تیتر امروز

مریم جلالی: ضرغامی فرمانده بود و صالحی امیری استاد است/دیگر جای صنایع دستی در برنامه توسعه خالی نیست/صنایع دستی به رونق گردشگری و ارتقاء میراث فرهنگی کمک کرد
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی

مریم جلالی: ضرغامی فرمانده بود و صالحی امیری استاد است/دیگر جای صنایع دستی در برنامه توسعه خالی نیست/صنایع دستی به رونق گردشگری و ارتقاء میراث فرهنگی کمک کرد

جامعه پلاس چند روز مانده به سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی، میزبان مریم جلالی معاون صنایع دستی بود؛ از او هم درباره عملکردش در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صحبت کردیم هم درباره...
از «جنبش مهسا» تا «ایستگاه وفاق» با علی شکوری‌راد
گفتگوی دیدارنیوز در برنامه «ایرانشهر» با دبیرکل پیشین حزب اتحاد ملت

از «جنبش مهسا» تا «ایستگاه وفاق» با علی شکوری‌راد

«ایرانشهر» در نخستین برنامه از سلسه‌گفتگوهای خود با موضوع «منافع ملی ایران» به سراغ علی شکوری‌راد، دبیرکل سابق حزب اتحاد ملت رفته و به بررسی ابعاد مفهوم «وفاق» در عرصه سیاسی امروز کشور پرداخته...
پس از تعلیق مشارکت مسکو در نیواستارت مطرح شد

بلینکن: اقدام روسیه غیرمسئولانه و تاسف‌بار است

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا تصمیم مسکو برای تعلیق مشارکت خود در معاهده کاهش تسلیحات هسته‌ای استارت جدید با ایالات متحده را «تأسف‌بار» و «غیر مسئولانه» عنوان کرد.

کد خبر: ۱۴۵۵۷۶
۱۷:۰۷ - ۰۲ اسفند ۱۴۰۱

بلینکن: اقدام روسیه غیرمسئولانه و تاسف‌بار است

دیدارنیوز: وزیر خارجه آمریکا امروز (سه‌شنبه) تصمیم روسیه برای تعلیق مشارکت خود در معاهده کاهش تسلیحات هسته‌ای استارت جدید با ایالات متحده را «تأسف‌بار» و «غیر مسئولانه» خواند

به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، پیش از این، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در سخنرانی خود در مجلس فدرال گفت که روسیه مشارکت خود در این معاهده را تعلیق می‌کند.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در جریان سفر خود به یونان گفت: «اعلام روسیه مبنی بر تعلیق مشارکت در نیو استارت عمیقاً تاسف بار و غیرمسئولانه است».

وی افزود: ایالات متحده "با دقت نظاره گر خواهد بود تا ببیند روسیه واقعاً چه می‌کند، البته، تا مطمئن شود که در هر صورت، امنیت کشور و متحدان حفظ می‌شود.

یونان قطب استراتژیک

بلینکن همچنین گفت: واشنگتن و آتن از سال ۲۰۲۱ روابط خود را تقویت کرده و یونان برای گسترش واحد‌های نظامی ایالات متحده و برای متحدین ناتو به "قطب استراتژیک" در منطقه تبدیل شده است.

این نشست وزارتی در چارچوب چهارمین گفتگوی استراتژیک ایالات متحده آمریکا - یونان برگزار شد، در حالی که سومین گفتگوی استراتژیک ایالات متحده – یونان در اکتبر ۲۰۲۱ در واشنگتن برگزار شده بود.

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در جلسه با نیکوس دندیاس همتای یونانی خود گفت: یکی از سایت‌های جدید، از حمل و نقل نظامی در اطراف بندر الکساندروپولی پشتیبانی می‌کند که در واقع به یک مرکز اصلی استراتژیک تبدیل شده است، از جمله انتقال تسلیحات، کامیون ها، توپخانه برای واحد‌های نظامی ایالات متحده که در اروپای شرقی و شمالی فعالیت می‌کنند و همچنین متحدین ناتو.

