گزارشگران سازمان ملل متحد از اسرائیل خواستند به «آزار و اذیت» امدادگران و مدافعان حقوق بشر در منطقه «ماسفر یطا» در کرانه باختری پایان دهد.
دیدارنیوز: چهار گزارشگر سازمان ملل متحد روز سهشنبه ۲ اوت در بیانیه مشترکی با بیان اینکه «غرور نامحدود مقامهای اسرائیلی اثبات شده است»، اعلام کردند: «آنها (مقامهای اسرائیلی) حتی مدافعان حقوق بشر و امدادگرانی را که میخواهند از افرادی که در منطقه «مسافر یطا» با نقض شدید حقوق بشر روبرو هستند حمایت کنند، مورد آزار و اذیت قرار میدهند.»
گزارشگران سازمان ملل در بیانیه خود با تأکید بر اینکه حمله به مدافعان حقوق بشر، حمله مستقیم به هسته حقوق بشر و قوانین بشردوستانه بینالمللی است، اعلام کردند که این اقدام ارتش اسرائیل تأیید میکند که معافیت از مجازات سوء استفاده از قدرت، قدرت سوء استفادهگر را تقویت میکند.»
پرونده «مسافر یطا» یکی از طولانیترین نبردهای حقوقی اسرائیل بوده است. ارتش اسرائیل در اوایل دهه ۱۹۸۹ یک منطقه ۳۰ کیلومتر مربعی را منطقه نظامی اعلام کرد. از همین رو ساکنان ۸ روستا برای حدود ۲۰ سال تلاش کردند تا از طریق شکایت در دادگاه آنها را از منطقه بیرون کنند.
اما در ماه مه سال جاری میلادی، دادگاه عالی اسرائیل با اخراج روستاییان فلسطینی از این منطقه به منظور ایجاد یک منطقه آموزشی نظامی موافقت کرد.
این گزارشگران که به نمایندگی از سازمان ملل اظهار نظر نمیکنند، در بیانه مشترک خود اعلام کردند: «پیامدهای غمانگیز این تصمیم اکنون در برابر چشمان ما قرار دارد، تقریباً هزار و ۲۰۰ فلسطینی در مسافر یطا با خطر اخراج اجباری و جابجایی خودسرانه مواجه هستند.»
این بیانیه توسط گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در سرزمینهای اشغالی فلسطینی، گزارشگر ویژه کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل در خصوص مسکن مناسب، گزارشگر ویژه حقوق آوارگان داخلی سازمان ملل و مدافعان حقوق بشر نوشته شده است.
این ۴ گزارشگر در بیانه خود ناراحتیشان را از گزارشهایی مبنی بر اینکه مدافعان حقوق بشر و امدادگران توسط ارتش اسرائیل در منطقه مسافر یطا مورد آزار و اذیت قرار گرفتهاند، اعلام کردند.
در بیانیه این گروه از گزارشگران سازمان ملل آمده است که مدافعان حقوق بشر و امدادگران برای چندین ساعت در ایستهای بازرسی متوقف و بازداشت شدهاند و مدارک شناسایی یا خودروهایشان توقیف شده است، اغلب به این دلیل که بدون اجازه وارد یک منطقه نظامی بسته شدهاند.
گزارشگران سازمان ملل همچنین نگرانی خود را نسبت به وضعیت سامی حورینی، مدافع برجسته حقوق بشر اعلام کردند. آنها اعلام کردند که بنا به گزارشها آقای حورینی در ۲۸ ژوئن در یک ایست بازرسی در منطقه مسافر یطا بازداشت شده است.
به گفته گزارشگران سازمان ملل، سامی حورینی در حال حاضر در دادگاه نظامی عوفر به اتهام ورود به یک منطقه بسته نظامی به دنبال شرکت در تظاهرات مسالمتآمیز در ۸ ژانویه محاکمه میشود.