تیتر امروز

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ

این هشتاد و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
ادعای ترامپ: در حال گفتگوی مستقیم با ایران هستیم/ روز شنبه جلسه بزرگی با ایرانی‌ها خواهیم داشت
مسوولان جمهوری اسلامی چرا این خبر را اعلام نکردند؟ اگر واقعیت دارد، نباید به مردم ایران گفت؟

ادعای ترامپ: در حال گفتگوی مستقیم با ایران هستیم/ روز شنبه جلسه بزرگی با ایرانی‌ها خواهیم داشت

در شرایطی که مسوولان جمهوری اسلامی ایران از مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا خبر داده‌اند و مخالف مذاکره مستقیم هستند، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا دقایقی پیش از گفتگوهای مستقیم با ایران خبر داد.
گزارش دیدار از تاراجی که قدمت هشت ساله دارد

"گِلَک" را دزدیدند/ وزیرمیراث فرهنگی: مسوولیت جزایر کشور با مناطق آزاد است

موضوع بردن خاک جزیره هرمز در ایام نوروز ۱۴۰۴ توسط گردشگران چند روزی است که در صدر اخبار قرار گرفته، اما خوب است بدانید که این تاراج قدمت هشت ساله دارد و کلید آن از سال ۹۷ زده شد.

خروج روسیه از توافق غلات؛ کی‌یف تصمیم «مسکو» را محکوم کرد

کی‌یف طرح «بهانه‌ای دروغین» از سوی مسکو برای خروج از توافق صادرات غلات را محکوم کرد و از جامعه بین‌المللی خواست تا به روسیه برای بازگشت «دوباره به تعهداتش» فشار وارد کند.

کد خبر: ۱۳۹۵۳۷
۲۱:۲۶ - ۰۸ آبان ۱۴۰۱

خروج روسیه از توافق صادرات؛ کی‌یف «مسکو» را محکوم کرد

دیدارنیوز: کی‌یف روز یکشنبه تصمیم روسیه برای خروج از توافق پیشین برای اجازه حمل و نقل دریایی و صدور غلات اوکراین را «بهانه‌ای دروغین» خواند.

مسکو اعلام کرده است که به دلیل حمله پهپادی به ناوگان ارتش روسیه در دریای سیاه همکاری در زمینه صادرات غلات از طریق بنادر اوکراین را به حال تعلیق درآورده است.

ارتش روسیه روز یکشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که در جریان این حمله دست کم یک کشتی نظامی این کشور در آب‌های خلیج سواستوپول هدف پهپاد‌های هوایی و دریایی قرار گرفته است.

در این بیانیه تاکید شده است که ناو جنگی یاد شده در مسیری امن هدف قرار گرفته که به صورت ویژه برای حمل و نقل غلات اختصاص داده شده بود.

به عبارت دیگر، ارتش روسیه مدعی شده است که پهپاد‌های مهاجم از کرویدور امنِ اختصاص داده شده برای حمل و نقل غلات برای انجام حمله به ناوگان دریایی مستقر در خلیج سواستوپول استفاده کرده‌اند.

از سوی دیگر به ادعای مسکو، بررسی‌های به عمل آمده روی لاشه پهپاد‌های مهاجم نشان می‌دهد آن‌ها به ماژول‌ها و ابزار‌های ناوبری ساخت کانادا مجهز بوده‌اند.

تصمیم روسیه برای خروج موقت از توافق صدور غلات از اوکراین که علاوه بر تشدید بحران غذایی در مناطقی از جهان می‌تواند تبعات منفی بر بازار‌های اروپایی نیز داشته باشد واکنش جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا را به همراه داشت.

آقای بورل روز یکشنبه ضمن درخواست از مسکو برای تجدید نظر در تصمیم خود تاکید کرد که خروج روسیه از این توافق صادرات کود غلات را با مخاطراتی همراه خواهد کرد و سبب تضعیف تلاش‌های صورت گرفته برای کاهش بحران جهانی غذا خواهد شد.

این تصمیم مسکو همچنین سبب شد تا سازمان ملل متحد عمیقا نسبت به آن ابراز نگرانی کند و جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا نیز ضمن «شرم‌آور» خواندن آن، مساله تشدید بحران گرسنگی در جهان را مورد تاکید قرار دهد.

به ادعای مسکو، یکی از پهپاد‌های مورد استفاده در این حمله احتمالا «از یکی از کشتی‌های غیرنظامی که کی‌یف یا اربابان غربی‌اش برای صادرات محصولات کشاورزی از بنادر اوکراین اجاره کرده اند» پرتاب شده است.

کی‌یف طرح «بهانه‌ای دروغین» از سوی مسکو برای خروج از توافق صادرات غلات را محکوم کرد و از جامعه بین‌المللی خواست تا به روسیه برای بازگشت «دوباره به تعهداتش» فشار وارد کند.

از سوی دیگر، لندن هرگونه مسئولیت در انجام حمله پهپادی به ناوگان روسیه در کریمه را که مسکو به بهانه آن توافقنامه ماه ژوئیه تحت میانجی‌گری سازمان ملل و ترکیه را به حال تعلیق درآورده است، رد کرد.

اوکراین نیز همانند بریتانیا اتهام مطرح شده از سوی مسکو مبنی بر دست داشتن در حملات پهپادی به ناوگان روسیه در آب‌های کریمه را رد کرده است.

به گفته وزیر زیرساخت‌های اوکراین، یک کشتی باری با ۴۰ تن غله قرار بود روز یکشنبه اوکراین را به مقصد اتیوپی ترک کند، اما به دلیل محاصره کریدور اختصاص داده شده به صادرات غلات از سوی روسیه متوقف شده است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین نیز مدعی شده است که دست کم ۱۷۶ کشتی حامل بیش از دو میلیون تن غله بارگیری شده در اوکراین بواسطه اقدام مسکو از حرکت بازمانده‌اند.

مرکز هماهنگی مشترک ناظر بر توافق ماه ژوئیه میان مسکو و اوکراین نیز تائید کرد که هیچگونه جابجایی محموله برای روز یکشنبه تائید نشده است.

مسکو پس از خروج موقت از توافق یاد شده تاکید کرد که آماده است صادرات خود را جایگزین صادرات اوکراین به کشور‌های فقیر کند و در همین راستا آمادگی دارد تا ظرف ماه‌های آینده ۵۰۰ هزار تن غلات به صورت رایگان دراختیار این کشور‌ها قرار دهد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی