تیتر امروز

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟
ویژه برنامه نوروزی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی؛ بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ (قسمت چهارم)

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟

این چهارمین قسمت از ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۴ دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی است که به بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ می‌پردازد. در این برنامه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید آمریکا و سقوط بشار...

درخواست هزاران باستان‌شناس برای پس گرفتن «سنگ روزتا»

بیش از دو هزار و پانصد باستان‌شناس، استرداد «سنگ روزتا» از موزه بریتانیا به مصر را خواستار شدند.

کد خبر: ۱۳۸۴۵۰
۱۴:۳۶ - ۱۷ مهر ۱۴۰۱

درخواست هزاران باستان‌شناس برای پس گرفتن سنگ روزتا

سنگ روزتا که در موزه بریتانیا نگهداری می‌شود

دیدارنیوز ـ جمع‌آوری امضاء برای این عریضه از ماه گذشته آغاز شده بود. در این نامه از نخست وزیر مصر خواسته شده است به طور رسمی درخواست بازگشت «سنگ روزتا» و ۱۶ اثر تاریخی دیگر را که به طور غیرقانونی و غیراخلاقی از کشور خارج شده‌اند، مطرح کند.

پیش‌تر «زاهی حواس»، باستان‌شناس مشهور مصر نیز، بازگشت «سنگ روزتا» به مصر را خواستار شده و از برنامه‌هایش برای ایجاد یک عریضه خبر داده بود.

«مونیکا هانا»، باستان‌شناسی که در کمپین استرداد «سنگ روزتا» شرکت دارد، در گفتگو با «سی‌بی‌اس» اظهار کرد: «پیش از این فقط دولت مصر بود که به تنهایی خواستار استرداد آثار تاریخی مصر بود، اما امروز مردم هم می‌خواهند که آثار فرهنگی که به آن‌ها تعلق دارد را پس بگیرند.»

«روزتا» یک سنگ‌نوشته با قدمت دو هزار و دویست سال است که متن‌های روی آن به سه نوع سیستم نوشتاری مختلف شامل خط دموتیک مصری، یونان باستان و هیروگلیف نوشته شده‌اند.

«سنگ روزتا» در سال ۱۷۹۹ میلادی در نزدیکی شهر باستانی «روزتا» واقع در «دلتای نیل» کشف شد. گفته می‌شود سربازان ارتش «ناپلئون» این اثر را در جریان لشگرکشی فرانسه به مصر کشف کرده‌اند. به دنبال شکست «ناپلئون» در سال ۱۸۰۱ میلادی این سنگ بر اساس «معاهده اسکندریه» به مالکیت بریتانیا درمی‌آید. این سنگ در فوریه سال ۱۸۰۲ به انگلستان منتقل شده و در جولای همان سال توسط «جورج سوم» به «موزه بریتانیا» اهدا می‌شود.

«سنگ روزتا» که باستان‌شناسان نخستین‌بار به کمک آن موفق شدند زبان هیروگلیفی را رمزگشایی کنند، جزو ارزشمندترین آثار مجموعه «موزه بریتانیا» محسوب می‌شود.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی