تیتر امروز

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...

خرید و فروش سلاح میان کاربران عراقی‌ فیسبوک؛ دلیل داغ‌شدن بازار چیست؟

کاربران فیسبوک در عراق با استفاده از ضعف نظارت این شبکه اجتماعی بر محتوای زبان عربی و کردی از این پلتفرم به عنوان محلی برای خرید و فروش سلاح استفاده می‌کنند.

کد خبر: ۱۳۵۷۲۸
۱۸:۲۶ - ۲۶ مرداد ۱۴۰۱

چرا بازار خرید و فروش سلاح میان عراقی‌ها داغ است؟

دیدارنیوز: براساس گزارش موسسه گفت و گوی اجتماعی، خرید و فروش سلاح گرم در بخش کامنت‌های فیسبوک در عراق بسیار داغ است.

فیسبوک بار‌ها به ناتوانی از کنترل محتوای خشونت آمیز و خطرناک به ویژه در خاورمیانه متهم شده است. متا، شرکت مادر فیسبوک، با کمبود نیروی انسانی برای مواجهه با محتوای ممنوع بسیاری از زبان‌ها دست و پنجه نرم می‌کند.

مصطفی ایاد، از موسسه گفت و گوی اجتماعی می‌گوید ناتوانی از نظارت بر زبان‌های عربی و کردی در عراق، فیسبوک را به یک بازار آزاد تجارت اسلحه تبدیل کرده است. آقای ایاد گفت: «یافتن سلاح در بخش کامنت‌های فیسبوک نسبتا راحت است. حتی در صفحاتی با میلیون‌ها دنبال کننده.»

براساس داده‌های تحقیقات موسسه گفت و گوی اجتماعی، فقدان نظارت آنچنان جدی است که بسیاری از کاربران نیازی به پنهان کردن قصد و غرض خود هم ندارند. مصطفی ایاد می‌گوید: «مثلا یک نفر نام کاربری "من سلاح می‌فروشم" را به زبان کردی برای خود برگزیده است.»

گسترش خرید و فروش سلاح در میان کاربران فیسبوک در عراق، دلایل متفاوتی دارد. شاید مهم‌ترین عامل این باشد که عرب زبانان یکی از پرشمار و همزمان فزاینده‌ترین کاربران فیسبوک و دیگر شبکه‌ها و پیام رسان‌های متا، نظیر واتس اپ را تشکیل می‌دهند.

این وضعیت، تبعات جبران ناپذیری را در زندگی واقعی و نه تنها مجازی در پی داشته است. دو ماه پیش یک دانشجوی ناراضی در کردستان عراق یک مدرس و سپس رئیس دانشکده حقوق دانشگاه محل تحصیل خود را به قتل رساند. او سلاح عامل جرم را از طریق فیسبوک خریده بود.

آمار قتل با سلاح گرم در عراق از سراسر خاورمیانه و شمال آفریقا بالاتر است. با وجود ممنوعیت حمل اسلحه گرم، شمار قربانیان عراقی با توجه به نسبت جمعیتی، از شمار مقتولان تسلیحات گرم در ایالات متحده آمریکا، بالاتر است.

درگیری‌های مسلحانه بی پایان میان ارتش و پلیس از یک سو و گروه‌های تروریستی نظیر داعش و همچنین رقابت میان شبه نظامیان گروه‌های رقیب قومی مذهبی، حسن ناامنی و نیاز به سلاح در میان غیرنظامیان را افزایش می‌دهد.

مصطفی ایاد با انتقاد از ضعف نظارت فیسبوک بر کامنت‌ها و کاربران مرتبط با تجارت اسلحه، خواستار پاسخگویی مدیران متا است و می‌گوید: «اینکه رنج‌های بسیاری در زندگی واقعی، از نقص نظارت در فضای مجازی ناشی می‌شود، پذیرفتنی نیست.»

پس از انتشار گزارش موسسه گفت و گوی اجتماعی، فیسبوک اعلام کرد شماری از حساب‌های مورد اشاره در این پژوهش را بسته است و شمار پرسنل مورد نیاز برای حذف کامنت‌های مرتبط با خریدوفروش سلاح را افزایش می‌دهد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی