تیتر امروز

مریم جلالی: ضرغامی فرمانده بود و صالحی امیری استاد است/دیگر جای صنایع دستی در برنامه توسعه خالی نیست/صنایع دستی به رونق گردشگری و ارتقاء میراث فرهنگی کمک کرد
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی

مریم جلالی: ضرغامی فرمانده بود و صالحی امیری استاد است/دیگر جای صنایع دستی در برنامه توسعه خالی نیست/صنایع دستی به رونق گردشگری و ارتقاء میراث فرهنگی کمک کرد

جامعه پلاس چند روز مانده به سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی، میزبان مریم جلالی معاون صنایع دستی بود؛ از او هم درباره عملکردش در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صحبت کردیم هم درباره...
از «جنبش مهسا» تا «ایستگاه وفاق» با علی شکوری‌راد
گفتگوی دیدارنیوز در برنامه «ایرانشهر» با دبیرکل پیشین حزب اتحاد ملت

از «جنبش مهسا» تا «ایستگاه وفاق» با علی شکوری‌راد

«ایرانشهر» در نخستین برنامه از سلسه‌گفتگوهای خود با موضوع «منافع ملی ایران» به سراغ علی شکوری‌راد، دبیرکل سابق حزب اتحاد ملت رفته و به بررسی ابعاد مفهوم «وفاق» در عرصه سیاسی امروز کشور پرداخته...

جنگ هسته‌ای «۵ میلیارد نفر» را نابود می‌کند!

محققان یک دانشگاه آمریکایی در یک بررسی دریافتند که در صورت وقوع جنگ جهانی هسته‌ای، پنج میلیارد نفر بر اثر قحطی جهانی جان خود را از دست خواهند داد.

کد خبر: ۱۳۵۶۵۶
۲۱:۵۸ - ۲۵ مرداد ۱۴۰۱

جنگ هسته‌ای «۵ میلیارد نفر» را نابود می‌کند!

دیدارنیوز: طبق بررسی محققان یک دانشگاه آمریکایی در صورت وقوع جنگ جهانی هسته‌ای، پنج میلیارد نفر بر اثر قحطی جهانی جان خود را از دست می‌دهند. این قحطی به خاطر ایجاد مانع در تابش نور خورشید از سوی دوده‌هایی در اتمسفر خواهد بود که حاصل از انفجار‌های اتمی هستند. مرگ و میر این قحطی جهانی بسیار بیشتر از تلفات ناشی از انفجار‌های مرگبار خواهد بود.

محققان دانشگاه راتگرز آمریکا اثرات شش سناریوی احتمالی درگیری هسته‌ای را بررسی کردند. بر اساس این تحقیق که در مجله نیچر فود Nature Food منتشر شد، یک جنگ تمام عیار هسته‌ای بین ایالات متحده و روسیه، در بدترین حالت بیش از نیمی از جمعیت جهان را نابود خواهد کرد.

این تخمین‌ها بر اساس محاسبات میزان دوده‌ای است که به خاطر طوفان‌های آتشین ناشی از انفجار سلاح‌های هسته‌ای وارد اتمسفر می‌شود. محققان از ابزاری که به آن‌ها اجازه تخمین بهره‌وری محصولات عمده کشاورزی را بر حسب هر کشور می‌دهد و توسط مرکز ملی تحقیقات جوی پشتیبانی می‌شود برای پیش‌بینی آب و هوا استفاده می‌کنند.

البته حتی درگیری‌های هسته‌ای در مقیاس نسبتاً کوچک هم عواقب بسیار مخربی برای تولید جهانی غذا خواهد داشت. مطالعه مذکور نشان می‌دهد که جنگ هسته‌ای میان هند و پاکستان در طی پنج سال منجر به کاهش ۷ درصدی تولید محصولات کشاورزی می‌شود و این در حالی است که درگیری هسته‌ای ایالات متحده و روسیه، طی سه تا چهار سال کاهش ۹۰ درصدی در تولید این محصولات به وجود خواهد آورد.

محققان همچنین امکان جبران خسارات ناشی از درگیری هسته‌ای را با استفاده از محصولاتی که در حال حاضرغذای حیوانات هستند یا کاهش غذای دورریز را بررسی کردند، اما دریافتند که این صرفه‌جویی‌ها در تبعات ناشی از یک درگیری بزرگ هسته‌ای تاثیرات حداقلی خواهد داشت.

این تحقیق پس از طرح احتمال درگیری هسته‌ای میان ایالات متحده و روسیه متعاقب تهاجم نظامی ولادیمیر پوتین به اوکراین انجام شد. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در ماه آوریل نسبت به خطر «جدی» آغاز جنگ هسته‌ای هشدار داد.

آلان روبوک، محقق و استاد علوم اقلیم‌شناسی دانشگاه راتگرز می‌گوید: «اطلاعات بدست آمده کاملا نشان می‌دهند که ما باید به هر صورت از جنگ هسته‌ای پرهیز کنیم».

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی