تیتر امروز

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست
در گفت‌وگوی دیدار اندیشه با یک فقیه و استاد دانشگاه و حوزه، مطرح شد:

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست

عبدالرحیم سلیمانی اردستانی در برنامه دیدار اندیشه گفت: اصرار بر حق تعیین سرنوشت مهمترین دلیل امتناع امام‌ حسین (ع) بر عدم بیعت با حاکم بود.
انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF
مجله خبری تحلیلی دیدار نیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF

این یازدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

چرا برخی بانک‌ها «وام» نمی‌دهند؟

بانک مرکزی به بانک‌ها اخطار داده که اخذ هرگونه سپرده به عنوان وثیقه نقدی برای پرداخت وام ممنوع است. اما بررسی‌ها نشان می‌دهند که برخی بانک‌ها در واکنش به این فشارها، پرداخت وام را متوقف کرده‌اند.

کد خبر: ۱۳۸۵۳۸
۱۷:۳۷ - ۱۸ مهر ۱۴۰۱

چرا برخی بانک‌ها «وام» نمی‌دهند؟

دیدارنیوز: در روز‌های اخیر بار‌ها شاهد هشدار‌های بانک مرکزی به بانک‌ها نسبت به رعایت قوانین و مقررات بوده‌ایم. حال، بانک مرکزی بار دیگر به شبکه بانکی اخطار داده است که اخذ هرگونه سپرده به عنوان وثیقه نقدی و بلوکه کردن بخشی از تسهیلات اعطایی ممنوع است و متخلفان به هیات انتظامی بانک‌ها معرفی خواهند شد.

پیش‌تر نیز بانک مرکزی به بانک‌ها اخطار داده بود که در صورت رعایت نکردن نرخ‌های سود مصوب، با مدیران آن‌ها برخورد خواهد کرد. اما علت این هشدار‌های پیاپی به شبکه بانکی، تخلف مدیران بانکی است یا مشکل از قوانین و مصوبه‌های موجود است؟

فشار‌های بانک مرکزی با بانک‌ها چه می‌کند؟

در شرایط کنونی که بانک‌ها با کسری‌های مزمن مواجه هستند، بانک مرکزی از طرفی مسیر کسب درآمد آن‌ها را با سرکوب نرخ بهره مسدود کرده است و از طرفی بانک‌ها را مجبور می‌کند که بدون وثیقه‌گیری‌های لازم وام بدهند.

در این شرایط بانک‌ها ناچارند که سود سپرده‌های دریافتی را به طور منظم پرداخت کنند، اما تضمینی برای بازپرداخت وام‌های اعطایی آن‌ها وجود ندارد. در شرایط کنونی که بانک مرکزی، بانک‌ها را برای پرداخت وام‌های تکلیفی مثل وام ازدواج و وام مسکن تحت فشار قرار داده است، این شرایط وخیم‌تر شده است. زیرا بانک‌ها موظف هستند که این وام‌ها را پرداخت کنند، اما وثیقه خاصی دریافت نکنند.

در این شرایط ریسک نکول این گونه وام‌های تکلیفی افزایش پیدا کرده و بانک‌ها که همین الان هم وضعیت مطلوبی ندارند، با کسری‌های بیشتر مواجه خواهند شد.

توقف پرداخت وام در برخی بانک‌ها

به نظر می‌رسد که همه این شرایط دست به دست هم داده‌اند تا بانک‌ها قید پرداخت وام را بزنند. گزارشات رسیده، حاکی از آن هستند که تعدادی از بانک‌ها در دو هفته اخیر فرآیند اعطای تسهیلات خرد خود را متوقف کرده و وام نمی‌دهند.

مخاطبان گزارش داده‌اند که از دو هفته گذشته، وقتی برای دریافت وام به برخی از شعب بانک‌های ملی، ملت، شهر و گردشگری مراجعه کرده‌اند، با بن‌بست مواجه شده‌اند.

برای راستی‌آزمایی این ادعا، با بانک‌های نام برده شده تماس گرفتیم. این بانک‌ها در پاسخ اظهار کردند که به علت کمبود بودجه توانایی پرداخت وام ندارند.

به نظر می‌رسد که این هشدار‌ها و تذکرات بانک مرکزی به بانک‌های کشور مبنی بر لزوم تسهیل پرداخت وام، نه تنها نتوانسته باعث افزایش پرداخت وام شود، بلکه تاثیراتی عکس هدف بانک مرکزی داشته است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی