تیتر امروز

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده
در گفت‌و‌گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک استاد دانشگاه مطرح شد

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده

دیدار در یکی دیگر از سلسله گفت‌و‌گو‌های «ایرانشهر» به سراغ محمد حسین شریف‌زادگان، استاد برجسته دانشگاه شهید بهشتی رفته و موضوعات مختلف از مناسبات مربوط به توزیع ثروت، سرانه فقر و آثار و پیامدهای...
به نام مردم به کام نهادهای فرهنگی/ علیرضا بهبهانی: کشور را با بودجه رویاپردازی نمی‌توان اداره کرد/ مهدی پازوکی: چرا ردیف بودجه دانشگاه‌ها از نهادهای فرهنگی کمتر است
دیدار بودجه ۱۴۰۵ را بررسی می‌کند

به نام مردم به کام نهادهای فرهنگی/ علیرضا بهبهانی: کشور را با بودجه رویاپردازی نمی‌توان اداره کرد/ مهدی پازوکی: چرا ردیف بودجه دانشگاه‌ها از نهادهای فرهنگی کمتر است

دیدارنیوز پس از دفاع مسعود پزشکیان، رئیس جمهور از بودجه ۱۴۰۵ صحبت‌های او و تحلیل‌های کارشناسان درباره این بودجه را بررسی می‌کند.
دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد

این صد و چهل و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۴ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

«هوای آلوده» چه بلایی سر قلب‌مان می‌آورد؟

یک متخصص قلب و عروق درباره پدیده گرد و غبار و تاثیر آن بر سلامتی قلب گفت: این گرد و غبار عاملی اساسی است که تسویه اکسیژن را در ریه مختل می‌کند و در بیماران قلبی که به طور معمول ریه‌هایشان تنگ است و خون به آن‌ها نمی‌رسد و اکسیژن به قلب نمی‌رسد این گرد و خاک موجب فشار به قلب می‌شود و تنگی نفس شدید و نارسایی قلبی ایجاد می‌کند و امکان سکته قلبی در محیطی کثیف و پر گرد و غبار رخ می‌دهد. در نتیجه باید تا جایی که می‌شود از ماسک استفاده کرد.

کد خبر: ۱۳۳۱۵۶
۰۹:۲۹ - ۱۵ تير ۱۴۰۱

«هوای آلوده» چه بلایی سر قلب‌مان می‌آورد؟

دیدارنیوز: یک متخصص قلب و عروق درباره پدیده گرد و غبار در بیشتر شهر‌های کشور هشدار داد: زنان حامله و افرادی که آسم دارند و بیماران قلبی و کسانی که نارسایی قلبی دارند و تنگی عروق دارند و کسانی که در خطر سکته قلبی هستند این شرایط برای آن‌ها مضر است. این پدیده چیزی است که ما از این به بعد با آن روبرو خواهیم شد.

دکتر منوچهر قارونی در پاسخ به این سوال که استمرار هوای آلوده‌ای که در بسیاری از شهر‌های کشور از جمله در پایتخت با آن روبرو هستیم چه مشکلاتی برای بدن انسان ایجاد می‌کند؟ اظهار داشت: مشکلاتی بسیار زیاد ایجاد می‌کند. این گرد و غبار عاملی اساسی است که تسویه اکسیژن را در ریه مختل می‌کند و در بیماران قلبی که به طور معمول ریه‌هایشان تنگ است و خون به آن‌ها نمی‌رسد و اکسیژن به قلب نمی‌رسد این گرد و خاک موجب فشار به قلب می‌شود و تنگی نفس شدید و نارسایی قلبی ایجاد می‌کند و امکان سکته قلبی در محیطی کثیف و پر گرد و غبار رخ می‌دهد.

در نتیجه باید تا جایی که می‌شود از ماسک استفاده کرد. معمولا ماسک‌ها در زمستان برای حفاظت در برابر گاز‌های آلاینده تاثیری ندارد، ولی ماسک به ویژه ماسک‌های مرطوب تا حدودی جلوی گرد و غبار را می‌گیرند و تا حدودی کنترل کننده است و برای بیمار مشکلی ایجاد نمی‌شود. زنان حامله و افرادی که آسم دارند و بیماران قلبی و کسانی که نارسایی قلبی دارند و تنگی عروق دارند و کسانی که در خطر سکته قلبی هستند این شرایط برای آن‌ها مضر است. این پدیده چیزی است که ما از این به بعد با آن روبرو خواهیم شد.

وی در خصوص اینکه آیا قرار گرفتن افراد سالم در معرض این آب و هوا می‌تواند احتمال برو بیماری را در آن‌ها بیشتر کند؟ اظهار داشت: به مرور و اگر این وضعیت ادامه پیدا کند بله دچار مشکلاتی نظیر عصبانیت و سرگیجه و دوبینی خواهند شد و احساس تلوتلو خوردن می‌کنند و این نشان می‌دهد اکسیژن خون آن‌ها پایین افتاده است. این وضعیت بسیار خطرناک است و موجب آریتمی و تپش قلب می‌شود و خدای ناکرده می‌تواند مرگ ناگهانی را به دنبال داشته باشد.

قارونی در خصوص اینکه اخیرا مواردی از افزایش بستری در چنین بیمارانی داشتید؟ گفت: طبیعی است که تعداد مریض‌ها و مراجعه کنندگان به بیمارستان‌ها افزایش چشمگیری پیدا می‌کند.

وی در مورد راهکار‌های درمان خانگی در خصوص بیماران تصریح کرد: ما دو مشکل داریم از یک طرف کرونا وجود دارد و می‌گوییم پنجره‌ها را باز کنید تا هوا بیاید و از طرفی ریزگرد داریم و می‌گوییم پنجره‌ها را ببندید. در نتیجه خودمان باید تصمیم بگیریم که چه باید کرد؟ اگر کرونا کمتر می‌شود باید پنجره‌ها را بست و توری بست و از دستگاه‌های تسویه هوا که کارایی آن‌ها توجه مراجع ذیصلاح تایید شده استفاده کرد. شاید بودن چنین دستگاهی در خانه‌ای که بیمار قلبی دارد بد نباشد. کولر آبی هم در فضای گرد و غبار تا حدودی بد نیست.

منبع:شفقنا زندگی

برچسب ها: قلب هوای آلوده
ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی