تیتر امروز

گزارش دیدار از تاراجی که قدمت هشت ساله دارد

"گِلَک" را دزدیدند/ وزیرمیراث فرهنگی: مسوولیت جزایر کشور با مناطق آزاد است

موضوع بردن خاک جزیره هرمز در ایام نوروز ۱۴۰۴ توسط گردشگران چند روزی است که در صدر اخبار قرار گرفته، اما خوب است بدانید که این تاراج قدمت هشت ساله دارد و کلید آن از سال ۹۷ زده شد.
حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.

چرا برخی بانک‌ها «وام» نمی‌دهند؟

بانک مرکزی به بانک‌ها اخطار داده که اخذ هرگونه سپرده به عنوان وثیقه نقدی برای پرداخت وام ممنوع است. اما بررسی‌ها نشان می‌دهند که برخی بانک‌ها در واکنش به این فشارها، پرداخت وام را متوقف کرده‌اند.

کد خبر: ۱۳۸۵۳۸
۱۷:۳۷ - ۱۸ مهر ۱۴۰۱

چرا برخی بانک‌ها «وام» نمی‌دهند؟

دیدارنیوز: در روز‌های اخیر بار‌ها شاهد هشدار‌های بانک مرکزی به بانک‌ها نسبت به رعایت قوانین و مقررات بوده‌ایم. حال، بانک مرکزی بار دیگر به شبکه بانکی اخطار داده است که اخذ هرگونه سپرده به عنوان وثیقه نقدی و بلوکه کردن بخشی از تسهیلات اعطایی ممنوع است و متخلفان به هیات انتظامی بانک‌ها معرفی خواهند شد.

پیش‌تر نیز بانک مرکزی به بانک‌ها اخطار داده بود که در صورت رعایت نکردن نرخ‌های سود مصوب، با مدیران آن‌ها برخورد خواهد کرد. اما علت این هشدار‌های پیاپی به شبکه بانکی، تخلف مدیران بانکی است یا مشکل از قوانین و مصوبه‌های موجود است؟

فشار‌های بانک مرکزی با بانک‌ها چه می‌کند؟

در شرایط کنونی که بانک‌ها با کسری‌های مزمن مواجه هستند، بانک مرکزی از طرفی مسیر کسب درآمد آن‌ها را با سرکوب نرخ بهره مسدود کرده است و از طرفی بانک‌ها را مجبور می‌کند که بدون وثیقه‌گیری‌های لازم وام بدهند.

در این شرایط بانک‌ها ناچارند که سود سپرده‌های دریافتی را به طور منظم پرداخت کنند، اما تضمینی برای بازپرداخت وام‌های اعطایی آن‌ها وجود ندارد. در شرایط کنونی که بانک مرکزی، بانک‌ها را برای پرداخت وام‌های تکلیفی مثل وام ازدواج و وام مسکن تحت فشار قرار داده است، این شرایط وخیم‌تر شده است. زیرا بانک‌ها موظف هستند که این وام‌ها را پرداخت کنند، اما وثیقه خاصی دریافت نکنند.

در این شرایط ریسک نکول این گونه وام‌های تکلیفی افزایش پیدا کرده و بانک‌ها که همین الان هم وضعیت مطلوبی ندارند، با کسری‌های بیشتر مواجه خواهند شد.

توقف پرداخت وام در برخی بانک‌ها

به نظر می‌رسد که همه این شرایط دست به دست هم داده‌اند تا بانک‌ها قید پرداخت وام را بزنند. گزارشات رسیده، حاکی از آن هستند که تعدادی از بانک‌ها در دو هفته اخیر فرآیند اعطای تسهیلات خرد خود را متوقف کرده و وام نمی‌دهند.

مخاطبان گزارش داده‌اند که از دو هفته گذشته، وقتی برای دریافت وام به برخی از شعب بانک‌های ملی، ملت، شهر و گردشگری مراجعه کرده‌اند، با بن‌بست مواجه شده‌اند.

برای راستی‌آزمایی این ادعا، با بانک‌های نام برده شده تماس گرفتیم. این بانک‌ها در پاسخ اظهار کردند که به علت کمبود بودجه توانایی پرداخت وام ندارند.

به نظر می‌رسد که این هشدار‌ها و تذکرات بانک مرکزی به بانک‌های کشور مبنی بر لزوم تسهیل پرداخت وام، نه تنها نتوانسته باعث افزایش پرداخت وام شود، بلکه تاثیراتی عکس هدف بانک مرکزی داشته است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی