تیتر امروز

دور دوم گفتگو‌های ایران و آمریکا در رم به پایان رسید/ فضای حاکم بر مذاکرات سازنده بود/ وال استریت ژورنال: ایران به دنبال دریافت تضمین است
مذاکرات تهران و واشنگتن امروز در رم ایتالیا (بروز رسانی می‌شود)

دور دوم گفتگو‌های ایران و آمریکا در رم به پایان رسید/ فضای حاکم بر مذاکرات سازنده بود/ وال استریت ژورنال: ایران به دنبال دریافت تضمین است

دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا امروز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ در سفارت عمان در رم ایتالیا برگزار شد. دور اول مذاکرات در مسقط عمان مثبت و سازنده عنوان شد و باید دید در دور دوم مقامات تهران و واشنگتن...
پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟

این یازدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
چشم از بعضی‌ها برندارید!
افاضات اضافه

چشم از بعضی‌ها برندارید!

عوام‌الملک در نامه‌ای جدید به مسعود، دلیل اینکه مدتی است که به او نامه ننوشته را توضیح داده و از مسعود خواسته چشم از برخی خواص برندارد.

چرا «زنان» بیشتر دچار اضطراب می‌شوند؟

تحقیقات نشان می‌دهد که زنان نسبت به مردان نسبت به محرک‌های منفی، به نوعی شدیدتر واکنش نشان می‌دهند و در همین حال، مردان تمایل دارند وقایع منفی را به گونه‌ای منطقی و عقلانی، بررسی کنند.

کد خبر: ۱۳۲۱۸۳
۱۰:۰۸ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۱

چرا «زنان» بیشتر دچار اضطراب می‌شوند؟

دیدارنیوز: احتمالا تاکنون بر اساس تجربیات شخصی خود دریافته‌اید که زنان و مردان با رویکردی متفاوت با مشکلات مواجه شده و حتی در بسیاری از موارد، بروز مشکلات باعث عصبی‌تر شدن زنان و افزایش اضطراب در آن‌ها می‌شود.

به نقل از سیناپرس، محققان طی مطالعات خود به بررسی این موضوع پرداختند که چگونه مغز مردان و زنان به محرک‌های منفی واکنش متفاوتی نشان می‌دهد. تحقیقات نشان می‌دهد که زنان نسبت به مردان نسبت به محرک‌های منفی، به نوعی شدیدتر واکنش نشان می‌دهند و در همین حال، مردان تمایل دارند وقایع منفی را به گونه‌ای منطقی و عقلانی، بررسی کنند.

این نتایج از مطالعه اسکن‌های مغزی به دست آمده اند که تفاوت‌های مهمی در عملکرد مغز در مناطق احساسی مغز مردان و زنان پیدا کرده است.

دکتر آدریانا مندرک، یکی از پژوهشگران ارشد این مطالعه، در رابطه با موضوع فوق گفت: واکنش پذیری عاطفی بیشتر در زنان ممکن است بسیاری از تفاوت‌های اخلاقی دو جنس را توضیح دهد، از جمله می‌توان به احتمال ابتلای بیشتر زنان به افسردگی و اختلالات اضطرابی اشاره کرد که معمولا در مقایسه با مردان دو برابر بیشتر است.

برای این انجام تحقیق، پژوهشگران، مغز مردان و زنان در حالی که به تصاویر مثبت، منفی و خنثی نگاه می‌کردند، اسکن کردند. یافته‌های به دست آمده نشان می‌دهد زنان به تصاویر منفی در مقایسه با مردان امتیاز منفی بیشتری دادند با این حال مشخص شد، هر چه مردان و زنان تستوسترون بیشتری داشته باشند، کمتر به عکس‌های منفی واکنش نشان می‌دهند.

لازم به ذکر است که یافته کلیدی در این مطالعه، تفاوت در عملکرد مغز دو گروه متفاوت جنسیتی بود.

به گفته محققان، مردان ارتباط قوی تری بین آمیگدال و قشر پیش پیشانی و پشتی میانی dmPFC مغز خود داشتند.

دکتر استفان پوتوین، از دیگر محققان این تیم پژوهشی، اهمیت موضوع فوق را این گونه توضیح می‌دهد: ارتباط قوی‌تر بین این بخش‌ها در مردان نشان می‌دهد که آن‌ها در برخورد با احساسات منفی رویکردی تحلیلی تری داشته و کمتر احساسی عمل می‌کنند. از سوی دیگر این امکان وجود دارد که زنان تمایل بیشتری به تمرکز بر احساسات ایجاد شده توسط این محرک‌ها داشته باشند، در حالی که مردان نسبت به احساسات منفی تا حدودی منفعل باقی مانده و سعی می‌کنند این محرک‌ها و تأثیر آن‌ها را تجزیه و تحلیل کنند.

عوامل بیولوژیکی و فرهنگی متعددی وجود دارند که حساسیت ما را نسبت به موقعیت‌های منفی از نظر احساسات تعدیل می‌کنند.

در خاتمه گفتنی است، محققان قصد دارند در مطالعات بعدی خود به نحوه واکنش مغز مردان و زنان بسته به نوع احساسات منفی (مانند ترس، غم، عصبانیت) و نقش چرخه قاعدگی در این واکنش نگاه کنند.

شرح کامل این مطالعه در مجله تخصصی Psychoneuroendocrinology منتشر شده است.

مترجم: مریم عالمی

ارسال نظرات
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
پرطرفدارترین ها