تیتر امروز

نتانياهو به دنبال چراغ سبز حمله به ایران در آمریکا/ سوداگری کاسبان تحریم از فلاکت مردم/ بغداد تازه‌ترین واسطه ميان تهران و واشنگتن/ بازگشت همتی به بانک مرکزی!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

نتانياهو به دنبال چراغ سبز حمله به ایران در آمریکا/ سوداگری کاسبان تحریم از فلاکت مردم/ بغداد تازه‌ترین واسطه ميان تهران و واشنگتن/ بازگشت همتی به بانک مرکزی!

این صد و چهل و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۸ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران
تحلیل سند دوم محرمانه دیدارهای پوتین و بوش

پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران

در اقدام قابل توجهی که می‌تواند صفحات تازه‌ای از تاریخ دیپلماسی بین‌الملل را ورق بزند، آرشیو ملی آمریکا در ۲۳ دسامبر ۲۰۲۵، سه سند محرمانه از ملاقات‌های ولادیمیر پوتین و جورج دبلیو بوش در سال‌های...
شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده
در گفت‌و‌گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک استاد دانشگاه مطرح شد

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده

دیدار در یکی دیگر از سلسله گفت‌و‌گو‌های «ایرانشهر» به سراغ محمد حسین شریف‌زادگان، استاد برجسته دانشگاه شهید بهشتی رفته و موضوعات مختلف از مناسبات مربوط به توزیع ثروت، سرانه فقر و آثار و پیامدهای...

کمک تلسکوپ‌های جدید به افزایش احتمال شناسایی موجودات فضایی

دانشمندان معتقدند که به لطف تلسکوپ‌های قدرتمند جدید می‌توانیم در آینده‌ای بسیار نزدیک موجودات فضایی را شناسایی کنیم. این کار با کمک تلسکوپ‌های پیشرفته و جدیدی مانند جیمز وب و تلسکوپ‌های بزرگ رادیویی امکان پذیر است.

کد خبر: ۱۴۶۱۹۸
۰۹:۲۲ - ۱۵ اسفند ۱۴۰۱

کمک تلسکوپ‌های جدید به افزایش احتمال شناسایی موجودات فضایی

دیدارنیوز: امیلی میچل، استاد دانشگاه کمبریج، معتقد است که فناوری‌های جدیدی مانند تلسکوپ فضایی جیمز وب به دانشمندان اجازه می‌دهد تا جو سیارات دیگر را با جزییات زیاد تجزیه و تحلیل کنند. با کمک این فناوری‌ها و انداختن نگاهی دقیق‌تر به سیارات، اطلاعات بیشتری در مورد تولد و تکامل، ستارگان و کهکشان‌ها در اختیار ما قرار خواهد گرفت.

دکتر میچل پیشنهاد کرد: حیات بیگانه ممکن است در چند دهه آینده با شناسایی الگو‌هایی به نام امضا‌های زیستی شناسایی شود و در این میان تلسکوپ‌های قدرتمند جدید امکان تجزیه و تحلیل نور ستارگان را در حین عبور از جو سیاره فراهم کرده و اطلاعاتی درباره ترکیب شیمیایی آن‌ها آشکار می‌کنند.

این ترکیب شیمیایی ممکن است در تماس گاز‌های خاص برای شواهدی از زندگی گذشته یا حال تغییر یابد که به عنوان امضای زیستی شناخته می‌شود.

این استاد دانشگاه کمبریج معتقد است:شناسایی موجودات فضایی طی سال‌های آینده بسیار محتمل است، زیرا به طور قطع زندگی‌های دیگری در جهان هستی وجود دارد.

وی در ادامه توضیحاتش گفت: در شرایطی که ما شروع به بررسی سیارات دیگر می‌کنیم، امضا‌های زیستی می‌تواند نشان دهند که منشاء حیات روی زمین فقط یک حادثه منحصر به فرد محسوب شده یا وجود حیات بخشی از ماهیت اساسی جهان است؟

در حال حاضر ما فقط یک امضای زیستی روی زمین داریم و هنوز مشابه این امضا‌های زیستی در جایی شناسایی نشده است. ما پیش بینی می‌کنیم طی ۱۰ تا ۲۰ سال آینده هزاران نمونه از این امضا‌های زیستی در جهان کشف شوند.

گفتنی است، این نظریه با مخالفان متعددی نیز همراه است و برای نمونه پروفسور دیدیه کوئلوز، در دانشگاه زوریخ در رابطه با نظریه همکارش اظهار داشت که پیش بینی شناسایی حیات بیگانه امری کاملا احمقانه است، در بهترین شرایط نمونه‌های مریخ ممکن است اولین شواهد را ارائه دهند.

پروفسور در خاتمه توضیحاتش افزود: امیدوارم در طول عمرم شاهد اتفاقاتی مهم در این حوزه باشم. شاید تا چند سال دیگر کسی با تلسکوپ جیمز وب جوی را که شبیه زمین به نظر می‌رسد، تشخیص دهد و یا شاید هم متوجه شویم که بیشتر سیارات جو نداشته و ایجاد حیات روی زمین نتیجه یک خوش شانسی است.

منبع:سیناپرس

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۰۹ دی
امروز سه‌شنبه ۰۹ دی
امروز سه‌شنبه ۰۹ دی
امروز سه‌شنبه ۰۹ دی