
ابراهیم رئیسی، که در دوران ریاست جمهوریاش بدترین اتفاقات سالهای اخیر برای اینترنت کشور از جمله قطعی، اختلال گسترده و کاهش سرعت رقم خورده و به هیچ شبکه اجتماعی محبوب غیرداخلی که مردم در بحران اقتصادی از آن استفاده میکردند، رحم نکرده و آنها را فیلتر کرده، میگوید موافق اختلال در اینترنت نیست.
دیدارنیوز: رئیس جمهور با بیان این که معتقدم اختلالی در اینترنت نباید باشد و ما حتما موافق اختلال در اینترنت نیستیم گفت: هر پلتفرمی بخواهد در کشور فعالیت کند نباید در کشور ناامنی ایجاد کند.
سید ابراهیم رییسی، رییس جمهوری در گفت وگوی تلویزیونی که در شب سالروز ورود بنیانگذار انقلاب برگزار شد، درباره انتقاداتی که به سرعت و دسترسی اینترنت مطرح میشود، گفت: نظرم در زمینه اینترنت عوض نشده است. زندگی، کسب و کار و ارتباطات مردم در بستر فضای مجازی انجام میشود. به عبارتی این محیط، محیط زیست مردم ما محسوب میشود و باید آرامش بخش باشد و دسترسیها به راحتی صورت گیرد. به وزیر ارتباطات و بخشهای دیگر از مسوولان همیشه گفتم که نباید در اینترنت اختلال باشد و مردم باید راحت از آن استفاده کنند و اختلال در اینترنت موجب گله ما و همچنین گله مردم هم هست.
وی با تقدیر(!) از وزارت ارتباطات ادامه داد: کاری که در ارتباط با فیبرنوری و شبکه ملی اطلاعات در این دولت انجام شده، قابل تقدیر است و وزارت ارتباطات شبانه روز کار میکند تا خطوط ارتباطی را برقرار کند و اینترنت در روستا و شهر مشکلی نداشته باشند.
رییسی در مورد محدودیتهای ایجاد شده در دسترسی به تعدادی از پلتفرمهای خارجی تصریح کرد: قبل از ناآرامیها محدودیتی برای دسترسی به پلتفرمهای خارجی ایجاد نشده بود. اما این پلتفرمها بستری برای ایجاد ناامنی شد. کجا اجازه میدهند یک پلتفرم خارجی بستری برای ایجاد ناامنی باشد؟
رییس دولت سیزدهم با بیان اینکه مخاطب موضوع اینترنت فقط وزارت ارتباطات نیست، خاطرنشان کرد: در جلسات دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی با حضور همه قوا بررسی شده است که اگر پلتفرمها همچنان بستر ناامنی باشند، نمیتوان به آنها اجازه فعالیت داد. اروپاییها چرا دو استاندارد دارند؟ آنها برای خودشان میپسندند که دفتر خدمات هر پلتفرمی که در داخل کشور آنها فعالیت میکند، در داخل آن کشورها وجود داشته باشد، شورای عالی امنیت ملی هم همین را خواسته که آنها پاسخگوی فعالیت خود باشند و در کشور ما ناامنی ایجاد نکنند.
رییس جمهوری با تاکید بر اینکه، هر پلتفرمی باید پاسخگو باشد، زیرا وقتی پاسخگو نباشد، مشکل ایجاد میشود و بستر ناامنی میشوند، اظهار کرد: وزارت ارتباطات تلاش کرد تا پلتفرمهای داخلی ایجاد کند تا مردم از این پلتفرمها استفاده کنند که این کار شده است تا مردم در کسب و کار دچار مشکل نشوند. من معتقدم اختلالی در اینترنت نباید باشد و ما حتما موافق اختلال در اینترنت نیستیم، اما هر پلتفرمی بخواهد در کشور فعالیت کند نباید در کشور ناامنی ایجاد کند.