این مقام آمریکایی همچنین گفت که ۱۲۳ میلیون دلار دیگر در زیرساخت‌های یونان در پایگاه دریایی خلیج سودا و پایگاه هوایی لاریسا سرمایه گذاری شده است.

وزیر خارجه آمریکا گفت: بندر الکساندروپولی از زمانی که رئیس جمهور پوتین جنگ خود علیه اوکراین را آغاز کرد، برای تقویت جبهه شرقی ناتو بسیار حیاتی بوده است. ایالات متحده از حمایت بی نظیر یونان از اوکراین از زمان وقوع این حمله، سپاسگزار است.

وزیر دفاع یونان هم به نوبه خود، همکاری مثمر ثمر بین دو کشور را ستایش کرد.

او گفت: واقعیت این است که در بحبوحه همه اینها، همکاری‌های قوی یونان-ایالات متحده حتی بیشتر افزایش یافته است. این نشان دهنده عمق روابط ماست. تقویت این همکاری باعث افزایش علاقه متقابل ما و همچنین صلح منطقه ای، ثبات و سعادت است.

وزیر دفاع یونان افزود: آتن و واشنگتن ارزش‌های مشترک دارند و هر دو به قوانین بین المللی احترام می‌گذارند.

بلینکن سفر اروپایی خود را از ۱۶-۲۲ فوریه انجام می‌دهد. او عصر امروز با الکسیس سیپراس، رهبر مخالفان یونان و نخست وزیر پیشین این کشور دیدار خواهد کرد و ساختمان جدیدی را در محوطه سفارت ایالات متحده در آتن افتتاح می‌کند.

یونان و ترکیه تعامل کنند

وزیر امور خارجه آمریکا همچنین از یونان و ترکیه خواست تا برای حل اختلافات و اجتناب از اقدامات یکجانبه که می‌تواند تنش را افزایش دهد، تعامل کنند.

این دو متحد متحد و همسایه سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بر سر مسائل متعددی از حقوق مواد معدنی در دریای اژه گرفته تا حریم هوایی و بر سر قبرس که از نظر قومی تقسیم شده است، اختلاف نظر دارند. تنش‌ها اخیراً شعله ور شده است، اما یونان یکی از اولین کشور‌هایی بود که نیرو‌های امدادی را برای کمک به بیرون کشیدن بازماندگان از زیر آوار پس از زلزله ویرانگری که در ماه جاری ترکیه را لرزاند و ده‌ها هزار کشته برجای گذاشت، اعزام کرد.

بلینکن در آتن گفت به نفع یونان و ترکیه است که راه‌هایی برای حل اختلافات دیرینه بیابند، این کار را از طریق گفتگو، از طریق دیپلماسی انجام دهند - و در عین حال از انجام هر گونه اقدام یکجانبه یا استفاده از هرگونه لفاظی اتهامی که فقط کار را دشوارتر می‌کند، خودداری کنند.

بلینکن روز دوشنبه در آنکارا با مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه دیدار کرد.

نیکوس دندیاس، وزیر امور خارجه یونان، در کنار بلینکن، گفت که آتن در ازای حمایتی که برای زلزله‌زدگان ترکیه فرستاده بود، که شامل چادر، تخت و پتو برای حمایت از صد‌ها هزار بی خانمان شده بود، انتظاری نداشت.

دندیاس گفت: "وظیفه ما این است که به همنوعان خود که در رنج هستند کمک کنیم و به این کار ادامه خواهیم داد. اگر از طریق ارتباط بین هر دو جامعه، جو روابط ما بهبود یابد، این البته پیامد‌های سیاسی دارد. اما تکرار می‌کنم: یونان از طریق کمک‌هایی که به زلزله‌زدگان می‌کند، به دنبال معامله با طرف ترکیه نیست.»

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی