تیتر امروز

«کلینیک ترک بی‌حجابی» بازی با اعصاب جامعه!/ تابوی مذاکره تهران و واشنگتن شکسته می‌شود؟/ کادر درمان و دیوار کوتاه ناامنی!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

«کلینیک ترک بی‌حجابی» بازی با اعصاب جامعه!/ تابوی مذاکره تهران و واشنگتن شکسته می‌شود؟/ کادر درمان و دیوار کوتاه ناامنی!

این چهل و ششمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیباکلام: بین مسئولان و واقعیات، دیوار وجود دارد!/ بخارایی: می‌خواهی به آمریکا احترام بگذاری؟! پس به تبع آن، باید به اسرائیل هم احترام بگذاری!
بررسی عواقب جنگ ایران با اسرائیل در بستر ریاست جمهوری ترامپ در نشست اندیشکده سیمرغ باریخ

زیباکلام: بین مسئولان و واقعیات، دیوار وجود دارد!/ بخارایی: می‌خواهی به آمریکا احترام بگذاری؟! پس به تبع آن، باید به اسرائیل هم احترام بگذاری!

روز یکشنبه ۲۰ آبان ماه، نشست اندیشکده سیمرغ باریخ با موضوع عواقب جنگ جمهوری اسلامی با اسرائیل در بستر ریاست جمهوری ترامپ، برگزار شد و نام‌های آشنا از جمله صادق زیباکلام، احمد بخارایی و مهدی مطهرنیا...
مریم جلالی: ضرغامی فرمانده بود و صالحی امیری استاد است/دیگر جای صنایع دستی در برنامه توسعه خالی نیست/صنایع دستی به رونق گردشگری و ارتقاء میراث فرهنگی کمک کرد
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی

مریم جلالی: ضرغامی فرمانده بود و صالحی امیری استاد است/دیگر جای صنایع دستی در برنامه توسعه خالی نیست/صنایع دستی به رونق گردشگری و ارتقاء میراث فرهنگی کمک کرد

جامعه پلاس چند روز مانده به سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی، میزبان مریم جلالی معاون صنایع دستی بود؛ از او هم درباره عملکردش در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صحبت کردیم هم درباره...

نشریه آمریکایی: آیا واشنگتن و متحدانش توان غلبه نظامی بر چین دارند؟

نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» در تحلیلی درخصوص هرگونه درگیری احتمالی میان آمریکا و چین بر سر تایوان، به بررسی این موضوع پرداخت که آیا پایگاه‌های نظامی و نیرو‌های آمریکا مستقر در ژاپن و کره جنوبی، برای رویارویی نظامی احتمالی با ارتش دو میلیون نفری و کاملا مجهز چین، کافی خواهد بود؟

کد خبر: ۱۳۵۱۹۱
۱۶:۲۳ - ۱۸ مرداد ۱۴۰۱

 آیا واشنگتن و متحدانش توان غلبه نظامی بر چین دارند

دیدارنیوز ـ به نقل از این رسانه آمریکایی، ایالات متحده در حال حاضر پایگاه‌های زیادی در ژاپن دارد. از سوی دیگر کره جنوبی نیز نیروی نظامی برای حمایت از تایوان را دارد. اکنون سوال اینجاست آیا این امکانات برای مقابله با ارتش چین با بیش از ۲ میلیون پرسنل فعال کافی است؟

همچنین این سوال مصرح شده است اگر بخش بزرگی از ارتش دو میلیونی چین با بیش از ۳۵۰۰۰ خودروی زرهی موفق به اشغال تایوان شوند، ایالات متحده و متحدانش در اقیانوس آرام چه گزینه‌هایی پیش رو خواهند داشت؟

بر اساس این گزارش، یکی از موانع پیش روی چین برای انجام یک ضد حمله سریع و موفق، موقعیت جغرافیایی است. در حال حاضر کره جنوبی دارای بیش از ۲۰۰۰ تانک است. همچنین ژاپن ناوگانی متشکل از ۱۰۰۰ تانک و تایوان دارای ۱۱۶۰ تانک است..

