تیتر امروز

بازگشت ترامپ؛ بسیاری از ایرانی‌ها نگران جنگ، برخی امیدوار
از چشم جهان (۱۸۰)

بازگشت ترامپ؛ بسیاری از ایرانی‌ها نگران جنگ، برخی امیدوار

دونالد ترامپ بار دیگر به کاخ سفید بازگشته و این اتفاق یک نگاه دوگانه را برای ایرانی‌ها شکل داده است؛ آیا میان تهران و واشنگتن جنگی تمام‌عیار درخواهد گرفت یا رئیس‌جمهور جدید آمریکا دیپلماسی غیرمنتظره‌ای...
اینطوری ما عوام راحت‌تر تحمل‌تان می‌کنیم
افاضات اضافه

اینطوری ما عوام راحت‌تر تحمل‌تان می‌کنیم

عوام الملک در نامه‌ای به حضرت مسعود، از دستور او برای توقف مازوت‌سوزی در سه نیروگاه تقدیر کرده و گفته اگر بدانیم شما خواص دقیقا چه کار می‌کنید و نفع و زیان کارتان برای ما چیست راحت‌تر تحمل‌تان...
کامبک قاطعانه ترامپ به کاخ سفید/ واکنش ایران به نتیجه انتخابات آمریکا/ دختر دانشجوی علوم و تحقیقات کجاست؟
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

کامبک قاطعانه ترامپ به کاخ سفید/ واکنش ایران به نتیجه انتخابات آمریکا/ دختر دانشجوی علوم و تحقیقات کجاست؟

این چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

چاقی کودک نشانه «سلامتی» نیست

مجید هاشمی، متخصص تغذیه با اشاره به باور غلطی که برخی مردم چاقی را نشانه سلامت کودک می‌دانند، می‌گوید اگر کودک دچار لاغری نیست از اجبار او برای خوردن غذای بیشتر اجتناب کنند چراکه در این صورت تعداد سلول‌های چربی در بدن کودک افزایش پیدا می‌کند و استعداد چاقی بروز پیدا خواهد کرد.

کد خبر: ۱۳۵۶۷۴
۰۸:۴۶ - ۲۶ مرداد ۱۴۰۱

چاقی کودک نشانه «سلامتی» نیست

دیدارنیوز: یک متخصص تغذیه در چهارمحال و بختیاری با اشاره به باور غلطی که برخی مردم چاقی را نشانه سلامت کودک می‌دانند، گفت: اگر کودک دچار لاغری نیست از اجبار او برای خوردن غذای بیشتر اجتناب کنند چراکه در این صورت تعداد سلول‌های چربی در بدن کودک افزایش پیدا می‌کند و استعداد چاقی بروز پیدا می‌کند.

مجید هاشمی، درخصوص لاغری کودکان و راه‌های افزایش وزن آن‌ها، اظهار کرد: سرعت رشد کودکان در دو سال ابتدایی زندگی بالا است، اما به مرور این سرعت رشد کاهش پیدا می‌کند و از سال سوم زندگی کودکان تا سال‌های رسیدن به بلوغ که این زمان در دختران و پسران متفاوت است سرعت رشد افت محسوسی دارد.

این متخصص تغذیه در چهارمحال و بختیاری افزود: کودکان دختر و پسر بین سال‌های سوم تا هفتم زندگی خود هرساله حدود دو تا سه کیلو وزن اضافه می‌کنند و شش تا هشت سانتی‌متر نیز قد آن‌ها رشد می‌کند همچنین تا شش سالگی درصد چربی بدن نیز کاهش می‌یابد به همین دلیل معمولا از سال سوم زندگی کودکان به بعد با توجه به اینکه سرعت رشد قد کودکان نسبت به وزن‌گیری آن‌ها بیشتر است BMI آن‌ها کاهش پیدا می‌کند، یعنی با دقت در ظاهر کودک احساس می‌شود دچار لاغری شده درحالی که وزن بچه اضافه شده، اما چون سرعت رشد قدی از سرعت وزن‌گیری بیشتر است و یا نسبت وزن به قد کودک کم می‌شود خانواده گمان می‌کنند کودک در حال لاغر شدن است.

وی ادامه داد: با توجه به توضیحاتی که درخصوص سرعت رشد قد و وزن کودکان داده شد تشخیص لاغری در کودکان به راحتی و توسط والدین امکان‌پذیر نیست بلکه باید وزن ابتدای تولد کودک بررسی شود و درصورتی که کودک از سرعت رشد کافی برخوردار باشد فرض لاغری کودک رد می‌شود.

هاشمی عنوان کرد: زمانی می‌توان گفت کودک دچار لاغری شده که از معیار‌های لاغری تبعیت کند یعنی وزن کودک نسبت به گروه هم‌سالان خود و یا وزن او نسبت به قدی که دارد کمتر باشد و این تعریف صحیح لاغری کودکان است.

این متخصص تغذیه در چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: زمانی که با توجه به تعریف صحیح لاغری اطمینان حاصل شد که کودکی دچار لاغری است در ابتدا باید علت آن را جست‌وجو کنیم و مهم‌ترین موضوعی که طی سال‌های اخیر علت بروز لاغری در کودکان محسوب می‌شود عادات غذایی است یعنی پس از دوران نوزادی و کودکی یا دو سال ابتدایی زندگی که به آن دوران شیرخوارگی نیز گفته می‌شود خانواده موفق نبوده به خوبی فرهنگ غذایی کودک را از حالت شیرمادر یا شیرخشک به غذای اصلی یا سفره تغییر دهد.

