یک پژوهشگر از کشف کتیبه سنگ گور جدیدی در صخرههای نقش رستم خبر داد که به خط پهلوی کتابی نگاشته شده است.
دیدارنیوز: صخرههای نقش رستم از دیر باز جایگاه تدفینهای متنوعی از دوره ساسانی مربوط به بهدینان زرتشتی بوده که در این مکان میزیستهاند. دلیل تنوع و گستردگی این تدفینها، جمعیت فروان شهر استخر (زادگاه آیینی پادشاهان ساسانی بوده) که در فاصله نزدیکی از صخرههای نقش رستم واقع شده است و به همین خاطر مردمان شهر استخر و روستای اطراف آن، اجساد مردگان خود را به شیوههای رایج آن زمان در درون گودالهای ایجاد شده در سنگ یا صخرهها دفن میکردند.
ابوالحسن اتابکی (پژوهشگر آزاد) دراین باره گفت: دفن مردگان در شکاف سنگها یا صخرهها به این دلیل بود که بهدینان زرتشتی در دوره ساسانی بر این باور بودند که دنیای درون خاک دنیایی تاریک و اهریمنی است و از سوی دیگر بر این عقیده بودند که پیکر شخص درگذشته، چون نجس (نسو) میباشد، «عنصر مقدس خاک» را آلوده مینمود به همین دلیل از نهادن مردگان در درون خاک امتناع میکردند.
او از کشف سنگ نوشته تدفین دیگری در بررسیهای خود خبر داد که مربوط به یک استودان (استخوان دان) در دل صخرههای نقش رستم است و گفت: این سنگ نوشته تدفین، وابسته به استودان تاقچهای است که در اواخر دوره ساسانی برای «خانه ابدی» یکی از بهدینان زرتشتی فراهم شده است.
به گفته اتابکی، کاتب این سنگ نوشته تلاش نموده تا بوسیله شی نوک تیزی، متن کتیبه را بروی صخره، به خط پهلوی کتابی در شش سطر حجاری نماید که ترجمه آن بدین شرح است:
«این دخمک را
... برای روان
خویش
فرمود کرد (ساخت)
او را بهشت جاودان
بهر باد (باشد)».
او در آخر افزود: متن تمام کتیبههای نو یافته که در سالهای اخیر کشف کردهایم در همایشها، مجلهها و همچنین کتاب «تدفینهای فارس مرکزی» نوشته نجمه ابراهیمی به چاپ خواهد رسید.