در حالی که حدود یک سال از تجاوز نظامی گسترده روسیه به خاک اوکراین سپری شده، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا به «وانگ یی» همتای چینی خود، درباره کمک تسلیحاتی پکن به مسکو در جنگ با اوکراین هشدار داد.
دیدارنیوز: وزیر خارجه آمریکا به همتای چینی خود، درباره کمک به روسیه در جنگ با اوکراین هشدار داد.
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا به «وانگ یی» همتای چینی خود، درباره کمک تسلیحاتی به روسیه در جنگ با اوکراین هشدار داد.
این دو مقام ارشد، روزها پس از تنش میان دو کشور بر سر پرواز بالن جاسوسی چین بر فراز آسمان آمریکا در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند.
بلینکن در جریان یک مصاحبه با شبکه ان بی سی نیوز پس از دیدار با وزیر خارجه چین ضمن ابراز نگرانی خود درباره کمک تسلیحاتی پکن به مسکو، گفت: من این موضوع را برای وزیر خارجه چین روشن کردم که این اقدامات عواقبی جدی در روابط بین دو کشور دارد.
وی افزود: چین از شیوههای مختلفی برای کمک مرگ بار به روسیه از جمله ارسال سلاح استفاده کرده است و واشنگتن به زودی جزئیات بیشتر آن را اعلام خواهد کرد.
این در حالی است که روسیه و چین اندکی پیش از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین، پیمان دوستی نامحدود امضا کرده بودند و با کاهش روابط مسکو با غرب، روابط اقتصادی بین دو کشور افزایش چشمگیری یافت.
وزیر خارجه آمریکا همچنین تاکید کرد وانگ برای پرواز بالن جاسوسی کشورش در آسمان آمریکا عذرخواهی نکرده است. من به سادگی به وی گفتم که این موضوع قابل پذیرش نیست و نباید بار دیگر تکرار شود.
وی همچنین خاطر نشان کرد که در دیدار با وانگ هیچ صحبتی درباره برنامه ریزی دوباره برای سفرش به پکن صورت نگرفته است.
حدود سه هفته پیش آمریکا یک بالن چینی را بر فراز آسمان ایالت کارولینای جنوبی سرنگون کرد.
در پی این حادثه، آنتونی بلینکن در سخنانی، هدف چین از بالن شناسایی شده بر فراز آسمان شمال ایالات متحده را «جاسوسی» دانست و گفت: مطمئن هستیم که هدف چین از ارسال این بالن جاسوسی است و با متحدان و شرکای خود در این زمینه گفتگو کردیم.
وی ضمن اعلام لغو سفر خود به پکن که قرار بود طی روزهای پنجم و ششم فوریه صورت بگیرد، تصریح کرد ما متعهد به تعامل دیپلماتیک با چین هستیم و من قصد دارم زمانی که شرایط اجازه دهد به این کشور سفر کنم.
ساعاتی پیش از آن نیز، وزیر خارجه چین، واشنگتن را متهم به انجام اقدامات نمایشی در سرنگونی بالن چینی و ایجاد تنش بین دو کشور بر سر پرواز این بالن بر فراز آسمان آمریکا کرده بود.
وی تصریح کرده بود اعزام جتهای جنگی برای سرنگونی بالن با موشک، رفتاری غیرقابل باور و بیشتر نمایشی است. بالنهای بسیاری در سراسر جهان وجود دارد و کشورهای مختلفی بالن دارند. اما آیا آمریکا باید همه آنها را سرنگون کند.
این در حالی است که در بیانیه وزارت امور خارجه چین آمده است وانگ به بلینکن گفته که آمریکا باید تنش و آسیب ایجاد شده در روابط بین دو کشور را که به علت استفاده از زور به وجود آمده، پذیرفته و درصدد حل آن برآید.
وزیر خارجه چین در این اظهارات به سرنگونی بالن جاسوسی چینی بر فراز آسمان آمریکا اشاره میکند که پکن همواره مدعی بود که این بالن صرفا برای هواشناسی بوده است.
در همین حال، هفته پیش جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در جمع خبرنگاران اظهار کرد که مقامات واشنگتن و پکن درباره بالن سرنگون شده چینی با یکدیگر مذاکره کردند.
وی در یک کنفرانس خبری گفت که مقامات دولت آمریکا پیرامون شرایط این بالن که چند روز قبل به دستور جو بایدن و توسط جنگندههای چینی ساقط شد، با مقامات چین مذاکره کردند.
وی تصریح کرد مردم نباید از این موضوع این گونه برداشت کنند که تمام ارتباطات بین آمریکا و چین قطع شده و پکن و واشنگتن با یکدیگر گفتگو نمیکنند. ما هنوز در پکن سفارت خانه داریم و همچنان میتوانیم از طریق آنتونی بلینکن وزیر خارجه کشور با رهبران و مقامات ارشد چینی ارتباط برقرار کنیم.