وی تصریح کرد: برخی والدین در سال دوم زندگی فرزند خود نمی‌توانند بین شیرمادر و غذای سفره تعادل ایجاد کنند و کودک غذای مناسبی مصرف نمی‌کند بنابراین موضوع اساسی این است که الگوی غذایی کودک صحیح نیست و ساعات خواب نامناسب دارد همچنین اشتهای کودکان معمولا کم است و علت آن نیز کم بودن حجم معده کودکان و کندی سرعت رشد آن‌ها محسوب می‌شود.

هاشمی یادآور شد: به خانواده‌ها توصیه می‌شود اگر کودک دچار لاغری نیست از اجبار او برای خوردن غذای بیشتر اجتناب کنند چراکه در این صورت تعداد سلول‌های چربی در بدن کودک افزایش پیدا می‌کند و استعداد چاقی بروز پیدا می‌کند همچنین کودک عادت به پرخوری می‌کند و همین موضوع نیز در آینده مشکلات چاقی برای او ایجاد می‌کند.

این متخصص تغذیه در چهارمحال و بختیاری بیان کرد: بنابراین برای کودکانی که براساس تشخیص صحیح لاغر هستند در ابتدا باید اصلاح الگوی غذایی انجام شود یعنی باید براساس غذای سفره و خانواده غذا‌های با کالری بیشتر و پروتئینی، اما در حجم کم را در رژیم غذایی کودک قرار دهیم.

وی توضیح داد: متاسفانه بسیاری از شربت‌های اشتهاآور که خانواده به صورت خودسرانه برای مصرف کودکان خود تهیه می‌کنند ممکن است با وضعیت کودک تناسب نداشته باشند همچنین مصرف این‌گونه شربت‌های اشتهاآور و یا مولتی ویتامین در طولانی مدت آسیب‌هایی به همراه دارند به همین دلیل حداکثر باید در مدت یک تا دو ماه برای کودک مصرف شوند.

هاشمی افزود: دوز ویتامین و مواد معدنی موجود در شربت‌های اشتهاآور و مولتی ویتامین بالا است، اما جذب ویتامین و موادمعدنی در بدن کودک را کاهش می‌دهند و اگر در دراز مدت توسط کودک مصرف و جذب این مواد در بدن او کاهش پیدا کند به محض قطع مصرف دارو مقدار مصرف ویتامین و ماده معدنی کاهش پیدا می‌کند، جذب این مواد در بدن نیز پایین است و کودک به صورت ناگهانی دچار کمبود می‌شود بنابراین دارو حتما باید زیر نظر پزشک مصرف شود.

این متخصص تغذیه در چهارمحال و بختیاری ادامه داد: بلوغ زودرس در دختران و پسران مطرح است، اما دختران بیشتر در معرض خطر قرار دارند، عموما درصد چربی بدن دختران تا شش سالگی مانند پسران کاهش پیدا می‌کند، اما از شش سالگی به بعد بازگشت چربی در بدن آن‌ها آغاز می‌شود و زمانی که توده چربی بدن آن‌ها به عددی مانند ۱۹ درصد از بدن کودک رسید بلوغ دختران آغاز می‌شود.

وی عنوان کرد: بنابراین هرچقدر زودتر بازگشت چربی شروع شود بلوغ دختران زودتر رخ می‌دهد و به همین دلیل فرصت رشد قدی دختران کاهش پیدا می‌کند پس اگر در سنین کودکی به ویژه در دختران بیش از حد غذا و به ویژه غذا‌های چرب مصرف شود بازگشت چربی سریع‌تر آغاز و به ازای هر یک سالی که بلوغ زودرس رخ می‌دهد قد کودک شش تا هشت سانتی‌متر از چیزی که باید باشد کوتاه‌تر می‌شود به همین دلیل نباید برای افزایش میزان غذای کودک فشاری از سوی والدین وجود داشته باشد مگر اینکه واقعا بچه لاغر و نیازمند یک رژیم غذایی سالم با درصد پروتئین و چربی مناسب باشد بنابراین این موضوع که هرچقدر غذای کودک بیشتر باشد بهتر است باور صحیحی نیست.

هاشمی با اشاره به باور غلطی که برخی مردم چاقی را نشانه سلامت کودک می‌دانند، خاطرنشان کرد: مکمل‌های پودری نیز برای افزایش وزن در کودکان وجود دارند، اما باید در زمانی که براساس معیار‌های لاغری اطمینان حاصل شد کودک دچار لاغری است مصرف شوند و قضاوت در این خصوص برمبنای ظاهر کودک انجام نشود همچنین پودر‌های مکمل چاقی باید حتما تحت نظر متخصص تغذیه تجویز شوند چراکه ممکن است بسیاری از پودر‌های موجود مناسب سن کودک نباشند، حجم و دوز مصرفی این نوع پودر‌ها نیز اهمیت دارد و باید تحت نظر و با مشورت پزشک انجام شوند.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی