابل از حدود ۴ کیلومتری غرب این تپه عبور می‌کند افزود: سطح تپه پیر سیستان به ابعاد ۹۵×۷۰ متر و ارتفاع ۷ متر با لایه‌ای از سفال پوشیده شده است.

سرپرست هیأت باستان‌شناسی گفت: اولین فصل کاوش در این محوطه با ایجاد دو کارگاه افقی و لایه‌نگاری آغاز شد؛ ترانشه افقی در شمال محوطه به ابعاد ۶در۸ متر ایجاد و بر اساس آن دو دوره استقراری اصلی و یک دوره استقرار موقت شناسایی شد.

علائی مقدم با اشاره به اینکه معماری این دوره‌ها خشتی بوده و ویژگی بارز آن اتاق‌های کوچک و راهروی‌های پیرامونی است تصریح‌کرد: ترانشه پلکانی لایه‌نگاری نیز در جبهه غربی به عرض ۲ متر و طول ۱۴ متر از سطح تپه تا دامنه آن ادامه یافت و بر اساس آن دوره‌های استقراری این محوطه شناسایی شد.

مدیر گروه باستان‌شناسی دانشگاه زابل اظهارکرد: مطالعات اولیه بیانگر آن است که تپه پیر از نیمه دوم هزاره سوم پیش از میلاد تا اوایل هزاره دوم پیش از میلاد دارای شواهد استقراری است و پس از ان متروک می‌شود و دیگر بار در دوران تاریخی به صورت استقرار موقت عشایر و دامداران مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این باستان‌شناس با اشاره به اینکه در این محوطه علاوه بر ساختار معماری مسکونی، شواهدی از فعالیت‌های صنعتی پخت سفال و ذوب فلز هم به‌دست آمده خاطرنشان‌کرد: همچنین در این استقرار فعالیت‌هایی، چون ساخت ظروف سنگی، ابزارسازی و ساخت مهر‌های تزینی (البته در مقایس کم) صورت می‌گرفته است.

سرپرست هیأت باستان‌شناسی در پایان گفت: مطالعات حاکی از وجود ارتباط معناداری بین استقرار این محوطه با تمدن‌های منطقه جازموریان در جنوب و فرهنگ مروی – بلخی در حوزه خراسان بزرگ است.

گفتنی‌است، تپه پیر یکی از ۹۰۰ محوطه عصر مفرغ در سیستان و دربردارنده کهن‌ترین دوران استقراری این منطقه است.

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۱۸ آذر
امروز سه‌شنبه ۱۸ آذر
امروز سه‌شنبه ۱۸ آذر
امروز سه‌شنبه ۱۸ آذر