دیدارنیوز - برهم صالح، رئیس جمهور عراق که به کویت سفر کرده است پس از دیدار با صباح الاحمد الجابر الصباح، امیر کویت در گفتوگو با خبرنگاران گفت: نمیخواهیم که تحریمهای آمریکا علیه ایران به عراق آسیب برسانند.
وی افزود: ما همواره درحال گفتوگو با آمریکا هستیم و شرایط ویژه عراق در رابطه با تحریمهای آمریکا علیه ایران باید ملاحظه شود .
رئیسجمهور عراق در ادامه گفت: ما درحال میانجیگری میان ایران و آمریکا نیستیم و نمیخواهیم وارد هیچ محوری بشویم و منفعت ما در این است که عراق اولویت باشد.
صالح همچنین گفت که عراق ، عربستان و کشورهای خلیج(فارس) در مبارزه با تروریسم و افراطگرایی همگی یکی هستند.
به نقل از المعلومه، پیش از این نیز ایاد علاوی، رئیس ائتلاف الوطنیه عراق در یک گفتوگوی تلویزیونی اعلام کرد که نامهای به دبیرکل سازمان ملل ارسال کرده است و از او خواسته است که خاص بودن روابط ایران و عراق در رابطه با تحریمهای آمریکا علیه ایران درنظر گرفته شود.
وی افزود: در این پیام از دبیرکل سازمان ملل خواستم که نشستی مشترک میان مسئولان سازمان ملل و مسولان عراقی و ایرانی در رابطه با معاف کردن عراق از تحریم ها برگزار کند.
رئیس ائتلاف الوطنیه عراق در این گفتوگو تصریح کرد: تحریم های آمریکا علیه ایران تاثیرات زیادی روی عراق خواهد گذاشت و لازم است در رابطه با این مساله با آرامش و تفاهم برخورد شود.
علاوی همچنین گفت: حمله نظامی به ایران و یا تحمیل تحریم علیه ملت آنرا نمی پذیریم و عراق آمادگی میانجیگری میان ایران و آمریکا را دارد.
در جریان بازگشت تحریمهای آمریکا علیه ایران تعدادی از شرکتها و موسسات، افراد و گروههای جدیدی نیز مورد تحریم قرار گرفتند. در این لیست که به ادعای دولت آمریکا علیه دولت ایران است اما در واقع تاثیر مستقیم آن بر مردم بوده و نیازهای اصلی آنها را هدف قرار داده است ۵۰ بانک و زیرمجموعههای آنها مورد تحریم قرار گرفتند. همچنین در این تحریمها خطوط کشتیرانی ایران و هواپیمایی جمهوری اسلامی نیز به چشم میخورد.
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در نامهای به دبیرکل سازمان ملل متحد با اشاره به تحریمهای غیرقانونی و یکجانبه آمریکا در ۱۴ آبان ۱۳۹۷ خواهان اقدام دستهجمعی سازمان ملل متحد و اعضای جامعه بینالمللی در مقابله با این تحریمها شد.
از سوی دیگر، سفارت آمریکا در بغداد اخیرا در ویدیویی که در صفحه فیس بوک خود منتشر کرد، اعلام کرد: آمریکا به عراق یک معافیت موقتی به مدت ۴۵ روز برای ادامه خرید گاز طبیعی و برق از ایران داده است. این معافیت به عراق فرصت می دهد به سوی استقلال انرژی گام بردارد.
مقامات بانک مرکزی عراق در اوت اعلام کرده بودند اقتصاد این کشور ارتباط نزدیکی با ایران دارد به همین دلیل بغداد از واشنگتن درخواست خواهد کرد از برخی از تحریمهایش معافیت بگیرد.
معافیت موقتی فعلی به شرطی داده شده است که عراق برای واردات از ایران، به دلار آمریکا پول پرداخت نکند.
پیش از این دو مقام دولتی عراق که بهدلیل محرمانه بودن موضوع، مایل نبودند نامشان فاش شود به بلومبرگ گفته بودند عراق همچنان گاز طبیعی و برق از ایران وارد میکند و یک حساب بانکی برای پرداخت پول واردات ایران به دینار ایجاد کرده است.
براساس این گزارش، دولت ایالات متحده آمریکا اعلام کرده است که چین، هند، ایتالیا، یونان، ژاپن، کره جنوبی، تایوان و ترکیه برای مدتی محدود اجازه دارند که به واردات نفت ایران ادامه دهند.