تیتر امروز

مذاکرات ایران و آمریکا؛ تدابیر امنیتی در نزدیکی محل برگزاری مذاکرات/ ورود هیات ایرانی به محل گفتگوها +ویدیو
دور دوم گفتگوها امروز در رم ایتالیا (بروز رسانی می‌شود)

مذاکرات ایران و آمریکا؛ تدابیر امنیتی در نزدیکی محل برگزاری مذاکرات/ ورود هیات ایرانی به محل گفتگوها +ویدیو

دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا که گفته می‌شود غیر مستقیم است، امروز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ در سفارت عمان در رم ایتالیا برگزار می‌شود. دور اول مذاکرات در مسقط عمان مثبت و سازنده عنوان شد و باید...
پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟

این یازدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
چشم از بعضی‌ها برندارید!
افاضات اضافه

چشم از بعضی‌ها برندارید!

عوام‌الملک در نامه‌ای جدید به مسعود، دلیل اینکه مدتی است که به او نامه ننوشته را توضیح داده و از مسعود خواسته چشم از برخی خواص برندارد.

روشی جالب برای کاهش مصرف «نمک»

نتایج بررسی‌های اخیر دانشمندان بین المللی نشان می‌دهند که انجام مداخلاتی مبنی بر سازگاری با طعم در بیماران مبتلا به فشار خون بالا، می‌تواند مصرف نمک را در آنان کاهش داده و ضمنا آن‌ها را از لذت چشیدن غذا محروم نکند.

کد خبر: ۱۳۰۳۱۴
۰۸:۳۳ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۱

روشی جالب برای کاهش مصرف «نمک»

دیدارنیوز: محققان آمریکایی در یک پژوهش جدید و جالب در نوع خود، به تربیت دوباره جوانه‌های چشایی افرادی که نیاز به رعایت رژیم غذایی کم نمک داشتند پرداخته و باعث شده اند این افراد، حس بهتری نسبت به چنین رژیمی پیدا کنند و راحت‌تر با آن کنار بیایند.

به نقل از سیناپرس، نتایج بررسی‌های اخیر دانشمندان بین المللی نشان می‌دهند که انجام مداخلاتی مبنی بر سازگاری با طعم در بیماران مبتلا به فشار خون بالا، می‌تواند مصرف نمک را در آنان کاهش داده و ضمنا آن‌ها را از لذت چشیدن غذا محروم نکند.

فشار خون بالا بیش از یک میلیارد نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می‌دهد و علت اصلی مرگ و میر زودرس جهانی است. این در حالی است که یک سبک زندگی سالم، از جمله محدودیت نمک، برای به تاخیر انداختن نیاز به دارو‌های کاهنده فشار خون یا تکمیل اثرات آن‌ها توصیه می‌شود.

با این حال، مزایای کاهش مصرف سدیم بر فشار خون با گذشت زمان کاهش می‌یابد و این موضوع، تا حدی به دلیل پایبندی ضعیف بیماران به آن است.

به گفته متخصصان دانشگاه کنتاکی در لکسینگتون آمریکا، یکی از موانع اصلی پایبندی به رژیم غذایی کم نمک این است که مردم طعم آن را دوست ندارند، اما مطالعات کمی برای پیدا کردن راه حل به این موضوع پرداخته اند. حالا مطالعه آزمایشی ما روی بیماران مبتلا به فشار خون بالا نشان می‌دهد که می‌توان درک از طعم را تغییر داد و یاد گرفت که غذا را با نمک کمتر هم دوست داشت.

آن‌ها برنامه‌ای به نام مراقبان سدیم – پرفشاری خون یا SWaP-HTN را برای سازگاری تدریجی درک از طعم با غذا‌های کم نمک توسعه دادند. این مطالعه اثرات کوتاه مدت چنین برنامه‌ای را بر مصرف نمک یا به عبارتی سدیم، فشار خون، ترجیح غذای شور و لذت بردن از یک رژیم غذایی محدودشده برای سدیم را بررسی کرد.

در این تحقیق، گروه مداخله، ۱۶ هفته آموزش و پیگیری با پرستار را از طریق تماس تصویری روی تبلت دریافت کردند. جلسات به صورت هفتگی به مدت شش هفته و سپس هر دو هفته یکبار به مدت ۱۰ هفته برگزار شد. در این برنامه شرکت کنندگان یک دستگاه الکترونیکی دریافت کردند که محتوای نمک را تشخیص می‌داد تا آن‌ها را قادر به شناسایی و اجتناب از مواد غذایی پر نمک کند.

مجریان تحقیق می‌گویند: یکی از اولین گام‌ها در پژوهش ما این بود که بیماران متوجه شوند چقدر نمک مصرف می‌کنند. با استفاده از دستگاه الکترونیکی، آن‌ها می‌توانستند محتوای نمک غذا را آزمایش کنند و از آشپز بخواهند که نمک را در وعده بعدی‌شان کاهش داده یا حذف کند.

بررسی نتایج حاصله نشان داد که این مداخله، منجر به کاهش قابل توجه دریافت سدیم و افزایش لذت از رژیم غذایی کم نمک شد. روند کاهش میانگین فشار خون سیستولیک نیز در گروه مداخله از ۱۴۳ به ۱۳۳ میلی‌متر جیوه کاهش پیدا کرد.

به گفته متخصصان، در گروه مداخله، مصرف سدیم ۱۱۵۸ میلی‌گرم در روز کاهش یافت که ۳۰ درصد کاهش نسبت به پایه داشت، در حالی که گروه کنترل دریافت روزانه را تنها ۵۰۰ میلی‌گرم افزایش داد. لذت بردن از رژیم غذایی کم نمک نیز در گروه مداخله از ۴.۸ به ۶.۵ در مقیاس ۱۰ درجه‌ای افزایش یافت.

آن‌ها معتقدند: مطالعه ما نشان می‌دهد که می‌توانیم جوانه‌های چشایی خود را برای لذت بردن از غذا‌های کم سدیم دوباره آموزش دهیم و به تدریج میزان نمکی که می‌خوریم را کاهش دهیم.

این یافته‌های علمی جالب و ارزشمند در کنگره علمی انجمن قلب و عروق اروپا (ESC) ارائه شده اند.

ارسال نظرات
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
پرطرفدارترین ها