ولادیمیر پوتین با تاکید بر لزوم پیشبرد سریعتر اهداف روسیه در جنگ اوکراین ضمن رونمایی از کارزار فراخوانی افراد دارای تجربه نظامی به جبهه نبرد، کشورهای غربی حامی اوکراین را به استفاده از سلاح هستهای تهدید کرد.
دیدارنیوز: رئیس جمهوری روسیه روز چهارشنبه در جریان سخنرانی ویدیویی خود خطاب به مردم این کشور گفت که اهداف روسیه در اوکراین تغییری نکرده و انتخاب رویکرد نظامی در قبال این کشور «لازم و ضروری» بوده چرا که به زعم او غرب با تهیه سلاحهای پیشرفته برای اوکراین «از تمام خطوط [قرمز]عبور کرده است.»
آقای پوتین ایالات متحده و اروپا را به مشارکت در پروژه «باج خواهی هستهای» از روسیه متهم کرد و هشدار داد که روسیه «سلاحهای زیادی» در اختیار دارد که برخی از آنها حتی از سلاحهای کشورهای ناتو پیشرفتهترند.
او همچنین حمایت دوباره خود را از برگزاری همهپرسی الحاق به روسیه در قلمرو اشغالی شرق اوکراین اعلام کرد. رئیس جمهوری روسیه در ادامه این سخنرانی با تاکید بر این که روسیه در صورت تهدید یکپارچگی ارضی خود از تمامی امکانات و تسلیحات خود استفاده خواهد کرد، خطاب به کشورهای حامی اوکراین گفت: «این یک بلوف نیست.»
پس از این سخنرانی، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، از فراخوانی ۳۰۰ هزار تن از افراد دارای تجربه نظامیِ هر چند اندک خبر داد و به مردم روسیه وعده داد که دانشآموزان فعلا به جبهه جنگ فرخوانده نمیشوند.
براساس برآوردهای تحلیلگران و کارشناسان نظامی، تعداد نیروهای روسی، از جمله جداییطلبان تحت حمایت روسیه، در حال حاضر از ۲۰۰ هزار نفر تجاوز نمیکند و اگر بسیج ۳۰۰ هزار نیروی جدید موفقیتآمیز باشد، این امر موجب تقویت روسیه در خط مقدم نبرد در خاک اوکراین میشود. هر چند که آموزش نظامی، تامین سلاح، تدارکات و سازماندهی آنها این تعداد نیرو دشواریهای خاص خود را خواهد داشت.
همزمان گزارشهای نهادهای اطلاعاتی غربی از بیانگیزگی بالای نیروهای روسی در پی پیشرویهای نیروهای اوکراینی خبر میدهد، چنان که دومای دولتی روسیه نیز روز سهشنبه با تشدید مجازات سربازان خاطی و فراری از جنگ موافقت کرد.
با این حال، سخنرانی روز چهارشنبه ولادیمیر پوتین، شوک تازهای به بازارهای مالی وارد کرد. به طوری که قیمت هر بشکه نفت پایه برنت دو دلار و ۳۸ سنت بالا رفت و به ۹۳ دلار رسید که بالاترین سطح در دو هفته گذشته محسوب میشود. همچنین قیمت گاز هلند، نرخ پایه اروپا، برای تحویل در ماه آینده ۵ درصد افزایش یافت و به ۲۰۴ یورو در هر مگاوات ساعت رسید.
در همین حال، نرخ برابری دلار آمریکا نیز در مقابل ارزهای عمده جهان به اوج خود در دو دهه گذشته رسید و ارز واحد اروپایی هم ۴۷ صدم درصد در مقابل دلار آمریکا تضعیف شد. بهای هر اونس طلا روز چهارشنبه ۱۰ دلار و ۷۰ سنت بالا رفت و از هزار و ۶۷۵ دلار فراتر رفت.
شاخص بورس آلمان هم روز چهارشنبه ۳.۸ واحد کاهش یافت و شاخص بورس ژاپن (نیکی) هم به افت ۳۷۵ واحدی تن داد.