جنوب ژاپن و کره جنوبی، از نظر فاصله با جایی که کشتی‌ها حرکت می‌کنند، حدود ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ مایل از تایوان فاصله دارند. این در حالی است که این امر احتمالاً تایوان را در برد هواپیما‌های جنگنده سوخت‌رسان یا پرتاب‌کننده از دریا و همچنین برخی موشک‌های دوربرد قرار می‌دهد. بنابر این استقرار نیرو‌های زرهی سنگین بسیار دشوار است و این تجهیزات نظامی و نیرو‌ها باید از قبل مستقر شوند.

اکنون این چالش می‌تواند توضیح مناسبی در پاسخ به این سوال باشد که چرا گزارش‌های زیادی در مورد خرید تانک‌های جنگی آبرامز توسط تایوان وجود دارد.

آموزش و آمادگی نیز ممکن است مساله بزرگی برای تایوان باشد. تایوان دارای بیش از ۱ میلیون و ۶۰۰ نیروی نظامی است. کره جنوبی نیز دارای سه میلیون و ۱۰۰ نیروی ذخیره است. از دیگر سو در حالی که سئول برای یک رویداد احتمالی مرتبط با کره شمالی خود را آماده می‌کند، این نیرو‌ها قطعاً می‌توانند در صورت حمله به تایوان موثر باشند.

اکنون این سوال مطرح می‌شود که آیا این نیرو‌ها از سلاح و تجهیزات کافی برخوردار هستند و همچنین آموزش‌های لازم را دیده اند؟ بیشتر از همه، آن‌ها با چه سرعتی می‌توانند به تایوان برسند؟ از دیگر سو نیرو‌های زمینی استرالیا نه تنها از نظر مسافت با تایوان بسیار دور هستند، بلکه از نظر تعداد نیز بسیار کم خواهند بود. به استناد گزارش‌های خبری، استرالیا تنها از ۶۰ هزار سرباز فعال برخوردار است.

همچنین ارتش ایالات متحده همچنین دارای بیش از ۳۰۰ هواپیما و پنج فروند شناور در سراسر منطقه عملیاتی اقیانوس آرام، از جمله در ژاپن، کره جنوبی، آلاسکا، و هاوایی است.

بر اساس این گزارش، به استناد مواردی که در بالا بر شمرده شد شکست نیرو‌های چینی در تایوان، برای آمریکا و متحدانش کار چندان ساده‌ای نخواهد بود.

برخی هم بر این عقیده اند که ائتلافی از نیرو‌های نظامی آمریکا، کره جنوبی، ژاپن و تایوان به همراه یک عملیات پیشتیبانی هوایی قوی در نهایت شاید بتواند بر ارتش چین غلبه کند. اما سوال مهمی که اینجا برای خیلی‌ها مطرح می‌شود، این است که "جنگ با چین به چه قیمت؟ "

به گزارش رویترز به نقل از وزارت دفاع چین، ارتش چین یک روز پس از پایان برنامه ریزی شده بزرگترین مانور‌های تاریخ خود در اعتراض به سفر هفته گذشته نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، از برگزاری رزمایش نظامی جدیدی در روز دوشنبه در دریا و حریم هوایی اطراف تایوان خبر داد.

فرماندهی ارتش شرق چین اعلام کرد: تمرینات مشترکی را با تمرکز بر عملیات ضد زیردریایی و حمله دریایی انجام خواهد داد که این نگرانی برخی از تحلیلگران امنیتی و دیپلمات‌ها را از ادامه فشار پکن بر قدرت دفاع تایوان تایید می‌کند.

سفر هفته گذشته پلوسی به تایوان خشم چین را برانگیخت.

مدت زمان و مکان دقیق آخرین مانور‌ها هنوز مشخص نیست، اما تایوان قبلاً محدودیت‌های پروازی را در نزدیکی شش منطقه تمرینی قبلی چین در اطراف جزیره کاهش داده است.

فراتر از شلیک ۱۱ موشک بالستیک کوتاه برد در طی چهار روز قبل از رزمایش، کشتی‌های جنگی چینی، جت‌های جنگنده و پهپاد‌ها به طور گسترده در اطراف جزیره مانور دادند.

اندکی قبل از پایان این رزمایش‌ها در روز یکشنبه (۱۶ مرداد)، حدود ۱۰ کشتی جنگی هر کدام از چین و تایوان در فاصله نزدیک در اطراف خط میانی غیررسمی تنگه تایوان مانور دادند.

منبع: ایرنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی