تیتر امروز

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست
در گفت‌وگوی دیدار اندیشه با یک فقیه و استاد دانشگاه و حوزه، مطرح شد:

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست

عبدالرحیم سلیمانی اردستانی در برنامه دیدار اندیشه گفت: اصرار بر حق تعیین سرنوشت مهمترین دلیل امتناع امام‌ حسین (ع) بر عدم بیعت با حاکم بود.
انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF
مجله خبری تحلیلی دیدار نیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF

این یازدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

بایدن: سیاست آمریکا در قبال تایوان تغییر نکرده است

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، امروز (سه‌شنبه) گفت که سیاست «ابهام استراتژیک» واشنگتن در قبال تایوان تغییر نکرده است. چین، تایوان را بخشی جدانشدنی از خاک خود دانسته و می‌گوید که این مهم‌ترین مسئله در روابطش با آمریکاست.

کد خبر: ۱۳۰۲۷۸
۱۳:۴۱ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۱

بایدن: سیاست آمریکا در قبال تایوان تغییر نکرده است

دیدارنیوز: رئیس‌جمهوری آمریکا که اخیرا با اظهاراتش مبنی بر آمادگی برای اعزام نیرو برای دفاع از تایوان، خشم چین را برانگیخته، امروز (سه‌شنبه) گفت که سیاست «ابهام استراتژیک» واشنگتن در قبال تایوان تغییر نکرده است.

به نقل از خبرگزاری رویترز، مسئله تایوان بر سر نشست کوآد که با حضور آمریکا، استرالیا، ژاپن و هند در توکیو برگزار شد، سایه افکنده بود. این چهار کشور تاکید کردند که نسبت به تضمین آزادی و گشادگی منطقه هند-اقیانوسیه در مواجهه با افزایش قاطعیت چین مصمم هستند؛ با این حال، فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن گفت که این گروه هیچ کشور بخصوصی را هدف نگرفته است.

گرچه آمریکا طبق قانون موظف است که ادواتی که تایوان برای دفاع از خود نیاز دارد را در اختیارش قرار دهد، اما از دیرباز یک سیاست «ابهام استراتژیک» در تصمیم‌گیری درباره مداخله نظامی برای حفاظت از این جزیره خودمختار در ضورت حمله چین اتخاذ کرده است.

بایدن در پاسخ به این سوال که آیا سیاست آمریکا در مقابل تایوان تغییر کرده است، گفت: نه. هیچ تغییری نکرده است. دیروز هم که بیانیه‌ام را خواندم، این را گفتم.

چین، تایوان را بخشی جدانشدنی از خاک خود دانسته و می‌گوید که این مهم‌ترین مسئله در روابطش با آمریکاست.

اظهار نظر روز دوشنبه بایدن که در آن برای حمایت نظامی از تایوان اعلام آمادگی کرد، تازه‌ترین مورد از سری اظهارات فی‌البدهه و نسنجیده بایدن است که از تمایل شخصی وی به دفاع از تایوان خبر می‌دهد.

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا نیز دوشنبه تأکید کرد که «ما در صورت تشدید تنش‌ها در اوکراین، مجموعه برنامه‌های اضطراری بسیار محرمانه درباره تحرک نیروهایمان داریم».

یک سخنگوی وزارت امور خارجه چین در روز دوشنبه تصریح کرد که این کشور در حوزه‌های مربوط به حق حاکمیت یا تمامیت ارضی خود هیچ سازشی نداشته و امتیازی نخواهد داد.

برخی این اظهار نظر بایدن را لغزش کلامی یا چیزی در حد یک «گاف» می‌دانند، اما دیگر تحلیل‌گران سیاسی معتقدند که با توجه به پیشینه پربار بایدن در سیاست خارجه و فضایی که او در آن این اظهارات را ایراد کرد (در کنار نخست‌وزیر ژاپن و در میان حمله روسیه به اوکراین) بعید است که اظهاراتش اشتباه کلامی بوده باشد.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی