تیتر امروز

خلخالی و ربانی شیرازی با نخست وزیری بختیار مخالف بودند اما آیت‌الله خمینی نه/ پشیمانم که به بازرگان گفتم استعفا بدهد/ نسخه اولیه استعفای بنی صدر را امیر انتظام نوشت
گفت‌وگوی دیدارنیوز در برنامه تنگنا با محمدحسین بنی اسدی،دبیرکل نهضت آزادی ایران

خلخالی و ربانی شیرازی با نخست وزیری بختیار مخالف بودند اما آیت‌الله خمینی نه/ پشیمانم که به بازرگان گفتم استعفا بدهد/ نسخه اولیه استعفای بنی صدر را امیر انتظام نوشت

محمدحسین بنی اسدی، دبیرکل نهضت آزادی مهمان یکی دیگر از برنامه‌های تنگنا بود. او تاکید می‌کند که آیت الله خمینی با نخست وزیری بنی‌صدر مشکلی نداشت، اما خلخالی و ربانی شیرازی مخالفت کردند.
کوروش احمدی: اگر قرار بر حضور ظریف در مذاکرات بود، فشار خون عده‌ای بالا می‌رفت! / به نتیجه نرسیدن این مذاکرات، هزینه‌های سنگینی به دنبال دارد/ احتمال جنگ بالاست/ دیپلماسی پنهان یا درِ پشتی با ترامپ اصلا ممکن نیست
در گفتگوی دیدارنیوز با دیپلمات پیشین ایران در نیویورک مطرح شد

کوروش احمدی: اگر قرار بر حضور ظریف در مذاکرات بود، فشار خون عده‌ای بالا می‌رفت! / به نتیجه نرسیدن این مذاکرات، هزینه‌های سنگینی به دنبال دارد/ احتمال جنگ بالاست/ دیپلماسی پنهان یا درِ پشتی با ترامپ اصلا ممکن نیست

باید ابتکار عمل رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی مذاکرات را در دست بگیریم. نکته‌ای که مقامات ما باید به آن توجه داشته باشند، این است که دیپلماسی پنهان با ترامپ، معنی نخواهد داشت.
مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ

این هشتاد و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

اردوغان: دستور قتل خاشقجی از طرف ملک سلمان نبود

رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرد، دستور قتل جمال خاشقجی از عالی‌ترین سطح در حکومت عربستان صادر شده اما ملک سمان از شبهه این جنایت خارج است.

کد خبر: ۱۳۶۲۶
۰۸:۳۵ - ۱۲ آبان ۱۳۹۷

دیدارنیوز - رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه شب گذشته در یادداشتی در روزنامه واشنگتن پست نوشت: می‌دانیم مرتکبان قتل در بین ۱۸ بازداشتی در عربستان هستند و همچنین می‌دانیم این افراد به منظور اجرای اوامر صادره به آنها به ترکیه آمدند و خاشقجی را کشتند و کشور را ترک کردند.

رئیس‌جمهوری ترکیه افزود: ما نهایتا می‌دانیم که این دستور از سوی عالی‌ترین سطح در دولت عربستان صادر شده اما در عین حال افزود هرگز احساس نکردیم ملک سلمان، پادشاه عربستان این دستور را داده باشد.

وی گفت: براساس این داده هیچ دلیلی نمی‌بینم بگویم ملک سلمان دستور قتل او را صادر کرده باشد و قتل او را بیانگر سیاست رسمی عربستان نمی‌دانم و از این رو پنداشتن اینکه قتل خاشقجی مشکلی بین دو کشور ایجاد می‌کند، تصور غلطی است.

اردوغان تصریح کرد: یک ماه بعد از قتل او ما همچنان نمی‌دانیم جسدش کجاست چرا که تدفین جسد او باید دست کم براساس آداب اسلامی به شیوه‌ای مناسب انجام شود.

اردوغان در این یادداشت تحت عنوان "عربستان همچنان باید به سوالات بسیاری درباره قتل جمال خاشقجی پاسخ دهد" نوشت: عملیات قتل شامل گروه‌های بسیاری از مسؤولان امنیتی سعودی می‌شد. من خواهان شناسایی کسانی که قاتلان را فرستاده و دستور قتل خاشقجی را داده‌اند، هستم.

رئیس‌جمهوری ترکیه در این یادداشت می‌آورد: ما به عنوان اعضای مسؤول جامعه جهانی باید هویت عاملان قتل خاشقجی را شناسایی کرده و همچنین بفهمیم اینها که مورد اعتماد مقامات سعودی هستند و همچنان بر جنایت سرپوش می‌گذارند چه کسانی هستند.

اردوغان تصریح کرد: روابط دوستی با عربستان به این معنی نیست که ترکیه چشم خود را روی این جنایت می‌بندد و سرپوش گذاشتن بر قتل خاشقجی می‌تواند تبدیل به سابقه خطرناکی شود.

رئیس جمهوری ترکیه خاطرنشان کرد: برخی امیدوارند که این مساله فیصله یابد و فراموش شود اما ما به طرح سوالات خود که برای تحقیقات جنایی ترکیه و خانواده خاشقجی و دوستدارانش سرنوشت ساز است ادامه خواهیم داد. ترکیه طی یک ماه گذشته هر چه توان داشته برای روشن کردن زوایای این جنایت به کار گرفته است.

براساس یادداشت اردوغان، قتل خاشقجی شامل مقامات امنتیتی بسیار زیادی می‌شود مانند رسوایی واترگیت،‌ مانند حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر که بزرگترین جنایت عملیات ربایندگی هواپیما بود،‌ مهم است.

در این یادداشت اردوغان داستان بسیار آشنا را دوباره آورده است مبنی بر اینکه جمال خاشقجی روزنامه‌نگار سعودی دوم اکتبر وارد کنسولگری عربستان در استانبول می‌شود تا اسناد مربوط به ازدواجش را دریافت کند، ازدواج با خدیجه چنگیز که بیرون کنسولگری منتظر اوست.

وی افزود: طی یک ماه گذشته ترکیه تمام توان خود را به کار گرفت و نتیجه تلاش‌های ما را جهان دریافت مبنی بر اینکه خاشقجی از سوی جوخه مرگ به قتل رسیده و این با برنامه‌ریزی و زیر نظر گرفتن او بوده است.

وی در عین حال گفت: همچنان سوالات مهم دیگری باقی مانده‌اند نظیر جسد او کجاست؟ همدست داخلی که مقامات سعودی از او حرف می‌زنند که جسد خاشقجی را تحویل گرفته کیست؟ چه کسی دستور قتل این فرد را داده است؟

رئیس جمهوری ترکیه تاکید کرد: بعد از یک از قتل او ما همچنان نمی‌دانیم جسدش کجاست. این قتل قابل توجیه نیست و اگر چنین جنایت‌هایی در آمریکا یا هر مکان دیگر رخ دهند مقامات این کشورهای در جزئیات دقیق می‌شوند و ما نمی‌توانیم غیر این کار را انجام دهیم.  

اردوغان اضافه کرد: دیگر نباید کسی جرات ارتکاب چنین جنایت‌هایی را در خاک کشور عضو ناتو داشته باشد و الا با مجازات‌های وخیم روبه‌رو می‌شود.
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
آخرین اخبار بیشتر
امروز چهارشنبه ۲۰ فروردين
امروز چهارشنبه ۲۰ فروردين
امروز چهارشنبه ۲۰ فروردين
امروز چهارشنبه ۲۰ فروردين
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی