
یک متخصص علوم و صنایع غذایی درباره میوههای مناسب برای مقابله با گرمازدگی گفت: خیار بیشتر از آب تشکیل شده است، بنابراین خوردن خیار راهی عالی برای هیدراته نگه داشتن بدن است. هندوانه در آفتاب گرم تابستان، طراوت بخش است، زیرا حاوی آب بسیار زیادی است و همچنین کمک به تعریق و خنک نگه داشتن بدن میکند. او درباره کرفس گفت: ۹۶ درصد کرفس از آب تشکیل شده است.
دیدارنیوز: دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی و عضو هیئت علمی گروه تغذیه دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: در فصل تابستان با کمک برخی میوهها میتوان از گرمازدگی پیشگیری کرد.
زهرا پیله ور با اشاره به اینکه برخی از میوهها به جلوگیری از بیماری گرمازدگی کمک کند، خاطرنشان کرد: خیار بیشتر از آب تشکیل شده است، بنابراین خوردن خیار راهی عالی برای هیدراته نگه داشتن بدن است؛ یک فنجان خیار تکه تکه شده فقط ۱۶ کالری دارد، اما با فیبر زیادی که دارد به بدن کمک میکند تا مواد مضر را دفع کند، خیار سرشار از ویتامین C است و به سلامت پوست کمک کرده و به آن در مبارزه با اشعههای سرطان زا خورشید کمک میکند.
وی ادامه داد: هندوانه در آفتاب گرم تابستان، طراوت بخش است، زیرا حاوی آب بسیار زیادی است و همچنین کمک به تعریق و خنک نگه داشتن بدن میکند.
پیله ور افزود: کیوی همچون جواهر سبز رنگ بدن را هیدراته نگه میدارد و همچنین مملو از پتاسیم است که الکترولیتی است و به سالم نگه داشتن ماهیچههای بدن کمک میکند تا در هنگام تعریق به درستی فعالت کنند؛ بنابراین، روزانه یک کیوی میل کرده تا بتوانید سیستم بدنی خود را متعادل نگه دارید.
وی گفت: ۹۶ درصد کرفس از آب تشکیل شده است و این بدان معناست که خوردن تنها چند تکه کرفس میتواند به هیدراته نگه داشتن بدن و همچنین تامین مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، سدیم، روی و آهن بدن کمک کند و سلامت بدن را ارتقاء دهد.
گرمازدگی یکی از معضلات مرتبط با سلامت در فصول گرم سال و یک وضعیت اورژانسی تهدید کننده زندگی است. گرمازدگی نتیجه قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید است در این حالت فرد به اندازه کافی عرق نمیکند تا دمای بدن را کاهش دهد.
وی تاکید کرد: افراد مسن، نوزادان، افرادی که در خارج از منزل کار میکنند، افراد مبتلا به بیماریهای روانی، چاقی و افرادی که از انواع خاصی از داروها استفاده میکنند بیش از سایر افراد مستعد ابتلا به گرمازدگی هستند.
پیله ور خاطرنشان کرد: قرار گرفتن در معرض گرما میتواند اثرات مستقیمی مانند کم آبی و یا اثرات غیرمستقیم از طریق تشدید بیماریهای زمینهای بر روی انسان داشته باشد.
وی یادآور شد: معضلات پزشکی از جمله عوامل کلیدی است که باعث میشوند افراد احتمالاً پیامدهای بهداشتی نامطلوبتری را در رابطه با گرما و دمای شدید تجربه کنند.
او تاکید کرد: پیشگیری از پیامدهای نامطلوب بهداشتی مرتبط با گرما مستلزم مجموعهای از اقدامات در سطوح مختلف است که این اقدامات را میتوان در یک پاسخ بهداشت عمومی سیستماتیک، که به عنوان برنامه اقدام گرما-سلامت شناخته میشود، ادغام کرد.
وی ادامه داد: علاوه بر این، طیف وسیعی از راهبردهای آگاهی دهنده میتواند به مردم و تصمیم گیرندگان در مورد چگونگی کاهش خطرات کم آبی در هوای گرم و سازگاری جامعه برای زندگی در فصول گرم کمک کند.
پیله ور خاطرنشان کرد: تاکتیکهای تغذیهای هوشمند میتوانند به مبارزه با کاهش میزان آب بدن کمک کنند و خطر ابتلا به بیماریهای مرتبط با گرما را کاهش دهند.
وی توصیه کرد: در طول روز یک بطری آب همراه خود داشته و بطریهایی را در نظر بگیرید که درجههایی روی آنها وجود دارد تا بتوانید میزان نوشیدنی خود را ببینید ضمن اینکه آن را جرعه جرعه نوشیده و جرعههای کوچک مایعات را به طور مکرر در طول روز بنوشید در ضمن افزودن لیمو، انواع توتها یا خیار را برای طعم دادن به آب میتواند موثر باشد.
این متخصص تاکید کرد: در محیطهای گرم یا مرطوب، نوشیدنیهای خنک و طعم دار دارای سدیم اضافه شده را انتخاب کرده و یک زمان بندی برای خود قرار دهید و به خود یادآوری کنید که در فواصل زمانی معین نوشیدنی بنوشید و غذاهای با محتوای آب زیادمانند خربزه، خیار، انگور یا گوجه فرنگی را در برنامه غذایی خود قرار دهید و سایر مایعات غنی از مواد مغذی مانند شیر، آب سبزیجات یا چای بدون شیرینی را انتخاب کنید.
وی افزود: الکترولیتهای اصلی از دست رفته در تعریق، سدیم و کلرید هستند لذا اگر ورزش را با رگههای سفید روی پوست یا لکههای نمک روی لباس خود به پایان برسانید، احتمالاً مقدار زیادی سدیم در عرق خود از دست داده اید از این رو برای مقابله با این مشکل، در وعدههای غذایی خود کمی نمک به غذا اضافه کنید و تنقلات نمکی مانند چوب شور، ترشی، آب سبزیجات، پنیر یا بستههای ماهی تن را انتخاب کنید و زمانیکه در گرما ورزش میکنید، بدن شما برای سوخت بیشتر به کربوهیدرات متکی است؛ خوردن منظم وعدههای غذایی و میانوعدهها در طول روز، الکترولیتها و کربوهیدراتها را جهت تامین انرژی، پروتئین و چربی در اختیار شما قرار میدهد.
او تاکید کرد: بی تردید اینکه در فصول گرم چه خوراکی و چه مقداری را برای خوردن انتخاب میکنید، به شرایط محیط، نوع و شدت فعالیتی که انجام میدهید و همچنین ترجیحات و تجربه شخصی شما بستگی دارد.
منبع:بهداشت نیوز