تیتر امروز

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده
در گفت‌و‌گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک استاد دانشگاه مطرح شد

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده

دیدار در یکی دیگر از سلسله گفت‌و‌گو‌های «ایرانشهر» به سراغ محمد حسین شریف‌زادگان، استاد برجسته دانشگاه شهید بهشتی رفته و موضوعات مختلف از مناسبات مربوط به توزیع ثروت، سرانه فقر و آثار و پیامدهای...
به نام مردم به کام نهادهای فرهنگی/ علیرضا بهبهانی: کشور را با بودجه رویاپردازی نمی‌توان اداره کرد/ مهدی پازوکی: چرا ردیف بودجه دانشگاه‌ها از نهادهای فرهنگی کمتر است
دیدار بودجه ۱۴۰۵ را بررسی می‌کند

به نام مردم به کام نهادهای فرهنگی/ علیرضا بهبهانی: کشور را با بودجه رویاپردازی نمی‌توان اداره کرد/ مهدی پازوکی: چرا ردیف بودجه دانشگاه‌ها از نهادهای فرهنگی کمتر است

دیدارنیوز پس از دفاع مسعود پزشکیان، رئیس جمهور از بودجه ۱۴۰۵ صحبت‌های او و تحلیل‌های کارشناسان درباره این بودجه را بررسی می‌کند.
دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد

این صد و چهل و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۴ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

«شاهنامه شاه‌طهماسب» به مزایده گذاشته شد

بخشی از نسخه دست‌نویس «شاهنامه شاه‌طهماسب» به عنوان یک اثر نفیس در حراجی ساتبیز به فروش گذاشته شد.

کد خبر: ۱۳۷۳۵۷
۱۴:۵۹ - ۲۳ شهريور ۱۴۰۱

شاهنامه شاه‌طهماسب به مزایده گذاشته شد

دیدارنیوز ـ به نقل از گاردین، بخشی از نسخه دست‌نویس «شاهنامه شاه‌طهماسب» که حراجی ساتبیز از آن به عنوان «یکی از نفیس‌ترین نسخه‌های مصور و دست‌نویس موجود» یاد کرده است، ماه آینده میلادی با قیمت تخمینی چهار تا شش میلیون پوند به مزایده گذاشته خواهد شد.

این شاهنامه برای شاه طهماسب ایران در قرن شانزدهم میلادی تهیه شد. تصاویر این نسخه دست‌نویس طی دو قرن توسط برخی از برجسته‌ترین هنرمندان آن روزگار خلق شده است.

«بندیکت کارتر»، مدیر بخش هنر اسلامی و هندی حراجی ساتبیز گفت: «این نسخه دست‌نویس یک شاهکار جهانی واقعی است و فقط درصورتی می‌توان معادل اروپایی برای (این نسخه) در نظر گرفت که چنین نسخه دست‌نویسی توسط تمام هنرمندان بزرگ رنساس آن زمان خلق شده باشد.»‌

«شاهنامه شاه‌طهماسب» توسط «میرزا علی»، یکی از برجسته‌ترین هنرمندان صفوی و پسر «سلطان محمد نگارگر»، یکی از بزرگترین نقاشان ایرانی که او هم در خلق این شاهنامه همکاری داشته، نقاشی شده‌اند.

به گفته «کارتر» در این نسخه جزئیات بسیار زیادی به کار رفته است و تصاویر حتی در حاشیه‌های صفحه نیز کار شده است. «کارتر» معتقد است «بیننده می‌تواند در نقاشی این شاهنامه گم شود.»‌

ساخت «شاهنامه شاه‌طهماسب» به دستور «شاه اسماعیل» پایه‌گذار دودمان صفویان آغاز شد و پس از درگذشت او، پسرش «شاه طهماسب» که در آن زمان کودک بود، نظارت بر ساخت این اثر را ادامه داد. پس از این‌که شاهنامه تکمیل شد به عنوان یک هدیه دیپلماتیک به سلطان سلیم دوم امپراتوری عثمانی اهدا شد. از دیگر مالکان بعدی این شاهنامه به خانواده «روتشیلد» می‌توان اشاره کرد.

رکورد گرانترین اثر مکتوب اسلامی به نسخه دست‌نوشته‌ای از همین شاهنامه تعلق دارد که در سال ۲۰۱۱ در حراجی ساتبیز به قیمت ۷.۴ میلیون پوند فروخته شد.

بخش‌های مختلف «شاهنامه شاه‌طهماسب» در مجموعه موزه‌های مختلفی از جمله «موزه هنر متروپولیتن نیویورک»، «موسسه اسمیتسونین واشنگتن دی‌سی»، مجموعه هنر اسلامی ناصر خلیلی در لندن و موزه هنر معاصر تهران نگهداری می‌شوند.

بخشی از «شاهنامه شاه‌طهماسب» در جریان مزایده هنر جهان اسلام و هندی ماه اکتبر در حراجی ساتبیز به فروش گذاشته خواهد شد.

از دیگر آثاری که در این حراجی به فروش گذاشته خواهند شد به یک قرآن تاریخی متعلق به ۱۵۷۵ میلادی می‌توان اشاره کرد که ارزش تقریبی آن بین ۴۰۰ هزار تا ۶۰۰ هزار پوند برآورد شده است.

منبع: ایسنا
برچسب ها: آثار هنری
ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی